![]() |
Citat:
|
Citat:
|
eu am 23 de ani.pe mine nu ma intereseaza partea asta.ca sa supravietuiesc nu implica si sexul.am foarte multe pasiuni si dependente materiale,insa nu si sexul.
de ce doar 20 de zile pe an?sunt posturile care in total cred ca insumeaza vreo 5 luni.duminicile si sarbatorile mari. eu cred ca el ar trebui sa se gandeasca bine daca vrea sa urmeze calea asta,daca este pentru el,pentru ca nu va da nimanui socoteala de cate ori face sex pe an,ci numai lui Dumnezeu si numai El si cu sotia lui vor sti asta.Deci depinde de constiinta lui daca respecta aceste canoane. pana la urma problema lui care e?sa se casatoreasca neaparat cu o fata nevirgina,cum spuneai la inceputul topicului,sau sa aiba voie la mai multe zile in care sa poata face sex? iar pentru mine nu este o asteptare..ca si cum gata,lasa ca stau pana ma marit,dupa aia o pun pe unde apuc.pentru mine este un mod de viata....un mod de viata crestin. unii nu inteleg sensul postului,daca intelegi modul de viata crestin,vei intelege de ce aceste abtineri. |
Citat:
|
Citat:
|
Insusi Mantuitoul i-a certat pe apostoli ca dormeau in loc sa se roage.Acum depinde cum vrem sa ne traim viata.Ideea e ca trebuie sa tindem cat mai mult spre cele sfinte chiar daca nu o sa putem sa avem viata de calugar(sau nu vrem).
|
Citat:
|
Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine. |
Citat:
|
Adeseori suntem asaltati de reguli. Nu sunt impotriva lor, dar sunt impotriva celor care raman la ele. Regulile fara har sunt niste reguli seci. Prin har toate se innoiesc. In zadar apelam la metode fara viata, daca noi nu traim, nu ardem pentru Hristos. Asa ca nu e de ajuns sa fii virgin pentru a te casatori, daca nu iubesti. Esti asemenea unui mort frumos imbracat, dar mort. Insa, daca nu ai fost virgin dar iubesti, e un raspuns la intrebarea de ce nufarul, o floare minunata, nu creste decat in apa mlastinoasa.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:16:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.