![]() |
inca o data va multumesc pentru sfaturi.
Erzbet eu am hotarat sa ma csataroressc cu el, dar nu pot face asta fara casatorie, fara sa fim cununati religios. Eu nu pot accepta sa traim in concuninaj si stii ca pentru a ne casatori amandoi trebuie sa fim ortodocsi. Da, m-am gandit sa inchei, dar penrtu scurt timp...numai gandul de a fi departe de el ma sperie pentru ca il iubesc. Ma gandeam sa renunt pentru ca nu vreau sa ii stric relatie cu familia lui, pentru ca vom avea si noi copii care vor fi ortodocsi, si mi-e teama ca el ii va invata legea hindusa....pentru ca ne desparte aceasta punte. Dar eu nu mai pot da inapoi, nu il pot lasa sngur, si am cea mai mare nadejde ca daca va vorbi cu un bun duhovnic care sa ii explice mult mai bine decat bine de ce ortodoxia este calea cea dreapta va intelege. Va multumesc pentru titulurile cartilor, le voi cauta si i le voi da spre citire. Doamne ajuta! |
Repet ceea ce am scris si la rubrica: casatorie cu probleme.
Mai exista un aspect ce nu trebuie neglijat defel. Daca, ti se va impli dorinta si prietenul ta va trece la ortodoxie. Te-ai gandit vreodata ca vei fi responsabil pentru drumul lui de acum incolo? Domnul l-a adus asa cum ai voit, dar ce vei face tu in continuare cu acesta? Responsabilitatea ta va fi mai are, pentru ca El l-a adus pe cale pentru tine si oarecum ti-a incredintat viata lui. Ca de il lasa-i asa, in legea lui, nu se stie ce ar fi facut Domnul cu el. Cerem, cerem, dar nu ne intrebam cum vom fi intrebati la judecata de cerintele acestea? :| |
Erzbet:"Iar daca ea se casatoreste cu el numai dintr-o dorinta de a-l mantui, mai bine se gandeste si a doua oara. "
Nu te gandesti ca mare este rasplata lui Dumnezeu pentru cei care reusesc sa ii aduca la calea cea dreapta pe cei rataciti ,caci cum pot fi numiti alfel inchinatorii la idoli? Alynna:"Ca de il lasa-i asa, in legea lui, nu se stie ce ar fi facut Domnul cu el. Cerem, cerem, dar nu ne intrebam cum vom fi intrebati la judecata de cerintele acestea? " Tu crezi ca el ar fi imbratisat ortodoxia daca nu ar fi fost voia Dumnului? Dumnezeu stie ce e mai bun pentru fiecare si l-a luminat. Cat despre cartile ortodoxe iti recomand cu caldura in continuare cartile sf.Serafim Rose ,un sfant contemporan deosebit.Si s-ar putea sa existe in limba engleza carti scrise de sf.Nicolae Velimirovici care a fost profesor de teologie in America unde a trait dupa razboi ,ne dezvaluie adevaruri profunde. Daca traiti in tara era bine sa invete romaneste si sa participe la sf.Liturghie. |
Citat:
|
Si deci este doar ceva asa fara nadejde si convingere, si doar pentru faptul ca s-ar fi nascut si s-ar fi obisnuit cu ea..Aia nu mai este o credinta si este doar un obicei si nimic mai mult...
|
Citat:
Deci care e voia Domnului decat sa ii duca pe toti la El si la Fiul lui? Draga mea sunt familii in care parintii sunt credinciosi iar copiii nu, sau invers , cu toate ca toti sunt botezati ortodox. Voia Domnului este ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta Adevarului sa vina ,cum spune o rugaciune. Dar de ce unii din acestia nu s-au luat dupa ceilalti ,de ce parintii nu s-au luat dupa copii sau invers? Pentru ca structura lor sufleteasca nu le permite ,unii nu vor sa lase placerile lumii ,altii sunt mandri ,altii sunt prea intinati ,altii nu au dispozitie sufleteasca ,cum zice par.Paisie Aghioratul. Iar acest indian inclinat spre spiritualitate si invatat probabil cu o viata mai infranata a acceptat sa se converteasca. Oare credinta ortodoxa e o sarcina ,fata asta e pe pozitia fariseului care pune sarcini pe care nici ea nu poate sa le duca? Din cate am inteles ea respecta poruncile lui Hristos si exemplul ei viu l-a indemnat pe acest tinar sa isi schimbe credinta ,ea i-a vorbit despre viata vesnica. Ce vezi rau in ce a facut ea ?Eu vad numai de bine ,de vreme ce el nu a fost constrans . |
Fratilor treziti-va ! Florina stie mai bine ca ori si cine ce are de facut sau cum trebuie abordata problema, fiind mai ortodoxa decat multi alti ortodocsi. A fost doar o provocare pentru domniile noastre de pe acest forum, oricum provocare facuta cu dibacie.
|
Florina, vorbeste viitorului tau sotz despre Lumina Invierii de la Mormantul Domnului.
Vezi ca sunt pe internet si filme cu aceste momente minunate. Lasa-l sa vizioneze! Iar daca va permiteti nu ar fi rau sa mergeti de Pasti voi insiva chiar la Sfantul Mormant. Asta pt cei ce vor sa vada mari minuni ca sa creada... Ferice de cei ce nu au nevoie sa vada minuni, ca sa creda in Dumnezeul cel Adevarat! |
Citat:
Intra-adevar ma bucur mult ca acum crede, se roaga dar in sufletul meu ma simt foarte trista pentru ca daca eu spun ca Dumnezeu este unul singur si atat si ca zeitatile nu exista se supara si incep discutiile. Eu nu il presez sa se converteasca, nu vorbim foarte des de botezul lui, pentru ca a spus ca o va face si nu vreau sa il presez. Eu doar i-am spus ca altfel nu ne putem casatori, si ca in fata lui Dumnezeu am trai in pacat. inca o data multe multumiri pentru numele cartilor....faptul ca m-ati ajutat este foarte important pentru mine. CrystiBoss nu am inteles ce ai vrut sa spui. |
Citat:
PS: scuze, Florina, ca scriu din nou aici... stiu ca ai vrea ca acest topic sa fie inchis de admin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.