Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   argumente pentru dialogul ecumenic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6172)

Fani71 23.05.2009 14:26:49

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 140390)
Tot Dumitru Staniloae a spus: ,,Ecumenismul este erezia cea mai teribila a secolului XX.

Iar asemanarea dintre comunism si ecumenism este nostima. Dupa ce m-am amuzat, mi-am amintit ca am gasit undeva scris ca atat comunismul cat si ecumenismul sunt ,,opere'' ale masoneriei, asa ca anecdota e valabila in continuare. Nu intamplator Sfintii Inchisorilor ne-au spus sa fim atenti ce va urma dupa comunism.

Adica dupa ce s-au convins masonii ca nu pot rezolva nimic prin forta, caci au umplut pamantul Romaniei cu sfinti necunoscuti care au murit pentru credinta, acum incearca alta strategie ucigatoare de suflete mult mai vicleana. Ei ne spun ca exista Dumnezeu, dar asa cum ni-L impun ei. Treptat-treptat vom ajunge sa ne inchinam lui Antihrist, daca mergem in ritmul acesta. Guvernele comuniste nu aveau microcipuri, dar guvernul mondial va avea...

Antonia, ai citi Antihristul de Soloviov? O carte foarte interesanta si profetica.

Eu cred ca ne punem noi insine sperietori, masonii sau altii, in loc sa ne ocupam de ce ne cere Dumnezeu. Cel mai periculos dusman al omului este el insusi.

Eu gluma cu comunismul o asemanasem ca gluma cu ecumenismul, dar vad ca tu totusi chiar asa gandesti. Deci, pe mine unde ma pui, la fraieri sau la necinstiti? :-)

Eu nu am gasit unde a spus p. Staniloae asta. Nu este decat acest interviu dubios, care nu s epotriveste cu ce a scris el in carti. Daca chiar a spus, atunci chiar ca nu era consecvent.

AlinB 27.05.2009 16:32:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 140390)
Tot Dumitru Staniloae a spus: ,,Ecumenismul este erezia cea mai teribila a secolului XX.

Iar asemanarea dintre comunism si ecumenism este nostima. Dupa ce m-am amuzat, mi-am amintit ca am gasit undeva scris ca atat comunismul cat si ecumenismul sunt ,,opere'' ale masoneriei, asa ca anecdota e valabila in continuare. Nu intamplator Sfintii Inchisorilor ne-au spus sa fim atenti ce va urma dupa comunism.

Adica dupa ce s-au convins masonii ca nu pot rezolva nimic prin forta, caci au umplut pamantul Romaniei cu sfinti necunoscuti care au murit pentru credinta, acum incearca alta strategie ucigatoare de suflete mult mai vicleana. Ei ne spun ca exista Dumnezeu, dar asa cum ni-L impun ei. Treptat-treptat vom ajunge sa ne inchinam lui Antihrist, daca mergem in ritmul acesta. Guvernele comuniste nu aveau microcipuri, dar guvernul mondial va avea...

The Mighty Microcip!

Crestinismul nu se mai ia la tranta cu ne-credinta si imoralitatea ci cu codul de bare, numerologia si electronica.

AlinB 27.05.2009 16:38:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 140004)
Ecumenistii nostri sunt din ce in ce mai mandri in ultima vreme. Sunt siguri de mantuirea lor si cauta sa intre in dialog cu alte confesiuni. Pai ca sa ne permitem sa intram in dialog cu alte confesiuni si sa avem puterea de a-i convinge ar trebui sa fim toti sfinti , sa fim capabili sa facem minuni la tot pasul care sa-i socheze, sa-i lase cu gura cascata si sa alerge sa devina si ei ortodocsi.

Ori noi suntem niste putregaiuri miscatoare, niste baloane umflate cu aer cu miros de hoit si vrem sa-i invatam pe altii sa devina ortodocsi. Nu cumva suntem ortohoti? Caci ortodoxul adevarat nu se joaca cu mantuirea lui. El are ca repere pe Sfintii Parinti si nu-si schimba reperele in functie de moda. In viata duhovniceasaca nu exista moda.

Ptiu, drace! Am terminat cu pacatele noastre, de-acum ne putem ocupa de ecumenism. Fie-va mila de draci, ca-i bagati in spitale de-atata ras! :21:

Pai nu, baloanele astea au gasit alta ocupatie mai nobila, nu sunt in stare sa invete pe altii crestinismul care (sustin) ca il practica, hai sa-i invatam pe ierarhii nostri cum sa interpreteze canoanele, cum sa faca politica anti-UE, cine ar trebui canonizat si cum, cum trebuie interpretata Apocalipsa, cum se citeste Apocalipsa in coduri de bare si cipusoare, daca se poate Biserica sa sustina politic Noua Dreapta care ne va scoate din UE si asa romanii au sa se mantuie ca popor, la gramada, femeile nu au sa mai avorteze, toata lumea o sa vina la Biserica si va curge doar lapte si miere.

Anca-Miha 27.05.2009 22:31:18

Cei care agreeaza ecumenismul sincretist, ar trebui incet, incet, indrumati pe un alt site, caci pe acesta nu se face reclama ecumenica si cu atat mai putin nu se accepta ca un ecumensit sa ia in derâdere pe un antiecumeníst.

Alin B si Fani, am inteles, sunteti pro ecumenism; daca asta va e voia, foarte bine, dar nu incercati nici sa ii convingeti, nici sa ii ridiculizati pe antiecumenisti, caci abia atunci faceti reclama ecumenismului si este impotriva regulamentului.

AlinB 28.05.2009 00:02:39

Eu nu sunt pro-ecumenist, sunt anti-antiecumenist, pentru ca problema anti-ecumenismului a luat proportii fantastice de la o vreme incoace si din cauza unora a devenit deja mai mare si mai grava decat cea mai aberanta forma de ecumenism care exista practic si nu doar in mintea anti-ecumenistilor.

Iar afirmatiile de mai sus eu zic ca sunt justificate, daca nu, te invit sa dovedesti contrariul.

Eu iti pot demonstra cu trimiteri exacte tot ce am afirmat eu acolo, tu ai sa poti sa-mi demonstrezi ca n-am dreptate?

antoniap 28.05.2009 00:06:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 141327)
The Mighty Microcip!

Crestinismul nu se mai ia la tranta cu ne-credinta si imoralitatea ci cu codul de bare, numerologia si electronica.

Mi-as dori sa nu-L suparam prea mult pe Dumnezeu. Sunt altii care au demonstrat cum stau lucrurile in legatura cu microcipul.

Chiar asa, cine sunt eu sa incomodez lucrarea altora cu parerile mele? Fiind femeie, -- la cratita si-atat!

Prin urmare, daca vrea cineva sa-si puna microcip, n-are decat sa-si puna. Dar n-ar fi bine sa-i invete si pe altii, caci va raspunde si de mantuirea acelora.

Iar crestinismul, din moment ce adopta o atitudine permisiva fata de pasapoartele electronice, adopta o astfel de atitudine si fata de pacat... Ar fi bine sa n-am dreptate...

Si-atunci, intreb si eu, ne mai intereseaza mantuirea sau cine i-a atras in curse pe ierarhi crede ca toti credinciosii ii vor urma fara discernamant, indiferent incotro ar conduce turma? Biserica suntem si noi, simpli credinciosi. Prin parerile noastre demonstram ca EXISTAM, ne informam si gandim, poate cu anumite riscuri, cine stie...

Sa verificam pe cine aparam: pe Hristos sau pe Baraba? Discernamantul e un dar al Duhului Sfant si, daca nu-l avem, trebuie sa citim carti scrise de cei care l-au avut.

Hristos S-a naltat!

Fani71 28.05.2009 00:55:00

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 141387)
Cei care agreeaza ecumenismul sincretist, ar trebui incet, incet, indrumati pe un alt site, caci pe acesta nu se face reclama ecumenica si cu atat mai putin nu se accepta ca un ecumensit sa ia in derâdere pe un antiecumeníst.

Alin B si Fani, am inteles, sunteti pro ecumenism; daca asta va e voia, foarte bine, dar nu incercati nici sa ii convingeti, nici sa ii ridiculizati pe antiecumenisti, caci abia atunci faceti reclama ecumenismului si este impotriva regulamentului.

Anca, de ce nu vrei sa ma crezi ca ecumenismul nu este sincretist? Asta e o legenda... In primul rand sicretismul inseamna amestecarea religiilor, iar ecumenismul se refera la dialogul dintre confesiuni pentru o eventuala unire, intr-un, viitor utopic, pe care insa nimeni dintre cei interesati nu vrea de fapt sa o faca pierzandu-si identitatea, ortodocsii cel mai putin, asa ca nici vorba de sincretism de nici o culoare.

Dar ridiculizarea ecumenistitor de catre antiecumenisti este sau nu conform regumamentului? ;-)
Chiar i-am ridiculizat eu pe antiecumenisti? I-am mai tachinat eu sau chiar i-am ironizat, dar pe langa cum mi-au vorbit unii dintre ei mie, este nimic (nu spun de tine aici). Daca am exagerat si am ranit pe vreunul, te rog si ii rog sa ma ierte.
Iar Alin asa este el, mai caustic. Asa scrie in general. Trebuie sa recunosti ca scrie bine chiar daca nu esti de acord cu el.
Mi-a placut 'anti-antiecumenist', Alin. Ma regasesc aici.
Eu am mai zis ca nu sunt ecumenista, pt ca ismele sunt ideologii, eu nu sunt nici ortodoxista ci ortodoxa. Dar sunt pentru un dialog ecumenic destept si sincer.

Hai, sa nu ne suparam; este sarbatoare! Hristos S-a inaltat! Eu nu as vrea sa mai intru iar in polemicile astea!

AlinB 28.05.2009 02:09:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 141400)
Mi-as dori sa nu-L suparam prea mult pe Dumnezeu.

Si eu imi doresc la fel.

Citat:

Sunt altii care au demonstrat cum stau lucrurile in legatura cu microcipul.
Afirmat sau demonstrat? Ca e diferenta mare intre astea doua.

Citat:

Chiar asa, cine sunt eu sa incomodez lucrarea altora cu parerile mele? Fiind femeie, -- la cratita si-atat!
Serios? Esti atat de misogina?

Citat:

Prin urmare, daca vrea cineva sa-si puna microcip, n-are decat sa-si puna. Dar n-ar fi bine sa-i invete si pe altii, caci va raspunde si de mantuirea acelora.
In ziua de azi, cu microcipu' se pierde mantuirea, nu cu imoralitatea..
Nu crezi ca ar trebui sa reformam Evanghelia?

Citat:

Iar crestinismul, din moment ce adopta o atitudine permisiva fata de pasapoartele electronice, adopta o astfel de atitudine si fata de pacat...
Sau de ce adopta o atitudine atat de permisiva fata de calculator, telefon, Internet, televizor, etc. clar asta inseamna si atitudine permisiva fata de pacat.
Interesant curentul asta teologic nou..

Citat:

Ar fi bine sa n-am dreptate...
Poti sa te simti usurata. N-ai.

Citat:

Si-atunci, intreb si eu, ne mai intereseaza mantuirea sau cine i-a atras in curse pe ierarhi crede ca toti credinciosii ii vor urma fara discernamant, indiferent incotro ar conduce turma?
Eu am alta intrebare, cine i-a atras in cursa pe calugarii nostri ca sa-i convinga pe evlaviosii dar mai putin informatii credinciosi ca Biserica are nevoie de Reforma?

Citat:

Biserica suntem si noi, simpli credinciosi. Prin parerile noastre demonstram ca EXISTAM, ne informam si gandim, poate cu anumite riscuri, cine stie...
"Gandesc, deci exist".
"Spun prostii deci exist".
Aparent, cele doua silogisme sunt echivalente cantitativ.
Dar nu si calitativ.

"poate", cu "anumite riscuri", "cine stie..??"

Erai foarte certa de riscurile care si le asuma altii informand, riscurile tale in procesul informarii se pare ca le neglijezi substantial.

Citat:

Sa verificam pe cine aparam: pe Hristos sau pe Baraba? Discernamantul e un dar al Duhului Sfant si, daca nu-l avem, trebuie sa citim carti scrise de cei care l-au avut.
Buna intrebare, intrebarea e daca mai reusim sa vedem unde e Hristos si cine e Baraba.

Ca si evreii erau convinsi ca il salveaza pe cel care lupta pentru libertatea si credinta lor, dar au sfarsit prin a-l rastigni pe Hristos si au pierdut pana la urma si libertatea si Templul.

Asemanarile cu persoane si situatii reale si actuale nu sunt intamplatoare.

orthodoxia.i.thanatos 28.05.2009 05:50:29

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 141408)
Anca, de ce nu vrei sa ma crezi ca ecumenismul nu este sincretist? Asta e o legenda...

Imaginile vorbesc mai bine decit cuvintele. Aici gasesti o "dramatizare" a legendei: ecumenism si sincretism la lucru (Assisi 1986):

http://www.youtube.com/watch?v=C3Bx4...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9tMLO...eature=related

(Cred ca am mai postat linkurile astea undeva, dar nu imi face impresia ca te-ai si uitat.)

anita 28.05.2009 08:43:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 141415)
Si eu imi doresc la fel.

Afirmat sau demonstrat? Ca e diferenta mare intre astea doua.

Serios? Esti atat de misogina?

In ziua de azi, cu microcipu' se pierde mantuirea, nu cu imoralitatea..
Nu crezi ca ar trebui sa reformam Evanghelia?

Sau de ce adopta o atitudine atat de permisiva fata de calculator, telefon, Internet, televizor, etc. clar asta inseamna si atitudine permisiva fata de pacat.
Interesant curentul asta teologic nou..

Poti sa te simti usurata. N-ai.

Eu am alta intrebare, cine i-a atras in cursa pe calugarii nostri ca sa-i convinga pe evlaviosii dar mai putin informatii credinciosi ca Biserica are nevoie de Reforma?

"Gandesc, deci exist".
"Spun prostii deci exist".
Aparent, cele doua silogisme sunt echivalente cantitativ.
Dar nu si calitativ.

"poate", cu "anumite riscuri", "cine stie..??"

Erai foarte certa de riscurile care si le asuma altii informand, riscurile tale in procesul informarii se pare ca le neglijezi substantial.

Buna intrebare, intrebarea e daca mai reusim sa vedem unde e Hristos si cine e Baraba.

Ca si evreii erau convinsi ca il salveaza pe cel care lupta pentru libertatea si credinta lor, dar au sfarsit prin a-l rastigni pe Hristos si au pierdut pana la urma si libertatea si Templul.

Asemanarile cu persoane si situatii reale si actuale nu sunt intamplatoare.

Frate Alin ,dumneata ai venit aici ca sa te iei de credinciosi si sa despici firul in 4 ?
Esti taios in afirmatii ,lucru acceptabil in discutiile cu necredinciosii pentru ca acolo ai ce contrazice .
Dorinta dumneata de a avea intotdeauna dreptate este oare cea mai potrivita ?
Hristos s-a inaltat !

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:19:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.