Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2611)

roxanica 27.11.2007 09:40:33

stiu irina4m ca nu esti singura care imi pune asemenea intrebare. sunt cu sotul meu de aproape 12 ani. ne-am unit intr-un moment de mare restriste pentru mine. eram singura abia despartita de primul sot si cu un copil de doi ani in brate. m-a ajutat enorm de mult.am fost alaturi unul de celalalt la bine si la greu. m-a ajutat de mi-am luat si o garsoniera. si am hotarat sa ne casatorim eu luandu-mi angajament in sinea mea in fata lui dumnezeu sa am grija de el la batranete (el fiind cu 26 de ani mai mare ca mine)l-am iubit enorm si acum il mai iubesc dar nu ca pana acum (dupa avortul facut nu este de mirare), simt pt el mila si compasiune. ce sa fac? sa il parasesc? preotul nu a fost de acord cand i-am spus. incerc sa nu mai caut vinovati in cei de langa mine ci doar in mine si in faptele mele. ma rog mult pentru el si sper sa fie bine desi imi este foarte greu sa trec peste faptul ca un om care pretinde ca te iubeste te poate ameninta ca te omoara daca faci un copil.dar dumnezeu este singurul care judeca. eu nu pot decat sa ma rog pentru el si sa il rog pe dumnezeu sa puna baze noi casniciei noastre . el nu prea este dispus sa mearga alaturi de mine in frica de dumnezeu.in caz contrar probabil ca ne vom desparti pentru ca eu nu sunt dispusa sa mai fac nici un compromis. vreau sa ma las si sa fac voia lui dumnezeu . de aceea imi este foarte greu sa reiau relatiile intime cu el pentru ca nu vreau sa se mai repete istoria cu sarcina si nu sunt dispusa sa folosesc nici o metoda de contraceptie. medicul mi-a recomandat sa merg pe 16 decembrie sa imi monteze sterilet. dat fiind efectul lui avortiv nici nu ma gandesc. calendarul nu il pot tine pentru ca nu am ciclu regulat. asa ca nu ramane decat prezervativul. din toate relele o iau cred pe cea mai putin rea. ca nu vad alta iesire. si asa cred ca isi va gasi multumirea pe aceasta tema in alta parte . imi pare rau ca il imping la adulter dar el asta este si eu nu sunt egoista dar nu vreau sa mai aleg intre el si dumnezeu.oricum cred ca ti-am spus in cateva cuvinte motivele pentru care accept aceasta casnicie. o iau ca pe un canon. sunt deja la a doua si imi ajunge. iti multumesc irina pentru gandurile tale si daca ami ai sfaturi le accept cu placere.

irina4m 27.11.2007 09:46:47

ai grija de tine si roaga-te in continuare atat pt tine cat si pt sufletul lui. se vede ca ai suflet bun . Dumnezeu sa te binecuvanteze >:D<

Marta 27.11.2007 10:05:33

http://www.holdthatpic.com/albums/MartaLarisa/avortul

va trimit niste imagini cutremuratoare, nici nu am cuvinte sa le descriu!! ( e un album personal, va rog sa nu intrati pe celelalte albume care se pot deschide).

roxanica 27.11.2007 10:42:07

da marta , trist dar adevarat. am intrat pe google si am dat sfaturi duhovnicesti online. si daca intri pe primul rand ai sa vezi in josul paginii dupa ce sunt insiruite toate predicile parintilor preoti un avort filmat cum nu am mai vazut( am mai vizionat si cu alte ocazii dar ca asta nu am vazut) ma doare sufletul sa stiu ca am si eu pacatele astea . suflete nevinovate. pacat ca exista aceasta posibilitate.

irina4m 27.11.2007 11:00:56

si eu am vazut o parte din filmul acela . nu am rezistat pana la sfarsit, mi se zbarlise pielea pe maini

Marta 27.11.2007 12:49:00

am auzit de filmul asta, dar nu vreau sa-l vad, nu pot!

OvidiuO 27.11.2007 15:01:29

Citat:

În prealabil postat de roxanica
nu am gasit nici o dezbatere pe tema avorturilor . consider ca este pacatul cel mai de actualitate in randul fetelor si femeilor.
vreau si eu sa ma confesez pentru ca vreau parerea voastra. am 37 de ani sunt casatorita a doua oara. am o fetita de 14 ani din prima casatorie. in prima casatorie din nestiinta si fara sa constientizez pacatul am facut doua avorturi. in 1996 m-am casatorit a doua oara cu un barbat cu 25 de ani mai in varsta. in primul an am mai facut un avort . incet incet mi-am revenit pe plan financiar si emotional cu ajutorul preotului , rugaciunilor si sfintei spovedanii si am reusit sa constientizez ce inseamna calea cea dreapta. rugaciune, spovedanie , impartasirea cu sfintele taine. si pe fata mea am indrumat-o in aceasta directie pentru a nu repeta pacatele mele. cert este ca am tot avut probleme genitale desi m-am tot ingrijit. am ajuns la o operatie de chist ovarian cu extirpare de ovar drept. ma rugam mereu la sfantul necatarie - doctor fara arginti-citind despre minunile lui pentru a ma ajuta sa nu fac chist si la ovarul stang. chisturile au inceput sa apara incet incet.in luna aprilie 2007 am facut o ecografie in care se confirma marimea chistului si imposibilitatea de a mai face copii deoarece atat ovarul cat si chistul erau acoperite de o membrana care nu dadea voie ovulelor sa mearga la fecundare. imi mai doream un copil din tot sufletul meu.dar m-am resemnat repede. in luna august anul acesta am constatat cu supoare ca sunt insarcinata. aveam o sarcina de 6 saptamani. eram fff fericita. dar fericirea nu a durat mult deoarece sotul meu nici nu a vrut sa auda de copil (avand doi copii din casatoria anterioara care i-au tot facut probleme). eu am incercat sa il conving . am mers la duhovnic si i-am cerut sfatul ce sa fac si cum sa fac sa il conving dar el pe zi ce trecea era tot mai inversunat. m-am dus pe furis si mi-am facut toate analizele . apoi la doua luni am facut analizele pentru depistarea virusilor bolilor infectioase. in tot aceste timp acasa era iadul. urla si devenise violent verbal recurgand la amenintari cu moartea. am tacut si am mers inainte . am facut trei luni si tot aveam dureri de burta din cauza plansului continuu , stresului si terorii de acasa. am facut ecografii . bebelul era marisor si statea cuminte acolo. eu plangeam mereu cu mana pe burta si ma uitam in ecografie. in ziua cand am implinit trei luni seara, am venit acasa de la serviciu si s-a dezlantuit sotul meu. a inceput sa ma ameninte ca ma calca cu masina ca ma injecteaza cu heroina sa vad si eu ce inseamna sa faca cineva ceva impotriva vointei tale si tot asa. ce nu v-am spus este faptul ca eu inaitasem varianta divortului urmand sa locuiesc la o cunostinta. cand a vazut ca pt copil sunt dispusa sa renunt la el a devenit si mai violent. joi noaptea mi-a fost rau si vineri dimineata am fost la duhovnicul meu care stie toata problema mea mi-a citit o rugaciune si mi-a spus sa merg la doctor ca ma durea rau burta. am ajuns la spital si am cazut probabil in deznadejde ca am acceptat sa fac avort. au trecut trei saptamani de atunci si nu ma pot impaca cu gandul ca am facut asa ceva . am citit pe toata perioada sarcinii paraclisul maicii domnului miercurea si vinerea si lunea si joia acatistul sf necatarie. ma impartasisem luam mereu binecuvantare si ce am facut? nimic. m-am lasat invinsa de vrajmas , am facut voia lui. nu stiu ce sa fac de acum inainte. astept sa treaca 40 de zile sa ma spovedesc si sa imi iau canon. am stat de vb cu un parinte calugar care imi spunea ca nimic nu ni se intampla fara ca dumnezeu sa ingaduie. cred ca dumnezeu m-a pedepsit pentru celelalte trei avorturi pe care le-am spovedit tarziu si nu am facut canon si acele suflete asteapta . pentru faptul ca imi doream un copil sanatos si faceam analize si daca se intampla sa aiba vreo problema nu eram dispusa sa il nasc. cum am putut sa ispitesc pe dumnezeu spunand doamne da-mi un copil sanatos ca sa nu fiu nevoita sa aleg. ce sa mai . sunt un suflet pustiit si gol. omul de langa mine imi este strain . nu ma mai pot apropia de el . nu stiu daca fac bine. oare a fost omul prin care dumnezeu mi-a aratat ca m-i se intampla ceea ce merit. mi-a dat asta sa imi aduc aminte de pacatele mai vechi tratate cu indiferenta. oare dumnezeu s-a folosit de sotul meu sa imi platesc pacatele. in mintea mea bolnava cred ca dumnezeu ne trimite atat bucuriile cat si necazurile tot prin oameni.

"Fie o femeie și un bărbat, și femeia să se înfrâneze fără să vrea bărbatul. Așadar, cum? Dacă acela din această pricină desfrânează, sau chiar dacă nu desfrânează, însă suferă și se tulbură, și se aprinde, și se luptă, și mii de probleme îi face femeii, care e câștigul postului și al înfrânării, de vreme ce dragostea [agape] e sfâșiată? Nici unul! Căci câte ocări, câte probleme, cât război nu ies sigur de aici?" http://tainacasatoriei.wordpress.com/2007/10/19/nu-va-lipsiti-unul-de-altul-decat-din-buna-intelegere/
Despre avort anticonceptionale (fragmente din cartea Mama): http://tainacasatoriei.wordpress.com/category/mama/

roxanica 27.11.2007 16:28:09

ovidiu0 sunt perfect de acord cu ce mi-ai postat sa citesc dar trebuie luat in calcul ca esti casatorit cu un om necredincios care nu crede decat ca aici e raiul aici e iadul si traieste din plin placerile vietii. ce sa facem cu acesti oameni? si ei sunt tot de dumnezeu lasati.deci nedumerirea mea era ori faci ce iti cere el ori alegi sa te desparti ca in final merge si isi cauta in alta parte satisfacerea dorintelor.oricum eu nu ma clintesc din hotararea mea si sper ca dumnezeu sa imi ajute necredintei si neputintei mele.

Va_iubesc 27.11.2007 16:29:46

Roxana, eu cred ca ar fi bine sa discuti cu sotul tau. Explica-i drama prin care ai trecut, explica-i remuscarile tale, vorbeste-i despre existenta lui Dumnezeu si despre tot ce ai aflat tu si cunosti despre El, vorbeste-i despre copilasul pe care ti-l doreai si pe care l-ai omorat fiindca n-ai mai suportat atitudinea lui (dar nu da vina pe el, ci numai expune-i situatia ca poate o sa perceapa ceva), spune-i si ca de multe ori te gandesti ca nu puteti continua legatura voastra, fii transparenta 100%. Cand tu esti in adevar, eu cred ca ceva din Adevar o sa se atinga si de inima lui.

Roaga-te ca Dumnezeu sa-i atinga inima si sa-i deschida ochii sa vada si sa inteleaga. Poate tu esti langa el ca Dumnezeu sa-l aduca si pe el la lumina si la viata vesnica. Tu spui ca vrei sa stai langa el fiindca te simti obligata pentru binele pe care ti l-a facut cand ai ramas singura cu fetita ta. Pai obligatia nu e numai sa-l ingrijesti sa manance si sa se imbrace si sa aiba toate din cele lumesti. Adevarata obligatie si preocupare a ta trebuie sa fie ca acest om sa traiasca vesnic, sa aiba viata care vine numai daca traim in si cu Dumnezeu, sa nu stai o viata langa un om in realitate mort. Sper sa intelegi ce vreau sa spun.

Cu rabdare, comunicare, ramanere in adevar, jertfa pana la capat si mai ales cu rugaciune cred ca vei putea sa faci ceva pentru acest om. Nu o jertfa in pacate si compromisuri, ci o jertfa pe altarul adevarului si al urcusului duhovnicesc. Domnul sa-ti calauzeasca pasii!

Elena

cod_gabriel 27.11.2007 16:34:36

Citat:

În prealabil postat de roxanica
stiu irina4m ca nu esti singura care imi pune asemenea intrebare. sunt cu sotul meu de aproape 12 ani. ne-am unit intr-un moment de mare restriste pentru mine. eram singura abia despartita de primul sot si cu un copil de doi ani in brate. m-a ajutat enorm de mult.am fost alaturi unul de celalalt la bine si la greu. m-a ajutat de mi-am luat si o garsoniera. si am hotarat sa ne casatorim eu luandu-mi angajament in sinea mea in fata lui dumnezeu sa am grija de el la batranete (el fiind cu 26 de ani mai mare ca mine)l-am iubit enorm si acum il mai iubesc dar nu ca pana acum (dupa avortul facut nu este de mirare), simt pt el mila si compasiune. ce sa fac? sa il parasesc? preotul nu a fost de acord cand i-am spus. incerc sa nu mai caut vinovati in cei de langa mine ci doar in mine si in faptele mele. ma rog mult pentru el si sper sa fie bine desi imi este foarte greu sa trec peste faptul ca un om care pretinde ca te iubeste te poate ameninta ca te omoara daca faci un copil.dar dumnezeu este singurul care judeca. eu nu pot decat sa ma rog pentru el si sa il rog pe dumnezeu sa puna baze noi casniciei noastre . el nu prea este dispus sa mearga alaturi de mine in frica de dumnezeu.in caz contrar probabil ca ne vom desparti pentru ca eu nu sunt dispusa sa mai fac nici un compromis. vreau sa ma las si sa fac voia lui dumnezeu . de aceea imi este foarte greu sa reiau relatiile intime cu el pentru ca nu vreau sa se mai repete istoria cu sarcina si nu sunt dispusa sa folosesc nici o metoda de contraceptie. medicul mi-a recomandat sa merg pe 16 decembrie sa imi monteze sterilet. dat fiind efectul lui avortiv nici nu ma gandesc. calendarul nu il pot tine pentru ca nu am ciclu regulat. asa ca nu ramane decat prezervativul. din toate relele o iau cred pe cea mai putin rea. ca nu vad alta iesire. si asa cred ca isi va gasi multumirea pe aceasta tema in alta parte . imi pare rau ca il imping la adulter dar el asta este si eu nu sunt egoista dar nu vreau sa mai aleg intre el si dumnezeu.oricum cred ca ti-am spus in cateva cuvinte motivele pentru care accept aceasta casnicie. o iau ca pe un canon. sunt deja la a doua si imi ajunge. iti multumesc irina pentru gandurile tale si daca ami ai sfaturi le accept cu placere.

Cred ca tu esti cea care trebuie sa decida daca ramai cu el in continuare, nu preotul. Ma intreb ce-ti va raspunde acel preot daca ramai din nou insarcinata si sotul tau din nou iti va cere sa faci avort.
Trebuie sa stii ca ceea ce a facut sotul tau depaseste sfera moralei si religiei si intra sub incidenta Codului Penal.
Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu. Violenta casnica mi se pare de neiertat - fie si numai verbala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:32:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.