Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Aderarea la U.E. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=829)

silverstar 02.11.2006 16:44:53

Irina 77: "Eu personal cred ca avortul este unul din cele mai urate pacate care ne copleseste si in legatura cu care trebuie sa luptam, trebuie sa-i ajutam pe tineri sa inteleaga ce inseamna o familie crestina, sa-i facem sa iubeasca munca si tara asta. Fiecare la locul sau, cum si cat poate". Suna a lozinca comunista!

Problema e ca tinerii din ziua de astazi sunt ceva mai inteligenti si stiu ca exista mijloace contraceptive ca sa nu aduca pe lume in fiecare an cate un copilas pe care sa-l condamne inca de la nastere, la saracie si ignoranta, pentru ca deocamdata un tanar nu are ce sa ofere unui copil, dar la... pana iarta Dumnezeu.
Insa eu v-as sugera o alta idee: faceti apel la inseminare artificiala ca, oricum, se presupune ca doamnele mai in varsta au o casa, ceva economii si, deci pot spori numarul populatiei ca sa facem in ciuda lui UE si sa le aratam ca, daca de altceva nu suntem buni, de inmultit ne pricepem si o facem cu succes!...

CM 02.11.2006 17:36:33

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Irina 77: "Eu personal cred ca avortul este unul din cele mai urate pacate care ne copleseste si in legatura cu care trebuie sa luptam, trebuie sa-i ajutam pe tineri sa inteleaga ce inseamna o familie crestina, sa-i facem sa iubeasca munca si tara asta. Fiecare la locul sau, cum si cat poate". Suna a lozinca comunista!

Problema e ca tinerii din ziua de astazi sunt ceva mai inteligenti si stiu ca exista mijloace contraceptive ca sa nu aduca pe lume in fiecare an cate un copilas pe care sa-l condamne inca de la nastere, la saracie si ignoranta, pentru ca deocamdata un tanar nu are ce sa ofere unui copil, dar la... pana iarta Dumnezeu.
Insa eu v-as sugera o alta idee: faceti apel la inseminare artificiala ca, oricum, se presupune ca doamnele mai in varsta au o casa, ceva economii si, deci pot spori numarul populatiei ca sa facem in ciuda lui UE si sa le aratam ca, daca de altceva nu suntem buni, de inmultit ne pricepem si o facem cu succes!...

Pentru mine aderarea la UE inseamna si ceva bun.
De exemplu, de la 1 noiembrie voi avea gunoieri :) La marginea Bucurestiului mormanele de gunoaie au zacut timp de zeci de ani fara sa pese nimanui. Acum , de frica amenzilor, primarul a semnat contract cu Rebu intr-o luna.
Alte vesti bune: se va investi in mediu, vor fi crescute ametitor amenzile in toate domeniile. Poate, si sper din tot sufletul vom incepe lupta impotriva hotiei, a smenarilor, a evazionistilor. Din pacate, sufletul poporul nostru este corupt. Dam vina pe comunism dar, a avut si unde sa se prinda...
La noi evaziunea fiscala este sport national. Cu toate ca este o hotie. Toata lumea considera anormalul ca normal. Nu exista sistem de valori.
Si atunci ne intrebam?
Aproape tot romanul fura, deci credinta lui este slaba de tot. Nu are nici un Dumnezeu. Urmareste numai sa se pricopseasca.
Este adevarat ca la polul opus altii sunt foarte saraci.
Si vor deveni multi foarte saraci dupa 1 ianuarie.
Desi nu pare pozitiv, este un proces de asezare a valorilor. Degeaba suntem popor de crestini pentru ca invatatura bisericii se dovedeste a nu avea nici un impact.
Asta ar trebuie sa ne preocupe dpdv crestin.
Ceva din mesajul transmis nu este "primit" de cetateni.
Si ar trebui sa ne dea de gandit.

irina77 03.11.2006 13:10:28

Citat:

În prealabil postat de silverstar

Nu e lozinca comunista, orice duhovnic ti-ar spune asta. Mijloacele contraceptive sunt fie avort mascat, fie pacatul lui Onan. Inseminare artificiala nu faceti, pentru ca presupune distrugerea a nenumarati embrioni (avort multiplu), iar eu personal vorbeam pentru tineri. "De inmultit ne pricepem"- pai nici de asta nu ne mai pricepem, pentru ca am devenit fie egoisti si obtuzi, fie animalici.

ory 03.11.2006 16:13:04

irina77 m-ai zapacit cu metodele contraceptive care reprezinta un pacat...atunci hai sa facem avorturi la greu!Tu nu-ntelegi ca intre aceste doua metode se zbate femeia de astazi,nu prea exista alta cale,caci cate 15 copii nu se prea incumeta sa faca multa lume,iar de barbati predispusi la o intelegere desavarsita,si deci la abstinenta,nici atat.Am mai spus,intre doua rele,alegem raul cel mai mic,intre avort propriuzis si o metoda contraceptiva alegem pe cea din urma ca Doamne Iarta-ma,nu omori pe nimeni.Se poate practica nerodirea samantei prin mai multe modalitati,manifestate prin masturbare(felatie),pur si simplu te uzi prin somn(frecvent intalnit la tineri timizi,sau fortati de abstinenta),chiar nu intelegi ca ceea ce spui este de domeniul incredibilului,nici macar duhovnicii nu-si mai permit sa se razboiasca cu crestinii in acest sens atat de dur pe care-l relatezi.Stii ceva,fa tu 15 copii si fii fericita ca ai implinit voia Domnului......si dupa-aceia sa ne mai vorbesti de-aceasta satisfactE....daca ai mai avea timp sa stai macar un minut la calculator.OK!

jeniffer 03.11.2006 16:26:02

Uniunea intr-un continent unde oamenii emigreaza cu usurinta este de inteles, pentru generatia de astazi metisajul este obisnuinta. Istoria cultului divinitatii poate ar fi interesanta, dar religia, in afara de ajutor social, nu poate face mai mult impotriva degradarii mediului, deci prezentul nostru nu este acelasi cu cel al stramosilor.

Laurentiu 03.11.2006 22:33:56

Citat:

În prealabil postat de ory
irina77 m-ai zapacit cu metodele contraceptive care reprezinta un pacat...atunci hai sa facem avorturi la greu!Tu nu-ntelegi ca intre aceste doua metode se zbate femeia de astazi,nu prea exista alta cale,caci cate 15 copii nu se prea incumeta sa faca multa lume,iar de barbati predispusi la o intelegere desavarsita,si deci la abstinenta,nici atat.Am mai spus,intre doua rele,alegem raul cel mai mic,intre avort propriuzis si o metoda contraceptiva alegem pe cea din urma ca Doamne Iarta-ma,nu omori pe nimeni.Se poate practica nerodirea samantei prin mai multe modalitati,manifestate prin masturbare(felatie),pur si simplu te uzi prin somn(frecvent intalnit la tineri timizi,sau fortati de abstinenta),chiar nu intelegi ca ceea ce spui este de domeniul incredibilului,nici macar duhovnicii nu-si mai permit sa se razboiasca cu crestinii in acest sens atat de dur pe care-l relatezi.Stii ceva,fa tu 15 copii si fii fericita ca ai implinit voia Domnului......si dupa-aceia sa ne mai vorbesti de-aceasta satisfactE....daca ai mai avea timp sa stai macar un minut la calculator.OK!

Somnul ca somnul dar cand o faci cu mana ta este altceva

jeniffer 05.11.2006 15:01:27

Prezervarea resurselor naturale si nationale depinde de cei care au putere de decizie.

mirelat 05.11.2006 15:53:04

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
CE vrea Uniunea Europeana ?Vrea legiferarea casatoriei intre homosexuali in biericile noastre scoaterea orelor de religie din oralul scolilor..Credeti ca este bine spre ce ne indreptam Oameni moderni... grad ridicat de civilizatie CE a facut Iisus cu cei care vindeau in templu boi porumbei si faceau comert le-a rasturnat mesele si a facut un bici din carpe cu care i-a scos afara din templu .
Cata nepolitete ar putea spune un om care se vede modern si care stramba din nas cand vede o hartie pe jos ..dar care primeste cu bratele deschise gunoiul patimilor si pacatelor fara nici un fel de jena..

Draga Laurentiu, iti dau dreptate si cred ca Biserica Ortodoxa va avea mult de lupta cu relele care vor fi oficializate de catre Stat odata cu intrarea Romaniei in U.E. Doamne ajua !

Negroponte 05.11.2006 17:09:25

:)De ce trebuie sa alegem mereu intre doua rele?N-am putea alege binele si sa ne ferim de rau?Macar la nivel declarativ?"V-am pus in fata binele si raul voi alegeti"Sa alegem binele.Doamne ajuta!

silverstar 05.11.2006 17:20:32

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)De ce trebuie sa alegem mereu intre doua rele?N-am putea alege binele si sa ne ferim de rau?Macar la nivel declarativ?"V-am pus in fata binele si raul voi alegeti"Sa alegem binele.Doamne ajuta!

Da, Negroponte, sigur ca da! Iata o gndire si un indemn spre bine. Vom avea in viitor ceea ce pregatim acum.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:35:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.