![]() |
Deci pina la urma Ioan este Ilie care trebuia sa vina iar biserica nu vrea sa accepte acest lucru.
Cind biserica spune ca Ioan nu este Ilie este inpotriva cuvintelor LUI IISUS care spun ca Ioan este Ilie. Marcu 9 cu 11,12,13. Matei 17 cu 10,11,12,13. |
Ioan nu e Ilie,dintr-un simplu motiv:
Ilie este in Cer cu TOT CU TRUP SI VA REVENI,la sfarsitul lumii.Sf. Ioan Botezatorul a fost UCIS,deci e in Cer doar cu sufletul. |
Citat:
|
Nu pare atit de evident ceea ce spune IISUS despre Ioan si Ilie pentru voi?
|
Care este explicatia bisericii si a sf. parinti referitor la cuvintele LUI IISUS HRISTOS despre cine este Ion( Ilie )din Evangheliile Matei si Marcu.
|
Citat:
Părerea mea este că nu noi ar trebui să învățăm Biserica cum stă treaba cu credința, ci să acultăm cele ce ne învață Biserica, în respect filial. |
Citat:
Cum ar fi putut IISUS sa spuna un nume si sa se fi referit la altcineva ? Daca IISUS spune ca Ioan este Ilie inseamna ca asa este . Tu pe cine crezi pe IISUS sau pe oameni? Apostolii intreaba destul de clar pe IISUS referitor la prorocie si IISUS raspunde la fel cind il identifica pe Ioan fiind Ilie fara alte interpretari exact asa cum spune profetia din vechiul testament. Explicatia bisericii in aceasta problema nu mi se pare clara ci mai de graba o eschiva la inplinirea acestei prorocii si frica ca nu cumva sa spuna ca ar exista reincarnare. Eu nu pot invata pe nimeni dar DUMNEZEU poate.Biserica nu este bilia(cred ca biserica sa format dupa ce a fost scrisa biblia si nu invers) biserica mai poate gresi sau mai bine spus oamenii (formeaza impreuna biserica) care au dat explicatiile referitor la aceasta prorocie. |
Cred ca explicatia se afla in Luca 1:17
"Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit." deci evorba de duhul si puterea lui ilie, nu de persoana lui Ilie. |
Citat:
1.Ilie va veni 2.Ilie a si venit Mantuitorul in aceeasi fraza a spus si 1 si 2 , din punct de vedere logic nu au cum sa fie adevarate amandoua decat daca se refera la persoane diferite . dupa cum spunea si doriana mai sus(exemplul cu Luca 1,17) :"Duhul și puterea lui Ilie" s-au pomenit în legătură cu Sfântul Ioan Botezătorul. Când i-a vestit că va avea un copil și că îi va pune numele Ioan, îngerul binevestitor i-a spus tatălui Sfântului Ioan Botezătorul, că acesta va merge înaintea Domnului, cu duhul și cu puterea lui Ilie. Adică va fi hotărât împotriva răului - asta înseamnă să mergi înaintea cuiva cu duhul și cu puterea lui Ilie.( citat luat de aici ) ai gasit in VT sau NT exemple care sa sustina reincarnarea ? te ajut eu :"...Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata..... " (Evr 9,27) Citat:
uite am o propunere sa-ti schimbi avatarul cu imaginea de mai jos asa te vor recunoaste cu adevarat ca esti noul profet gavriil http://zsayt.azeriblog.com/public/bl...lessdemon1.jpg |
Citat:
În cazul în care credeți altceva, rog ștergeți atributul "ortodox" și înlocuiți-l cu altul, de exemplu "adventist" sau "scientolog" sau ce vreți dv. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:16:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.