Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   GINECOLOGUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4201)

Sonia19 04.07.2011 22:59:42

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 374593)
Inca un razboi mondial si o sa tindem catre zero:)

:))) mda...nici asta nu e o solutie:). pana la urma, e foarte greu sa stavilesti unul dintre cele mai fiziologice procese: perpetuarea speciei. cred ca doar constiinta fiecaruia poate avea o contributie serioasa

razvan_andrei 04.07.2011 23:10:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 85280)
Care este parerea voastra in legatura cu aceasta meserie, considerata necesasa, vitala chiar , in nasterea de prunci. O meserie nobila cand vine vorba de nastera pruncilor , dar aflata in mare pacat, din punct de vedere crestin, cand vine vorba de uciderea de prunci prin avort si nu numai. Unde se situeaza aceasta meserie si in general medicul, omul, ginecolog.

Cred ca omitem un lucru f important: ginecologul nu se ocupa doar de nastere (de fapt, nici nu ar fi necesara prezenta lui - exceptie in cazul in care apar complicatii- deoarece exista moase) sau doar de avort. Se ocupa si de boli genitale, care de multe ori dau batai de cap.
Solutia e simpla: medicul nu mai accepta sa provoace avorturi. Nimeni nu-l obliga.

razvan_andrei 04.07.2011 23:21:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 364690)
Multumesc pentru lamuriri , dar oricum in cazul de fata nu se respecta acest " juramant " !

Depinde cum interpretezi. Stiu ca majoritatea dintre voi va ganditi la avorturile facute din vointa pacientilor, insa exista situatii in care acel fat poate fi o amenintare la viata mamei. Ce-i de facut atunci? Juramantul spune asa:'Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;' Cred ca se subintelege ce ar trebui sa faca medicul.
In plus mai exista si: 'Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;'

Deci, in anumite situatii, lucrurile sunt discutabile, sau poate chiar destul de clare.

Sonia19 04.07.2011 23:35:12

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 374598)
Depinde cum interpretezi. Stiu ca majoritatea dintre voi va ganditi la avorturile facute din vointa pacientilor, insa exista situatii in care acel fat poate fi o amenintare la viata mamei. Ce-i de facut atunci? Juramantul spune asa:'Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;' Cred ca se subintelege ce ar trebui sa faca medicul.
In plus mai exista si: 'Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;'

Deci, in anumite situatii, lucrurile sunt discutabile, sau poate chiar destul de clare.

si eu consider ca problema avorturilor nu poate fi alba sau neagra.... cel putin in cazul celor cu efect terapeutic (adica daca nu face avort, mama moare). Pana la urma, in acest caz nu cred ca se incalca juramantul, pentru ca pacinetul este mama si medicul are datoria sa faca tot ce este posibil pentru a o salva.
Iar o mama care, de exemplu, refuza sa expulzeze o sarcina ectopica, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe eroina, ci doar inconstienta

Mihnea Dragomir 04.07.2011 23:35:51

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 374598)
exista situatii in care acel fat poate fi o amenintare la viata mamei. Ce-i de facut atunci? Juramantul spune asa:'Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;' Cred ca se subintelege ce ar trebui sa faca medicul.

Eu, ca medic creștin, subînțeleg că am doi pacienți: mama și copilul. Dacă se ajunge la o asemenea situație încât copilul este o amenințare la adresa vieții mamei, eu subînțeleg că nu pot face cu mâna mea o acțiune sigură: omorârea unuia dintre cei doi pacienți, în schimbul uneia posibile ori chiar probabile: salvarea mamei. Sper să nu ajung în asemenea situații extreme, dar, dacă aș ajunge, mă rog lui Dumnezeu să-mi dea tăria să refuz uciderea unui pacient cu mâna mea, chiar dacă aș fi sub amenințare.

N.Priceputu 04.07.2011 23:39:32

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 374606)
Eu, ca medic creștin, subînțeleg că am doi pacienți: mama și copilul. Dacă se ajunge la o asemenea situație încât copilul este o amenințare la adresa vieții mamei, eu subînțeleg că nu pot face cu mâna mea o acțiune sigură: omorârea unuia dintre cei doi pacienți, în schimbul uneia posibile ori chiar probabile: salvarea mamei. Sper să nu ajung în asemenea situații extreme, dar, dacă aș ajunge, mă rog lui Dumnezeu să-mi dea tăria să refuz uciderea unui pacient cu mâna mea, chiar dacă aș fi sub amenințare.

Aprob felul în care gândiți. Totuși, nu mă pot abține să vă întreb: dar dacă mama este... vrăjitoare? V-ar ajuta să ieșiți din dilemă?

Mihnea Dragomir 04.07.2011 23:54:28

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 374608)
Aprob felul în care gândiți. Totuși, nu mă pot abține să vă întreb: dar dacă mama este... vrăjitoare? V-ar ajuta să ieșiți din dilemă?

Stimate domn, indiferent ce este mama: hoață, criminală ori chiar vrăjitoare, eu, ca medic, nu pot să-i tratez pe pacienți decât la fel. Pentru hoațe, criminale și vrăjitoare, desigur că îmi doresc tribunale competente: ela au (sau ar trebui să aibă) misiunea de a ne feri ca asemenea exemplare care ne pot dăuna atât de mult să umble printre noi în deplină libertate.

N.Priceputu 05.07.2011 00:01:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 374611)
Stimate domn, indiferent ce este mama: hoață, criminală ori chiar vrăjitoare, eu, ca medic, nu pot să-i tratez pe pacienți decât la fel. Pentru hoațe, criminale și vrăjitoare, desigur că îmi doresc tribunale competente: ela au (sau ar trebui să aibă) misiunea de a ne feri ca asemenea exemplare care ne pot dăuna atât de mult să umble printre noi în deplină libertate.

Iată că din nou suntem de acord. Nici eu nu cred că trebuie să fie libere(i).

richard_d 05.07.2011 09:16:53

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 374552)
GENOCID LEGAL: 163 DE MILIOANE DE FETITE UCISE

In ultimul timp am scris destul de des despre cel mai groaznic genocid al zilelor noastre si al istoriei – acela al fetitelor nenascute, pentru simplul si unicul motiv ca Creatorul le-a facut fetite, si ca familiile lor prefera baieti in loc de fete. Revenim din nou astazi cu statistici noi si alarmante. Conform unui articol extensiv publicat pe 18 iunie in Wal Street Journal, 163 de milioane de fetite nenascute au fost avortate in intreaga lume in doar ultimele 3 decade! http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303657404576361691165631366.html#p rintMode Pe motivul ca sunt fetite si ca familiile doresc baieti. Un genocid legal, discriminatoriu, si cel mai marsav din istoria omenirii. Si asta cu toate ca in mai putin de un secol umanitatea a fost martora multor altor genocide care au ucis si ele milioane si milioane de fiinte umane, incepind cu cel a lui Stalin, al lui Hitler, al Chinei maoiste, al comunistilor cambodgieni, cel din Ruanda, etc. Mai toate inspirate de ideologii seculare. Si dupa fiecare genocid ne punem aceeasi intrebare: cum de s-a putut face asa ceva? Si de fiecare data ne luam angajamentul, ca societate si la nivel colectiv, sa prevenim repetarea altor genocide. Dar nu o facem, uciderea fetitelor nenascute fiind cel mai potrivit exemplu al decaderii societatii internationale actuale.

Sursa : Buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Femeile ucid in fiecare luna cate un copil!

antoniap 05.07.2011 17:50:33

Citat:

În prealabil postat de richard_d (Post 374653)
Femeile ucid in fiecare luna cate un copil!

Cu incuviintarea barbatului, unele isi pun sterilet, altele iau anticonceptionale. Practic, amandoi partenerii se fac vinovati in fata lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:47:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.