![]() |
explicati-mi si mie va rog.ce simte omul cand este in sesiune si cand invata?de ce este stresat studentul ca invata?eu nu pricep inca fenomenul.
eu,daca invat,atunci o fac din placere,daca nu simt aceasta placere de a invata,nu invat,dar nu imi fac probleme caci oricum examenele le iau.pentru ca stiu ca are Dumnezeu grija...mai ales atunci cand las carti care nu imi vor folosi niciodata pentru citirea Bibliei.. |
Nu gasesc rostul afirmatiei:daca nu imi place obiectul nu invat,pt ca oricum are Dumnezeu grija.Mai cunosc pe cineva care apleaza la asta si...sincer vorbind acuma eu cred ca Dumnezeu are grija de omul care isi da silinta si macar invata jumatate din materie cu speranta ca poate o sa cada din jumatatea aia,nu cred ca Dumnezeu are grija(mereu)si de lenesi care se culca pe-o ureche pt ca las`ca..merge.Iar in legatura cu invatatul de placere...iti place anu1,anul2,dar cand ajungi in anu 4 iti zic eu ca ti-e lehamite si se duce..toata placerea.Si in plus nu stiu care ar putea sa spuna ca i-au placut absolut toate obictele studiate in facultate.Iar in legatura cu stresul este un fenomen cat se poate de clar.Esti stresat pt ca nu esti sigur pe ce si cat ai retinut,sau poate esti stresat pt ca desi ai invatat tot,desi stii bine,mai stii ca sunt si profesoti care corecteaza in graba mare,si poate nici nu iti citesc lucrarea in care tu poate te-ai chinuit sa iasa ceva coerent si ceva din capul tau si nu o redare papagaliceasca a ceea ce este in curs,si poate mai esti stresat pt ca trebuie sa iti pastrezi bursa,bursa care si asa e vai de capul ei,bursa care nu e de fite,nu e nici moft,bursa din care practic ..poate traiesti...dar profesorului cu jeep in fata facultatii nu-i pasa ca poate studentul se imbraca si mananca o luna din alea 3 milioane jalnice,ca studentul e bataia de joc a facultatii si al intregului sistem de invatamant,deci...cred ca stresul provenit din cele amintite mai sus este destul de justificat.???
|
Citat:
Am spus ca luam vitamine, atat. Sunt insa persoane pentru care calmantele fac bine. Luate pe perioada scurta. Nu inteleg postarea de mai sus, mai ales ca eu NU AM RECOMANDAT PASTILE pentru stres, am recunoscut doar ca medicul poate prescrie pe reteta calmante usoare in asemenea situatii. Veilur, ma bucur pentru tine, ca esti tare, insa exista persoane care chiar au nevoie de ajutor. Nu de bataie de la parinti, cand pica un examen, nu de desconsiderarea celorlalti, nu de amenintari ca nu mai intra in casa daca nu iau examenul, sau nu stiu ce nota, ci de solutii la problemele lor. Sa spun si ca nu vorbesc din experienta personala, ci din ce am auzit ca se poate intampla. |
A, dar eu nu am vrut sa fac un apropo ca eu as fi tare, ci mi-am spus punctul de vedere si cum ca sunt uimit ca alte persoane iau pastile pentru stres. Vitamine am luat si eu pentru a da un plus de resurse organismului, iar stresul este bine sa fie combatut cu propria vointa, nu cu pastile.
|
O metoda suuuper de invatare in sesiune:
1. Platiti niste pomelnice cu viii si mortii (pana la al patrulea neam (pana la strabunici, inclusiv) la un duhovnic bun (de exemplu eu am platit la Parintele Proclu de la Mitocu Balan, jud. Neamt pustnic renumit pentru puterea rugaciunii sale), eventual si prin mandat postal. 2. Invatati pe dinafara Rugaciunile Incepatoare + Rugaciunile Diminetii, iar daca nu stati la camin e ok, le spuneti in camera voastraparticulara, iar daca sunteti caministi, mergeti la cea mai apropiata biserica care e deschisa credinciosilor pana tarziu si spuneti aceste rugaciuni. Dupa aceea puteti incepe sa invatati pana va ia somnul, asta nu inainte de a "ingurgita" doua comprimate de Memoplus (produs de Walmark) ca stimulent pentru memoria voastra. 3. Dupa-amiaza, dupa ce va treziti (daca eventual aveti timp de somn) cititi Acatistul Maicii Domnului "Sporirea Mintii" - f. folositor pentru ceea ce va trebuie in sesiune-mintea. Apoi iarasi cu doua comprimate de Memoplus inlaturati senzatia de oboseala si va puteti concentra mai bine pe invatat, chiar va vine si cheful pentru asa ceva. Puteti invata in felul acesta lejer pana pe la miezul noptii, daca n-aveti "binevoitori" care sa va deranjeze inutil. 4. La miezul noptii, spuneti Rugaciunile Incepatoare impreuna cu cele de seara, eventual rugati-va Maicii Domnului sa va ajute la examenul/colocviul pe care-l aveti si cu asta puteti sa va odihniti lejer, pana a doua zi pe la ora 9.00. Apoi, luati totul de la capat PS: Fiind student la Fac. de Stiinte Economice si Administratie Publica a Universitatii "Stefan cel Mare " din SV, sectia CIG, am avut urmatoarele rezultate : (tinand cont ca am invatat numai in perioada sesiunii, proiectele rezolvandu-le in cursul anului): 1. Marketing 10; 2. Limba moderna pentru afaceri (franceza) 10; 3. Strategii Investitionale in Afaceri 10; 4. Filosofie 9; 5. Programarea calculatoarelor (Visual Basic) 9; 6. Contabilitate Financiara Fundamentala 6, eh, aici, ca la sfarsit, am cam dat-o in bara, dar pentru asta, in cursul semestrului II "lucrez" aproape exclusiv la Conta Financiara sa recuprez handicapul neaprofundarii la timp a materiei... In rest, ce as putea sa va spun: Doamne ajuta si spor la invatat, dragii mei studenti, de oriunde ati fi! .................................................. .................................................. ..................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
Si daca vreti somn bun, fara stress inutil, "Somn uUsor" de la Hofigal e solutia perfecta, 100% naturala...
Nu ca as dori sa fac reclama in mod expres firmei Hofigal, dar produsul chiar merita. Asa dupa cum in postul precedent faceam reclama pentru MemoPlus de la Walmark pentru stimularea memoriei si a conexiunilor sale logice. Isi merita, ca si primul, 100% banii. .................................................. .................................................. ............................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
Or fi bune medicamentele in felul lor, dar mai buna e autostimularea, nu medicamentele.
Iar rugaciunile nu trebuiesc invatate pe dinafara, ca mai bine ar fi sa le citim cu devotament si sinceritate, decat sa le invatam mecanic. |
Veilur,
Ma refeream, atunci cand spuneam ca trebuie sa invete pe dinafara rugaciunile la studentii caministi pentru care distanta fata de cea mai apropiata biserica e de ordinul multor kilometri. Dar iti folosesc, caci poti sa te rogi in gand si in situatii atipice )in aglomeratia din metrou, autobuz, troleu, chiar si stand pe o banca in parc, atunci cand simti nevoia. Cat despre ceea ce zici tu ca ar fi "medicamente", Memoplus e eventual supliment alimentar fiind 100% natural si pe care il iau ca sa-mi "fortez" limitele mintii in perioada sesiunii. Celalalt, ar cam fi vremea sa il iau macar intr-o singura tura (20 de comprimate din suplimentul alimentar "Somn Usor" de la Hofigal), caci mi-am facut un prost obicei: las masa de seara pe ultima suta de metri, cum se spune, si ma intind cu ea pana in jur de ora 23.30. Pur si simplu un obicei gresit la care mi s-a adaptat organismul si altfel nu-l mai pot corecta... |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:35:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.