Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   casatorie viitor preot (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4122)

livadarufelix 19.07.2008 16:34:47

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
felix daca el isi va alege fata credincioasa cu siguranta ca aceea nu doar ca va astepta,ci va fi cot la cot cu el in cele duhovnicesti.dar eu nu stiu de ce mai are astfel de pretentii de la viitoarea lui sotie daca oricum doreste una care nu s-a abtinut nici pana la casatorie de la sex?adica logic e ca daca vrea o fata care sa-l astepte in timpul posturilor,atunci sa-si ia o fata cu credinta care dovedeste ca pentru ea aceasta abstinenta a impreunarii trupesti nu este un obstacol.iar proba cea mai buna pentru el,e ca fata sa se abtina pana la casatorie.asa cum o face pentru casatorie,asa o va face si in timpul posturilor.

Alexandra daca nu sunt indiscret ce varsta ai? Ti-ar conveni dupa ce ai asteptat pana la o anumita varsta sa o faci doar vre-o 20 de zile pe an? cam atatea mai raman daca scazi zilele in care nu e voie.

achimovjan 19.07.2008 17:48:27

Citat:

În prealabil postat de petrurar
Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de Traditie
Jan, Sf. Scriptura, cuvintele Mântuitorului sunt cele care au pus bazele ascetismului, ale luptei cu placerea si chiar cu odihna. Ca sa dobândim mântuirea trebuie sa ne pierdem viata de acum, sa renuntam la toate.

Lupta cu placerea?Lupta cu odihna?Nu am gasit nicaieri in Sf Scriptura asa ceva.Mantuitorul a adormit in corabie,a mancat la masa cu vamesii si desfranatii,ba mai mult a zis"nu ce intra in gura spurca pe om,ci ce iese pe gura".In sfarsit,chestiile astea cu "sa mor de foame","sa mor de somn","sa ma izolez in varful muntelui",sunt practici izolate,si nu dogme.Calea de mijloc este cea mai buna,ca altfel fie te imbolnavesti de stomac sau ficat,fie o iei pe aratura(lipsa somnului),fie incepi sa debitezi erezii.

Biserica Ortodoxa se ghideaza dupa Sf. Scriptura si dupa Traditie. achimovjan, de ce anume rizi tu este tocmai ceea ce este placut in fata Lui Dumnezeu.
cel mai usor cazi cind crezi ca esti pe calea de mijloc.

Asta cu cel mai usor cazi cand esti pe calea de mijloc de unde ai scos-o?

alexandra28again 19.07.2008 17:56:45

eu am 23 de ani.pe mine nu ma intereseaza partea asta.ca sa supravietuiesc nu implica si sexul.am foarte multe pasiuni si dependente materiale,insa nu si sexul.
de ce doar 20 de zile pe an?sunt posturile care in total cred ca insumeaza vreo 5 luni.duminicile si sarbatorile mari.
eu cred ca el ar trebui sa se gandeasca bine daca vrea sa urmeze calea asta,daca este pentru el,pentru ca nu va da nimanui socoteala de cate ori face sex pe an,ci numai lui Dumnezeu si numai El si cu sotia lui vor sti asta.Deci depinde de constiinta lui daca respecta aceste canoane.
pana la urma problema lui care e?sa se casatoreasca neaparat cu o fata nevirgina,cum spuneai la inceputul topicului,sau sa aiba voie la mai multe zile in care sa poata face sex?
iar pentru mine nu este o asteptare..ca si cum gata,lasa ca stau pana ma marit,dupa aia o pun pe unde apuc.pentru mine este un mod de viata....un mod de viata crestin.
unii nu inteleg sensul postului,daca intelegi modul de viata crestin,vei intelege de ce aceste abtineri.

petrurar 19.07.2008 17:57:17

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Jan, Sf. Scriptura, cuvintele Mântuitorului sunt cele care au pus bazele ascetismului, ale luptei cu placerea si chiar cu odihna. Ca sa dobândim mântuirea trebuie sa ne pierdem viata de acum, sa renuntam la toate.

Lupta cu placerea?Lupta cu odihna?Nu am gasit nicaieri in Sf Scriptura asa ceva.Mantuitorul a adormit in corabie,a mancat la masa cu vamesii si desfranatii,ba mai mult a zis"nu ce intra in gura spurca pe om,ci ce iese pe gura".In sfarsit,chestiile astea cu "sa mor de foame","sa mor de somn","sa ma izolez in varful muntelui",sunt practici izolate,si nu dogme.Calea de mijloc este cea mai buna,ca altfel fie te imbolnavesti de stomac sau ficat,fie o iei pe aratura(lipsa somnului),fie incepi sa debitezi erezii.

Biserica Ortodoxa se ghideaza dupa Sf. Scriptura si dupa Traditie. achimovjan, de ce anume rizi tu este tocmai ceea ce este placut in fata Lui Dumnezeu.

din propria-mi experienta si de la Sfintii Parinti.

achimovjan 19.07.2008 18:13:43

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

din propria-mi experienta si de la Sfintii Parinti.

Sa inteleg ca-ti place sa suferi de foame,sa mori de somn,sa stai cat mai mult singur.Daca astea sunt bucuriile tale in viata,treaba ta.Insa n-ai sa gasesti in Sf Scriptura nici un atfel de indemn de la nici un prooroc,Apostol,si nici de la Mantuitorul.Cat depsre Sf Parinti,asta este o sintagma clasica atunci cand nu ai argumente complete.Spune-mi si mie ce Sfant Parinte zice sa suferi de foame,sete,singuratate?eu unul nu stiu nici unul.A,ca sunt unele exagerari,insa majoritatea a mers pe "calea imparateasca".Uite,citeste Sf IoanCassian,"Convorbiri cu Parintii",Convorbirea despre dreapta socoteala,si ai sa vezi ce au zis monahii din Egipt,cei mai asprii monahi din cati au existat vreodata,ucenici ai Sf Antonie cel Mare,Macarie cel Mare,Moise,si altii.

alexandra28again 19.07.2008 18:21:30

Insusi Mantuitoul i-a certat pe apostoli ca dormeau in loc sa se roage.Acum depinde cum vrem sa ne traim viata.Ideea e ca trebuie sa tindem cat mai mult spre cele sfinte chiar daca nu o sa putem sa avem viata de calugar(sau nu vrem).

achimovjan 19.07.2008 18:32:27

Citat:

Insusi Mantuitoul i-a certat pe apostoli ca dormeau in loc sa se roage.Acum depinde cum vrem sa ne traim viata.Ideea e ca trebuie sa tindem cat mai mult spre cele sfinte chiar daca nu o sa putem sa avem viata de calugar(sau nu vrem).

Mantuitorul le-a zis sfintilor Apostoli"privegheati si va rugati",nu i-a certat ca dorm.Ba chiar le-a zis"un ceas n-ati putu veghea impreuna cu mine?dar dormiti de acum,cel care m-a vandut s-a apropiat"..Tot Mantuitorul spune,"duhul este osarduitor,dar trupul neputincios."

alexandra28again 19.07.2008 20:52:43

Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine.

achimovjan 19.07.2008 21:20:02

Citat:

Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine.

Si dupa tine este bine sa mori de foame si de sete,sau sa nu dormi noaptea.Sau tie mintea iti spune cand iti este foame:nu manca,iar cand iti este sete,nu bea,ca si la celelalte instincte.Mintea iti spune sa nu manaci peste masura,sa nu te imbeti,sa nu lenevesti.sincer,draga Alexandra,parca as fii la gradinita si as da lectii unui copil de 5 ani

costel 19.07.2008 21:59:15

Adeseori suntem asaltati de reguli. Nu sunt impotriva lor, dar sunt impotriva celor care raman la ele. Regulile fara har sunt niste reguli seci. Prin har toate se innoiesc. In zadar apelam la metode fara viata, daca noi nu traim, nu ardem pentru Hristos. Asa ca nu e de ajuns sa fii virgin pentru a te casatori, daca nu iubesti. Esti asemenea unui mort frumos imbracat, dar mort. Insa, daca nu ai fost virgin dar iubesti, e un raspuns la intrebarea de ce nufarul, o floare minunata, nu creste decat in apa mlastinoasa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:16:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.