Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Harry Potter (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=48)

heaven 06.05.2009 07:21:17

Mie chiar imi place cartea si am vazut si filmele cu Harry Potter.Chiar reusite.
Prefer filme de genul decat porcarii de desene animate cu roboti si alte chestii hidoase cum am vazut ca le sunt date copiilor acum.
Eu zic ca exagerati putin: de cand lumea si pamantul au fost povesti cu zane,zmei,vrajitori,tot felul de personaje fantastice.Cu totii am crescut cu acele istorisiri minunate si nu cred ca am ajuns nici unul demonizati sau mai stiu eu cum.

heaven 06.05.2009 07:22:35

Citat:

În prealabil postat de cod_gabriel (Post 47614)
Pana de curand as fi raspuns ca Harry Potter e complet inofensiv, nu e decat un basm filmat. Din pacate, cica in ultimul episod s-ar dovedi ca profesorul Dumbledor e homosexual. O tampenie "educativa" in sensul "corectitudinii politice" occidentale. Din pacate aici nu e vorba despre acceptarea homosexualitatii ca o conditie a unor oameni care nu merita a fi pedepsiti pe aceasta lume pentru asta, ci e propaganda in favoarea homosexualitatii, lucru inacceptabil.

Serios?Asta chiar n-am stiut-o...
Ciudat daca e asa.

anna21 06.05.2009 15:09:11

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 133875)
Mie chiar imi place cartea si am vazut si filmele cu Harry Potter.Chiar reusite.
Prefer filme de genul decat porcarii de desene animate cu roboti si alte chestii hidoase cum am vazut ca le sunt date copiilor acum.
Eu zic ca exagerati putin: de cand lumea si pamantul au fost povesti cu zane,zmei,vrajitori,tot felul de personaje fantastice.Cu totii am crescut cu acele istorisiri minunate si nu cred ca am ajuns nici unul demonizati sau mai stiu eu cum.

Ce spune autoarea:
"I think it's absolute rubbish to protest children's books on the grounds that they are luring children to Satan," Rowling told a London Times reporter in a July 17 interview. "People should be praising them for that! These books guide children to an understanding that the weak, idiotic Son Of God is a living hoax who will be humiliated when the rain of fire comes, and will suck the greasy cock of the Dark Lord while we, his faithful servants, laugh and cavort in victory."

Fani71 06.05.2009 15:29:27

ironie!!

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 133985)
Ce spune autoarea:
"I think it's absolute rubbish to protest children's books on the grounds that they are luring children to Satan," Rowling told a London Times reporter in a July 17 interview. "People should be praising them for that! These books guide children to an understanding that the weak, idiotic Son Of God is a living hoax who will be humiliated when the rain of fire comes, and will suck the greasy cock of the Dark Lord while we, his faithful servants, laugh and cavort in victory."

Te rog, anna21, da-ne referinta exacta. E prima data cand aud asa ceva; eu am citit ca autoarea a zis ca e crestina desi nu prea practicanta.
Stiu ca a zis ca de fapt ea nu crede in vrajitorie si a dat sa se inteleaga ca e o conventie literara, un cadru.

Oare nu este o ironie sau un citat din altcineva? Din cate o stiu eu, dincarti, are genul asta de a raspunde ironic. Cum as fi putut eu raspunde eu aici de exemplu, ironic: 'da, anna21, asa e, hai sa mergem in piata orasului si sa punem pe foc cartile astea. cel mai bine s-o luam si pe autoarea lor si s-o ardem pe rug!' :-))

Si nu s-ar potrivi de loc vorbele astea cu ce stiu ca a zis in general, si cu cartile, pe care le stiu foarte bine.
Te rog, sursa!

Cineva a mai zis aici ca oamenii nevrajitori (muggles) sunt tratati ca niste redusi mintali. Eu care am citit cartile va pot spune ca nu e adevarat. Voldemort, personajul negativ, si acolitii lui, cred asa, si in ultimul volum cand vin la putere omoara multi muggles si ii persecuta pe vrajitori nascuti din muggles. este un fir rosu in toata cartea, o trasatura a lor, care aminteste de rasismul nazist. Harry si prietenii lui ii apara pe muggles si pe muggle born.
Sunt criticati numai unchiul si matusa lui Harry, pentru ca sunt redusi la minte si rai.

anna21 06.05.2009 15:33:20

Intr-una dintre parti (nu-mi aduc aminte exact, cea despre un concurs, in care scenele finale se petrec intr-un parc labirintic!!!) cartea descrie un ritual complet satanist, incluzand sacrificiul uman. Nu o spun eu (ca eu nu am citit cartea), o spun cei mai informati. In film informatia este mai diluata, intr-adevar moare un copil etc..

In alta ordine de idei, exista culte sataniste, nu puteti nega, nu?? Nu se stie cate sunt si cine sunt adeptii.
Cine raporteaza politiei despre asa ceva, nu este crezut. De altfel se considera ca activitatea satanistilor este necunoscuta tocmai din cauza ca un om normal NU POATE ADMITE ACEASTA REALITATE. Sa ne bagam si noi capul in nisip?

Cum vede un copil realitatea? In termeni de "puternic" si "slab". Toate desenele, filmele, povestile au eroi puternici vs. personaje care vor fi invinse intr-un final! Copilul vrea sa se identifice cu cel puternic, nu cu cel slab. Harry Potter este un personaj puternic si are o putere dobandita din cunoasterea unor "secrete".
In fine.. cautati pe net opiniile copiilor despre Iisus dupa ce au vizionat Harry Potter. Veti fi uimiti ca se centeaza pe aceasta idee: Harry Potter este puternic, pe cand Iisus...
Aceasta a fost intentia (declarata) a autoarei, se pare ca are succes!

Fani71 06.05.2009 15:36:58

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 133876)
Serios?Asta chiar n-am stiut-o...
Ciudat daca e asa.

(ca Dumbledore ar fi homosexual)
Citeste si ce am scris eu mai sus. Prima postare pe threadul asta.
Rowling a zis asta numai intr-un interviu. Chestia asta nu joaca are absolut nici un rol in carte.
Si chiar daca ar fi jucat, daca asta ar fi un argument impotriva cartii, atunci sa nu mai citim nici un roman, nici o carte care sa contina oameni cu pacate intr-un rol principal? sa citim numai basme cu feti frumosi pefrecti?
A, nu, uitasem, ca si acolo apare magia.

Sa citim numai Biblia atunci? A, pardon, uitasem ca David a cazut in pacatul preacurviei. Sa nu mai citim psalmii. Uitasem si de alti pacatosi de pe acolo care nu toti s-au pocait. Jos cu Biblia de pe raft!
Sa nu mai citim nimic, fratilor!

PS Asta a fost exemplu de ironie. Acu, cineva poate sa ma citeze ca eu propun sa nu mai citim Biblia pentru ca sunt personaje pacatoase pe acolo..
:-D

Fani71 06.05.2009 15:57:00

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 133995)
Intr-una dintre parti (nu-mi aduc aminte exact, cea despre un concurs, in care scenele finale se petrec intr-un parc labirintic!!!) cartea descrie un ritual complet satanist, incluzand sacrificiul uman. Nu o spun eu (ca eu nu am citit cartea), o spun cei mai informati. In film informatia este mai diluata, intr-adevar moare un copil etc..

In alta ordine de idei, exista culte sataniste, nu puteti nega, nu?? Nu se stie cate sunt si cine sunt adeptii.
Cine raporteaza politiei despre asa ceva, nu este crezut. De altfel se considera ca activitatea satanistilor este necunoscuta tocmai din cauza ca un om normal NU POATE ADMITE ACEASTA REALITATE. Sa ne bagam si noi capul in nisip?

Cum vede un copil realitatea? In termeni de "puternic" si "slab". Toate desenele, filmele, povestile au eroi puternici vs. personaje care vor fi invinse intr-un final! Copilul vrea sa se identifice cu cel puternic, nu cu cel slab. Harry Potter este un personaj puternic si are o putere dobandita din cunoasterea unor "secrete".
In fine.. cautati pe net opiniile copiilor despre Iisus dupa ce au vizionat Harry Potter. Veti fi uimiti ca se centeaza pe aceasta idee: Harry Potter este puternic, pe cand Iisus...
Aceasta a fost intentia (declarata) a autoarei, se pare ca are succes!

Anna, una e sa stii ca exista ritualuri sataniste (exista, da!) si alta e sa zici ca HP le promoveaza.

Mai mult, ele sunt criticate in carte!!! Uite, chiar exemplu pe care il dai. se vede ca nu ai citit cartea. Este la sfarsitul volumului 4 ritualul de care zici, si este savarsit de Voldemort, malele 'rau' al cartii, ca sa isi recapete trupul. Ce sete satanist? Ca foloseste tarana tatalui lui (ii profaneaza mormantul), mana unui servitor, si sangele lui Harry (fara sa-l omoare, incearca pe urma dar nu reusseste). Nu este omorat nici un copil. El, Voldemort, avea inainte un trup care semana cu un embrion diform. Este foarte clar in carte ca este vorba de acte reprobabile, si lui harry ii trebuie mult pana sa-si revina din soc dupa aia.

Harry Potter este un personaj slab. El tot timpul zice asta. Este un vrajitor talentat, dar nicidecum genial sau cu talente mult peste medie. Cu ce anume il invinge el pe Voldemoirt, dupa cum se spune in carte? Cu puterea dragostei, a prietenieie si a sacrificuului. Daca o sa am timp o sa va gasesc niste citate. Voldemort este un vrajitor cu mult mai puternic decat el, dar nu a inteles niciodata dragostea, sacrificul, devotamentul. Asta il pierde.
Mi se pare un mesaj foarte frumos!

Fani71 06.05.2009 15:58:48

A, pardon, este omorat si un adolescent, care ajunsese acolo din intamplare.

anna21 06.05.2009 16:13:15

scuze, Fani.. ca am uitat referinta..
http://hubpages.com/hub/Harry_Potter...Among_Children

(sunt multe situri care spun cam acelasi lucru... imi pare rau acum ca nu mai gasesc interviurile autoarei.. daca le gasesc voi pune link.
Acest subiect ma doare rau de tot ca si eu am facut prostia sa-i cumpar filmele copilului si a fost f greu sa i le "confisc" apoi.. m-am "luptat" cu toata familia din cauza asta!)

Ce face Harry Potter?
Invata vraji, aplica vraji (uneori doar pt a se distra sau pt a se razbuna!!!! apropo de invataturi morale), face potiuni, devine invizibil, VORBESTE CU SPIRITE/MORTI.

Nimic periculos???

anna21 06.05.2009 16:23:55

Fiecare face cum crede, in fond...

Eu am confiscat filmul cand am auzit copilul spunand avada kedavra.. dar daca voi credeti ca este benign..

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:07:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.