![]() |
prin har si prin fapta buna putem compensa pacatele si greselile noastre,
cum spune si Pavel, acolo unde s-a inmultit greseala , acolo a prisosit harul. |
Luati-o ca pe un alt indreptar de spovedanie...
|
Intradevar,pacatele de acolo,sunt aceleasi care le recunoastem si noi in rugaciunile de pocainta
Ceea ce este f inspirat la aceasta scrisoare,este ca ne pune si mai mult in fata ,uratenia hidoasa a acestor pacate . Astfel,ele nu mai devin simple acte de cainta ,ci se arata si efectul lor hidos ,in beneficiul celui rau . Totusi un mic pericol ar fi aici,anume ca dintr-o rugaciune de pocainta iesi intarit cu speranta in mila lui Dumnezeu,iar din acest corolar de pacate iesi doar deceptionat de consecintele faptelor tale .Propun stergerea threadului ,ca ,desi e folositor , e urat :P Glumesc,lasati-l ,ca sa ne umple de repulsie si frica(nu mai glumesc) |
Eu credeam ca urmam voii diavolilor cel mai des barfind,clevetind.
|
Citat:
|
Citat:
Pai toti suntem noi insine, nu e nici unul la fel cu celalalt...si trebuie sa stim cine suntem si ce vrem! A fi cineva e ceva rau? Pai inseamna ca toti staretii, mitropolitii, directorii de firma, de scoala ar trebui sa renunte la functiile lor pentru a fi "simpli" oameni? Daca nimeni nu ar avea calitati de conducere ar fi un haos total, si pentru a ajunge undeva...normal ca trebuie sa fii constient de calitatile tale si de responsabilitatea care ti se da...sau trebuie sa refuzi totul pentru a fi smerit, nu exista oameni care sunt cineva si sunt si smeriti? Libertatea e ceva negativ..e de ajuns sa spui libertate si atat, nu exista cumva mai multe valente aici totusi? Nu stiu, dar eu prin prisma libertatii pot discerne, pot alege, selecta...si totul cu ajutorul lui Dumnezeu bineinteles, nu ma raportez la altceva! Pai toti ne luam viata in propriile maini, de aia o primim si asta trebuie sa facem toata viata!(cu ajutorul lui Dumnezeu desigur, ma vad nevoita sa specific...sa nu cumva sa mi se spuna ca sunt pagana :4:) |
Doamne fereste! NU DESPRE ASTA ESTE VORBA. Dorintele aici se refera la PATIMI si la dorintele patimase ale omului. se refera la libertatea gresit inteleseala, la LIBERTINAJ, la dorinta omului de a face ce vrea el, fara a se interesa daca aia vrea si Hristos pentru el. a-ti luat viata in propriile maini are aici sensul de a face ce vrei tu, a nu trai aceasta viata cu Hristos. Doamne ajuta!
edit: fiecare om e unic in felul lui, aici era mai mult vorba de individualism, de izolare, decat de unicitate. |
Citat:
|
Citat:
|
Sa inteleg ca diavolul a fost primul expeditor din istorie al unei scrisori? De la caderea protoparintilor, cate oare va fi trimis pana astazi oamenilor si cate va mai trimite? Se arata insa inselator pana si in acest lucru. El ne multumeste printr-o scrisoare, in timp ce Hristos, ne pune inainte Imparatia Sa.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.