Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Suntem crestini, intrebati-ne orice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8149)

anna21 16.01.2010 17:24:35

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 201194)
Eu as mai spune ca exista mai multe grupe, cu diverse nuante, nu numai crestini si atei:
- crestini extremi (cam fanatism)
- crestini moderati
- crestini cu tendinta ecumenica (sanatoasa)
- crestini teoreticieni (mai putin practicanti)
- crestini practicanti (ne-teoreticieni)
- atei extremi
- agnostici (nu refuza, dar nu stiu sigur)
- atei deschisi spre crestinism (daca i-ar convinge cineva), adica moderati
etc.

Incearca urmatoarea clasificare:
crestini si necrestini
Te va feri de multe alte "nelamuriri"

Citat:

Poate fac un sondaj sa vedem cum ne consideram fiecare.
Nu are importanta cum ne consideram. Poate eu ma consider crestin.. dar nu stiu daca Hristos va spune la fel!

mirelat 16.01.2010 19:49:18

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 201194)
- crestini cu tendinta ecumenica (sanatoasa)

:1: mi-ar place sa ma regasesc aici, cu mai multa practica (si teorie cat cuprinde).

maria-luisa 16.01.2010 21:19:30

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 201321)
Pai aia sunt.Apropos fariseu nu e un cuvant de insulta, asa se numeau chiar ei insusi, precum si cealalta ramura a religiei iudaice saduchei.Fariseii sunt evreii ortodocsi din zilele noastre.

Cat despre atitudini fariseice si comportamente "fariseice" gasim in toate ramurile crestinatatii.

Merci pt lamurire. Ma refeream la atitudini fariseice si comportamente "fariseice", ca la asta se referea si Mantuitorul, cred. :)

Langu 18.01.2010 15:01:59

Citat:

În prealabil postat de Simona-Marilena (Post 201228)
Vin si eu cu multe intrebari...
Cine este Dumnezeu? Va intreb asta pentru ca eu nu mai am deloc credinta, nu stiu cine este Dumnezeu...si de raspunsuri gen Iisus Hristos....nu stiu ce sa mai cred...vreau sa stiu de ce deznadajduiesc, cum Il pot gasii iar pe Dumnezeu, bucuria de a fi crestin...pentru ca m-am pierdut si am nevoie de ajutor...

Este o intrebare fara raspuns concret,este ca si cum o caramida din peretele unei case vrea sa-l inteleaga pe zidar.Dar putem spune ca este acea "energie"care da si mentine viata in Univers,acea scanteie din inima noastra.Daca l-ai gasit odata pe Dumnezeu,stii cum sa-l regasesti.Si nu te mai complica cu intrebari de acest gen.Simplemente crezi si roaga-te cu bucurie.

Langu 18.01.2010 15:13:44

Matei,cap.19 Ce intelegem din acestea?

Ca sunt fameni care s-au nascut asa din pantecele mamei lor;sunt fameni pe care oamenii i-au facut fameni,si sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi,pentru imparatia cerurilor.Cine poate intelege sa inteleaga.

maria-luisa 18.01.2010 15:42:18

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 201958)
Ca sunt fameni care s-au nascut asa din pantecele mamei lor;sunt fameni pe care oamenii i-au facut fameni,si sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi,pentru imparatia cerurilor.Cine poate intelege sa inteleaga.

scuze... am inteles gresit:)
sa citesc mai bine.

andreicozia 18.01.2010 15:54:54

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 201330)
Poate eu ma consider crestin.. dar nu stiu daca Hristos va spune la fel!

Exact, mai bine lasam pe altii sa ne caracterizeze.

dani2004 18.01.2010 16:51:23

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 201958)

Cei acela famen?

Langu 18.01.2010 16:55:08

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 201999)
Cei acela famen?

Pai nu stiu,de asta intreb.Daca as cunoaste echivalentul in ebraica,l-as intreba pe Evreulcelales...

Ioan-Victor 18.01.2010 16:56:18

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 201999)
Cei acela famen?

Am gasit in dex ca inseamna barbat castrat...

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:05:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.