achimovjan |
18.09.2008 08:33:56 |
Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Sa se cerceteze insa omul pe sine si asa sa manince din piine si sa bea din pahar.
Caci cel ce maninca si bea cu nevrednicie,osinda isi maninca si bea,nesocotind trupul Domnului.
De aceea,multi dintre voi sint neputinciosi si bolnavi si multi au murit.
Caci de ne-am fi judecat noi insine,nu am mai fi judecati.
(Corinteni 11,28 Duhul Sfint Dumnezeu )
Daca neoprotestantii sint in Biserica lui Dumnezeu,si acestia nu se impartasesc cu trupul si singele Domnului(spre viata vesnica) ... nu inteleg de ce unii ecumenisti mai fac atita caz de cit de des sa ne impartasim cu nevrednicie( adica fara cercetare,spovedire)...vezi cuvintele de mai sus ale lui Dumnezeu.
Experiment
Haideti sa echivalam(nu se poate,dar ca idee...asa) o carte citita,care este ceva f.important(dupa unii)....cu o luna de petrecut in inchisoare.Deci 24 de carti citite ar echivala cu 2 ani de inchisoare.
Daca eu l-as intreba pe parintele Arsenie Papacioc,sa renunte la 2 ani din cei multi de inchisoare pe care i-a facut,cu conditia ca sa citeasca cele 24 de carti,oare ce raspuns as primi ?
Dar daca l-as intreba pe oricare ecumenist(chiar ierarh) daca ar putea renunta la 24 de carti de citit,si sa stea 2 ani in puscarie,oare ce raspuns as primi ?
Ma opresc aici si nu voi exagera cu intrebarea:La cite carti ar renunta un ecumenist,ca sa stea in pustie si sa se intilneasca cu dracul,fata in fata....nu de alta,dar am ramine fara ei.
PS.multi ne dorim sa fim fericiti,dar prea putini cunosc Fericirile...nu din carte,ci din viata!
Doamne iarta-ne!
|
Dumneata,ca mai multi altii.scoti aceste cuvinte ale Sf Ap Pavel din contesxt.Citestetot capitolul,si ai sa vezi despre ce este vorba.De fapt,am mai scris aici pe forum,Sf Isaac Sirul explica foarte frumos la ce s-au referit aceste cuvinte ale Apostolului.Am sa-ti spun pe scurt ce zice Sf Isaac Sirul.Corintenii,ca despre ei este vorba,se duceau la Litrughie in fiecare duminica si se impartaseau cu totii,fara vreo diferneta de avere,sau sociala.Apoi insa ,cand se puneau la masa,bogatii se puneau separat,si mancau toate bunatatile,iar cei saraci,se uitau la ei si plangeau.Aceste lucurui au ajuns la urechea Apostoulului,care le-a spus,ca "nesocotesc trupul si sangele Domnului",pentru ca,pentru ei mai importanta este mancarea trecatoare,de vreme ce o socotesc mai de cinste si manaca separat.Acesta,dupa cum explica Sf Isaac Sirul este singurl motiv de nevrednicie,adica a nu fii constient de valoare Euharistiei,ca nu este paine obisnuita.Constientizarea insa are rolul de pocainta,si cine se pociaste,adica regreta greselile si vrea sa se schimbe,se poate impartasi indifernt de ce a facut,ba mai mult,pacatele mari aduc suferinta si mai mare,deci este cu atat mai mult nevoie de Hristos pt vindecare.
Citeste tot ce zice Sf Isaac Sirul,care de altfel a fost considerat eretic de multi contemporani de ai lui,cu o gnadire la fel de ingusta.
|