![]() |
Citat:
|
Ma bag si eu in discutie, sper sa nu zadarnicesc totul.
Ma gandeam asa: atunci cand S-a nascut Iisus, a aparut o stea. Care in mod sigur era de natura fizica si nu doar o metafora. Iisus spune ca El este Luceafarul de dimineata. Corect! Deci exista o corespondenta intre Iisus si steaua aceea. Asadar ma intreb si eu ca tot prostul: exista posibilitatea ca pomii din gradina sa fie totodata si fizici si metaforici? :17: Eu cred ca Iisus este Pomul Vietii si ca pomul chiar exista in realitate. Dar nu stim in ce mod, e ceva care depaseste puterea noastra de intelegere. Astept rosiile :D |
[quote=zoridezi;220104]Ma bag si eu in discutie, sper sa nu zadarnicesc totul.
Ma gandeam asa: atunci cand S-a nascut Iisus, a aparut o stea. Care in mod sigur era de natura fizica si nu doar o metafora. Iisus spune ca El este Luceafarul de dimineata. Corect! Deci exista o corespondenta intre Iisus si steaua aceea. Asadar ma intreb si eu ca tot prostul: exista posibilitatea ca pomii din gradina sa fie totodata si fizici si metaforici? :17: Eu cred ca Iisus este Pomul Vietii si ca pomul chiar exista in realitate. Dar nu stim in ce mod, e ceva care depaseste puterea noastra de intelegere Este Luceafarul care lumineaza "dimineata" pacatosului,ce se trezeste din intunericul pacatelor. Adevarat,este Pomul Vietii care ne da roade, si din acestea,cine mananca, se mantuieste-deci traieste.Dar ca sa spunem ca este un pom in sensul strict al cuvantului este o copilarie. |
Citat:
Adevarul trebuie sa fie pe undeva la mijloc :) PS. Am vazut ca iti place gradinaritul... fain! |
In opinia unor teologi, gradina Edenului prefigura "cerul nou si pamantul nou" din perspectiva esatologica a Apocalipsei. Nu putem neglija reperele geografice prezente in referatul biblic, dar trebuie sa le interpretam din perspectiva starii primordiale in care creatia era destinata transfigurarii.
|
[quote=Langu;220123]
Citat:
|
[quote=The_Fallen;220167]
Citat:
|
Citat:
Iar amandoi erau in mijlocul raiului, ceva in genul: http://godhungry.org/wp-content/uplo...5760814135.jpg Numai ca unul era iluzia, iar altul Adevarul. Nu stiu daca exemplul cu copacul reflectat in apa e tocmai potrivit, dar asta asa ca sa ne facem o idee. :) |
Citat:
Cat despre gradinarit,da,imi place mult,este interesant si nu numai. |
Citat:
Langu, tu ai putea sa iti imaginezi cum se manifesta Dumnezeu? Ca eu nu pot :) Stim ca la botezul Mantuitorului, Duhul Sfant S-a pogorat sub forma unui porumbel. Deci totul e posibil. Cu privire la gradinarit, -daca imi permiti - iti recomand filmul "Being there". Are o filozofie foarte interesanta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:21:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.