![]() |
Citat:
|
am uitat sa adaug 'probabil ca' inainte de '...da, vor arde in iad' etc
Scuze, am uitat sa adaug 'probabil ca', inainte de '...da, vor arde in iad' etc :25: :p
Nu mi-am asumat eu rolul de a judeca eu lumea, Doamne fereste, ci era o simpla parere, 'dedusa' in urma a si de prin ce am mai citit si eu prin diverse si variate scrieri teologice si pareri ale unor Sfinti Parinti s.a.m.d.... |
Citat:
"Nu ºtiþi cã cei nedrepþi nu vor moºteni Împãrãþia lui Dumnezeu? Nu vã înºelaþi în privinþa aceasta: nici curvarii, nici închinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiþii, nici hoþii, nici cei lacomi, nici beþivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãreþii nu vor moºteni Împãrãþia lui Dumnezeu." (1 Corinteni 6:9,10) "Dar, cît despre fricoºi, necredincioºi, scîrboºi, ucigaºi, curvari, vrãjitori, închinãtorii la idoli ºi toþi mincinoºii, partea lor este în iazul care arde cu foc ºi cu pucioasã, adicã moartea a doua."(Apocalipsa 21:8) Cuvantul lui Dumnezeu nu vorbeste nimic despre ortodocsi, catolici, protestanti, etc. Are alte criterii de judecata, mult mai simple si mai intelepte. |
Citat:
Sa-ti fie clar: nu s-a nascut si nu se va naste vreodata om care sa fie condamnat din start la pieire, pentru nici un motiv. Noi suntem ortodocsi si credem ca suntem cei mai apropiati de Adevar, insa cei care nu sunt ortodocsi sau nici macar crestini au totusi acces la mantuire, oriunde ar fi si orice religie ar avea. Este logic sa crezi in libertatea omului de a alege de bunavoie viata viitoare in bine sau in rau, in orice conditii ar trai pe pamantul asta si oricat ar dura viata lui de acum. |
Citat:
Cam "dur" raspunsul, daca citeste asta oricine care nu-i ortodox o lasa balta de tot si se pune pe "trait viata la maxim" stiind ca-ntr-un final tot va arde in iad... Ce-i drept, pacat ca sunt multi care nu se lasa sedusi de ortodoxie, odata ce ai descoperit-o nu-ti mai trebuie altceva ! |
sa fie intr-un ceas bun hotararea ta !
erwin sotul meu se boteaza sambata aceasta iar duhovnicul nostru i-a spus sa invete Crezul ,sa cumparam o camasa mare lunga alba ,o batista alba si o lumanare (deoarece are doar un nas ). Doamne ajuta ca te-ai decis ! si sotului meu i-a luat aproape 7 ani(de atata timp suntem noi impreuna ) sa se decida ...dar eu multumesc lui Doamne si Maicutzei Domnului ca l-au luminat ,si multumesc si oamenilor care au fost altaturi de el : parintele M.si nasul lui C. ! si nu mai amana momentul botezului ca diavolul o sa te incerce si o sa te faca sa te razgandesti ,caci asta e treaba lui : sa ne indeparteze de D-zeu !
am uitat sa mentionez ceva ,care pentru mine a fost important: saptamana trecuta am fost la inmormantarea mamei unui prieten de al sotului ,si atunci cand preotul citea am vazut cum sotul meu s.a inchinat ,si am ramas ...no comment ! acasa dupa cateva zile l-am intrebat : de ce ? iar el a spus ca asa a simtit !niciodata in cei aproape 7 ani impreuna nu l-am vazut facand semnul crucii ,tot timpul imi spunea ca el nu intelege obiceiul nostru ! insa MARE E D-ZEU ! deci daca tu simti ca asta e ceea ce vrei sa faci, boteaza-te ! SI NU MAI AMANA !!! |
Domnul nostru Iisus Hristos sa te ajute si sa te indrume in hotararea luata !!
|
Citat:
Cat despre cel care s-a nascut in alta confesiune, nu ne este noua dat sa spunem ca nu se mantuieste. Dar pe cel care doreste sa devina ortodox, nu trebuie sa-l sfatuim sa nu vina la Ortodoxie, pe motiv ca nu are ce pierde. |
vreau sa Imi schimbreligia
Pt. EWIN<< Iubtul meu frate nu vreau sa crezi ca eu ca sInt ortodox sInt mai bun sau mai iubit de DUMNEZEU ca tine pentru ca Iisus Hristos doreste ca tot omul care a venit In lume (care sa nascut ) sa se MIntuiasca si sa nu piara sa fie viu prin Insusi Moartea si Invierea sa cea de atreia zi. Uita eu traiesc departe de tara de mai bine de 6 ani nu am fost in tara traiesc In Spania oTara cu majoritate Catolica cum si Romania este Ortodoxa vreau sa spun ca aici avem biserici Ortodoxe si preoti pe care ia trimes bunul Dumnezeu aici unde traiesc eu pe raza de 300 Km sInt mai mult 5 biserici si am fost la unele din ele din dragoste si din curiozitate sa vad daca vin Oameni la Sf. Biserica si Slava Lui DUmnezeu ca vin CU exceptia a una unde preotul a Apucat spre catolicism aici oameni sau departat si biserica este aproape goala , nu vreau sa spun ca Biserica catolica are ceva aparte ce eu nu accept dar In majoritatea bisericilor ortodoxe vin spanioli si de alte natii care sau casatorit cu romInce sau cu romIni si am vorbit cu uni sa am intrebat ce au gasit aparte sau ce nu le place ,sti ce au raspuns unii totul este diferit si mai multa caldura si dulceata ata este ce credu si eu ca la noi unde avem duhovnici buni cu frica lui DUMNEZEU acolo este adunare mare de suflete si dupa cum spune MIntuitorul unde vor fi doi sau trei adunati in numele meu acolo voi coborI si eu in mijlocul lor sa ma intelegi ca HRISTOS coboara in Chip ne vazut de ochi nostri dar daca vom cere de la Tatal ceva In numele LUI cu credinta atunci le vom si primi , roagal pe Bunul Dumnezeu ca In numele preaiubitului sau FIU sa te lumineze cu lumina cunostintei si a voi lui si sa te indrepte pe calea cea buna a imparatiei cerurilor ca tu sa alegi sa slujest lui in locul in care tea chemat si unde el voieste ca si eu zic in rugaciunea mea saraca ca Domnul mile si al dragostei sa te bine cuvInteze cu bine cuvIntarea lui cea cereasca amin amin amin Slava Tatalui si fiului si SfIntului Duh amin sa te lumineze Domnul cu lumina cunostintei lui amin ++++++++++++
|
Cat despre cel care s-a nascut in alta confesiune, nu ne este noua dat sa spunem ca nu se mantuieste. Dar pe cel care doreste sa devina ortodox, nu trebuie sa-l sfatuim sa nu vina la Ortodoxie, pe motiv ca nu are ce pierde.
Bravo felicitari pentru aceste randuri, aveti dreptate. Doamne fereste sa ceri o parere, ca incep dezbaterile, e foarte usor de comentat. De aceste probleme m-am lovit si eu acum 8 ani. toata lumea doar comenta, dar un sfat concret doamne fereste sa-ti dea. Da se poate trece usor de la religia reformata la cea ortodoxa, se face doar completarea botezului, adica miruirea si taierea parului in cruce, si normal nasii trebuie sa fie de fata, plus taxa platita la biserica. Asta e tot si imi pare rau ca nu am intrat mai repede pe forum, am fost in incapacitatea de a folosii multe, incepand cu creierul, dupa un TCC(traumatism cranio cerebral) suferit dupa un accident rutier. Si un raspuns de ce renunti la religia ta?, eu simtit ca sunt mult mai aproape de dumnezeu, in biserica ortodoxa, sunt mult mai linistita cand pot sa ma rog alaturi de toti sfintii nostrii. si am mai multa protectie datorita cruciulitei de lemn de la gat pe care o port ca cel mai scump diamant. Pentru mine a fost si este o minune aceasta legatura care o am cu dumnezeu. Si normal tot minune si putere de la dumnezeu este ca m-am trezit din coma dupa cateva zile de la accident. Doamne ajuta pe toata lumea |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:42:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.