Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   parintele iustin si parintele proclu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7021)

Imogene 05.02.2010 23:00:50

Ce sa-i faci? Asta a fost modul lui de-a arata ce ridicol e sa pui asemenea intrebari despre doi mari duhovnici. Ce subiect de barfa! Si trebuie sa recunosc ca si eu am ras cand l-am citit si sustin in continuare ca textul e bine scris.

mc2009 08.02.2010 15:59:14

Citat:

În prealabil postat de inorog (Post 207955)
"ce mai stiti de parintele proclu si parintele iustin? mai traieste pr proclu? pr iustin am auzit ca a fost vizitat prin iunie de un catolic e adevarat? ca cica a cazut in ecumenism"

Ce mai stiti de Misu St. Popescu, ca am auzit ca vrea sa divorteze. Da' de parintele x, ati auzit ce-au zis la cafeneaua zvonurilor pravoslavnice, ca pisica lui a mancat din aceeasi farfurie cu pisica unui pastor baptist, si in plus pisica baptistului e siameza, adica din Thailanda, unde sunt budisti. Si mi-au zis ca desi l-au somat la Piscopeasca pe blog pe parintele "cuviosia ta, ortodoxia se marturiseste pana la mucenicie, trebuie sa-ti dai anatema pisica", acest parinte suspect, despre care Eleftereasca si Clucereasca au avut DREPTATE sa spuna ca avea elemente contaminate in liturghie, a refuzat, zicand ca animalele nu se pot da anatema. Ce vremuri, masher, am ajuns pe mana ecumenistilor. Deci, soro, cum va pregatiti de mucenicie, eu am vorbit cu Diaconeasca sa citim cate o catisma din psaltire dupa ce mergem la faiv o cloc la Preoteasca. Si sa-i spuneti Protopopeascai ca nu mai vorbesc cu ea, ca i-am scris pe blog "soro, tu deja esti partasa cu diavolul". Cum de ce, pai s-a dus si a CUMPARAT MANCARE DE PISICI din acelasi loc de unde-si hraneste pastorul ala baptist jivina lui spurcata. Si am auzit ca ala de tine magazinul E MASON, ca e pe blog la Dumitreasca poza cu sacii cu mancare de pisici cu o emblema ca o stea in cinci colturi, ce mai vrei soro. Asta este, ce vremuri am ajuns sa traim. Sa nu uiti sa-mi aduci aminte sa o sun pe Zitza sa-mi dea batista aia cu care s-a atins de mantia parintelui Y. Maare om, extraordinar, un sfant, soro, parol.

Inca o subscriere, cu multumiri domnului doctor pentru grija fata de sanatatea sufleteasca a noastra [a celor care o mai luam pe aratura, din cand in cand?] :)

Si exemplul cunoscut, din Pateric, care sa sustina totusi seriozitatea intentiei:
"15. Era cineva, ce vana prin pustie dobitoace salbatice si a vazut pe avva Antonie glumind cu fratii si s-a smintit.
Iar batranul vrand sa-l incredinteze pe el, ca trebuie cate putin sa se pogoare fratilor, i-a zis lui: pune sageata in arcul tau si intinde. Si a facut asa. Si a zis lui: intinde iarasi. Si a intins. Si iarasi i-a zis: intinde.
Si a zis lui vanatorul: de il voi intinde peste masura, se frange arcul.
Zis-a lui batranul: asa si la lucrul lui Dumnezeu, daca peste masura vom intinde cu fratii, degrab se rup. Deci trebuie cateodata si cate putin a ne pogora fratilor.
Acestea auzind vanatorul, s-a umilit. Si mult folosindu-se de la batranul, s-a dus.
Si fratii intarindu-se, au mers la locul lor."

De aici: http://biblioteca.golia.ro/pateric/a/antonie.html

AlinB 08.02.2010 19:28:12

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 195307)
Se pare ca parintele Justin se simte un pic rau:
http://atitudini.com/rugaciune-pentru-parintele-justin/
Va rugati la Dumnezeu pentru dansul sa il miluiasca preabunul Dumnezeu si pe parintele si poporul roman.

http://atitudini.com/rugaciune-pentru-parintele-justin/

Error 404 - Not Found

Sorry, but you are looking for something that isn't here.

Ok, inseamna ca acum se simte bine.

Inorog, fain umor :)

inorog 10.02.2010 04:01:06

Noah, iertat sa-mi fie daca am impins la ganduri necuvioase, dar textul citat de mine incrimina un duhovnic (primul pacat), pe baza de "am auzit" (al doilea pacat) pentru o asa-zisa intalnire cu un catolic (fara sa urmeze nici o precizare) - al treilea pacat. Nu va place ce-am scris, pai nu tin sa fiu popular. Da' constat ca va place sa luati in gura preoti cu topicurile la moda. Halal smerenie, Piscopeasco. Parol.
Urmand sa va zic ca in ortodoxia greceasca s-au luat saracii oameni la alergat cu batele prin stadionul Constantinopolului nu odata, ci de zeci de ori. Si ajunsesera oamenii mai cu scaun la cap sa faca "misto" (ma rog, cum s-o fi numit in greaca bizantina) de aia care "indreapta" pe aproapele... stramband toiege pe spatele lui. Si n-a murit ortodoxia. Si va zic io (dar nu de la Clucereasca, ci din constatari personale) ca nu moare nici acum nici pana la sfarsitul veacurilor.
Vorbind serios, l-au intrebat pe parintele Noica de Antihrist. Si a zis, da, fratilor, sigur, infricosator, spune cartea asa si asa, dar sa nu uitati si cum zice ca-l va ucide: "cu suflarea gurii sale". Adica (facu parintele din buze) asa, usor, pffff... Si a zambit. Si am inteles ca oricat sunt ispitele de mari, sa nu ne comportam ca si cum Dumnezeu e slab sau noi nu suntem destul de tari, ca nu e adevarata niciuna nici cealalta.
@mc2009: roaga-te de dragul umorului meu sa nu patesc cea mai mica ispita a Sf. Antonie, ca atata mi-a fost :)

mirelat 10.02.2010 05:07:14

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 208954)
si cu asta intregul "bagaj" ca sa zic asa... e tare trist ce se intampla dar asta este ordinea fireasca a lucrurilor. intai incerci prin argumente. vezi ca nu tin, dupa aceea te ascunzi sub concluzii de genul "e o exagerare", "e traditionalist", "nu e iubire". si cand nici alea nu tin, baga tata cu batjocura, macar sa ne mai distram.

intr-adevar, trista si penibila tirada respectiva.

inorog 10.02.2010 06:04:07

Ce sa-i faci, soro, eu sunt un nene pacatos care isi pune parfumuri si miresme lumesti in gura cand vorbeste. Nu tin insa sa-mi pun praf de creta si sa vorbesc scartzait si fad ca sa mi se vada smerenia. N-a povatuit Hristos pe nimeni chestii d-astea. Si da, e trist ca in numele dreptei credinte ajungem sa facem procese de intentie daca x a stranutat pe umarul unui catolic iaste ecumenism sau nu. Si eu fac misto de prostiile astea unde apuc ca asa mi-e soiul. Si scuza-ma, n-am de gand sa ma schimb ca-ti dai ochii peste cap spunand ce trist e ce vorbesc, ca pentru mine e vesel fata de ce tristete imi produc fonfaielile "dreptmaritoare" ALE UNOR OAMENI CARE DESFAC DE ORTODOXIE CU ZECILE SI UNEORI CU ZECILE DE MILIOANE SI N-AU ADUS LA ORTODOXIE PE NIMENI DUPA CUM VORBESC. E ceva ce n-ai inteles?

mirelat 10.02.2010 06:08:47

sincer, cred ca gura asta "bogata" ti se trage din tagma medicala din care provii. nu e cazul sa-ti aduci tot stresul aici pe forum.

inorog 10.02.2010 06:10:17

Eu sincer te sfatuiesc din nou, si pe tine si pe altii, sa masurati cat e de ortodox cineva cand ati intors la ortodoxie un suflet, de samanta. Sau poate ai facut-o deja si eu sunt un idiot care se afla in vorba. Atunci iarta-ma. Nu-s decat inca unul. Dar cu sau fara iertarea ta, povestea cu care a inceput discutia aici m-a facut sa fierb. Mai lipsea sa analizeze exact ce am zis: daca pisica unui monah se poate duce intr-o biserica papistasa fara sa devina "eretica". Am citit forumul si e plin de discutii din astea si dupa parerea mea ele dovedesc putinatate de suflet. La bilant, ortodoxia pare o biata barcutza scuturata de valurile ecumenismului. Prostii. Daca ne uitam in istorie cum arata un puseu de erezie in Bizant, ce vorbim noi aici sunt mai degraba ifose moderniste. Si cu asta, Dumnezeu sa ne ajute pe toti. Si sa nu fim martorii unui duh "dominican" de a analiza ortodoxia la microscop, ca nu se face asa ceva.

AlinB 10.02.2010 10:12:51

Foarte adevarat ce trateaza inorog, pacat ca cei vizati se simt dar nu cum trebuie in sensul sa mai bage nasul in pamant si sa-si mai vada de pacatele lor care fara doar si poate destule sunt, decat sa se ocupe de vrednicia altora sau soarta Bisericii Lui Dumnezeu.
Ca Dumnezeu dupa ei ar fi fara doar si poate neputincios in purtarea de grija, fara ale lor cuvioase sfortzari, pe la colturi de blocuri, forumuri si televiziuni de scandal.

Sunt neshte afirmatii muncitoresti-mobilizatoare facutepoate cu buna intentie (de unii, altii mai putin) de genul: "ortodoxia se sprijina pe umerii vostri".

Dar nu's cum de s-au simtit responsabili de soarta ortodoxiei taman aia cu umerii mai subrezi si mai strambi, care or zis ca daca dau coate in gura la altii mare serviciu fac lui Dumnezeu.

mirelat 10.02.2010 18:46:46

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 193888)
Si PR IUSTIN si Pr PROCLU TRAIESC! Din cate stiu PR IUSTIN este putin bolnav dar nicidecum ecumenist! Este printre putinii care apara credinta cea dreapta fara nicio retinere! Vorbe gratuite despre PR IUSTIN au fost multe si vor mai fi dar nu trebuie luate in seama! Rugaciunile parintelui ajuta mult neamul romanesc! Sa ne rugam si noi pentru sfintia sa!

Frumos raspuns, Gabriela. Dea Domnul sa avem cat mai multi crestini adevarati, in fapta si in gand, si nu in ultimul rand, in vorba purtata de vant pe sit-urile de internet!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:00:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.