![]() |
stiu irina4m ca nu esti singura care imi pune asemenea intrebare. sunt cu sotul meu de aproape 12 ani. ne-am unit intr-un moment de mare restriste pentru mine. eram singura abia despartita de primul sot si cu un copil de doi ani in brate. m-a ajutat enorm de mult.am fost alaturi unul de celalalt la bine si la greu. m-a ajutat de mi-am luat si o garsoniera. si am hotarat sa ne casatorim eu luandu-mi angajament in sinea mea in fata lui dumnezeu sa am grija de el la batranete (el fiind cu 26 de ani mai mare ca mine)l-am iubit enorm si acum il mai iubesc dar nu ca pana acum (dupa avortul facut nu este de mirare), simt pt el mila si compasiune. ce sa fac? sa il parasesc? preotul nu a fost de acord cand i-am spus. incerc sa nu mai caut vinovati in cei de langa mine ci doar in mine si in faptele mele. ma rog mult pentru el si sper sa fie bine desi imi este foarte greu sa trec peste faptul ca un om care pretinde ca te iubeste te poate ameninta ca te omoara daca faci un copil.dar dumnezeu este singurul care judeca. eu nu pot decat sa ma rog pentru el si sa il rog pe dumnezeu sa puna baze noi casniciei noastre . el nu prea este dispus sa mearga alaturi de mine in frica de dumnezeu.in caz contrar probabil ca ne vom desparti pentru ca eu nu sunt dispusa sa mai fac nici un compromis. vreau sa ma las si sa fac voia lui dumnezeu . de aceea imi este foarte greu sa reiau relatiile intime cu el pentru ca nu vreau sa se mai repete istoria cu sarcina si nu sunt dispusa sa folosesc nici o metoda de contraceptie. medicul mi-a recomandat sa merg pe 16 decembrie sa imi monteze sterilet. dat fiind efectul lui avortiv nici nu ma gandesc. calendarul nu il pot tine pentru ca nu am ciclu regulat. asa ca nu ramane decat prezervativul. din toate relele o iau cred pe cea mai putin rea. ca nu vad alta iesire. si asa cred ca isi va gasi multumirea pe aceasta tema in alta parte . imi pare rau ca il imping la adulter dar el asta este si eu nu sunt egoista dar nu vreau sa mai aleg intre el si dumnezeu.oricum cred ca ti-am spus in cateva cuvinte motivele pentru care accept aceasta casnicie. o iau ca pe un canon. sunt deja la a doua si imi ajunge. iti multumesc irina pentru gandurile tale si daca ami ai sfaturi le accept cu placere.
|
ai grija de tine si roaga-te in continuare atat pt tine cat si pt sufletul lui. se vede ca ai suflet bun . Dumnezeu sa te binecuvanteze >:D<
|
http://www.holdthatpic.com/albums/MartaLarisa/avortul
va trimit niste imagini cutremuratoare, nici nu am cuvinte sa le descriu!! ( e un album personal, va rog sa nu intrati pe celelalte albume care se pot deschide). |
da marta , trist dar adevarat. am intrat pe google si am dat sfaturi duhovnicesti online. si daca intri pe primul rand ai sa vezi in josul paginii dupa ce sunt insiruite toate predicile parintilor preoti un avort filmat cum nu am mai vazut( am mai vizionat si cu alte ocazii dar ca asta nu am vazut) ma doare sufletul sa stiu ca am si eu pacatele astea . suflete nevinovate. pacat ca exista aceasta posibilitate.
|
si eu am vazut o parte din filmul acela . nu am rezistat pana la sfarsit, mi se zbarlise pielea pe maini
|
am auzit de filmul asta, dar nu vreau sa-l vad, nu pot!
|
Citat:
Despre avort anticonceptionale (fragmente din cartea Mama): http://tainacasatoriei.wordpress.com/category/mama/ |
ovidiu0 sunt perfect de acord cu ce mi-ai postat sa citesc dar trebuie luat in calcul ca esti casatorit cu un om necredincios care nu crede decat ca aici e raiul aici e iadul si traieste din plin placerile vietii. ce sa facem cu acesti oameni? si ei sunt tot de dumnezeu lasati.deci nedumerirea mea era ori faci ce iti cere el ori alegi sa te desparti ca in final merge si isi cauta in alta parte satisfacerea dorintelor.oricum eu nu ma clintesc din hotararea mea si sper ca dumnezeu sa imi ajute necredintei si neputintei mele.
|
Roxana, eu cred ca ar fi bine sa discuti cu sotul tau. Explica-i drama prin care ai trecut, explica-i remuscarile tale, vorbeste-i despre existenta lui Dumnezeu si despre tot ce ai aflat tu si cunosti despre El, vorbeste-i despre copilasul pe care ti-l doreai si pe care l-ai omorat fiindca n-ai mai suportat atitudinea lui (dar nu da vina pe el, ci numai expune-i situatia ca poate o sa perceapa ceva), spune-i si ca de multe ori te gandesti ca nu puteti continua legatura voastra, fii transparenta 100%. Cand tu esti in adevar, eu cred ca ceva din Adevar o sa se atinga si de inima lui.
Roaga-te ca Dumnezeu sa-i atinga inima si sa-i deschida ochii sa vada si sa inteleaga. Poate tu esti langa el ca Dumnezeu sa-l aduca si pe el la lumina si la viata vesnica. Tu spui ca vrei sa stai langa el fiindca te simti obligata pentru binele pe care ti l-a facut cand ai ramas singura cu fetita ta. Pai obligatia nu e numai sa-l ingrijesti sa manance si sa se imbrace si sa aiba toate din cele lumesti. Adevarata obligatie si preocupare a ta trebuie sa fie ca acest om sa traiasca vesnic, sa aiba viata care vine numai daca traim in si cu Dumnezeu, sa nu stai o viata langa un om in realitate mort. Sper sa intelegi ce vreau sa spun. Cu rabdare, comunicare, ramanere in adevar, jertfa pana la capat si mai ales cu rugaciune cred ca vei putea sa faci ceva pentru acest om. Nu o jertfa in pacate si compromisuri, ci o jertfa pe altarul adevarului si al urcusului duhovnicesc. Domnul sa-ti calauzeasca pasii! Elena |
Citat:
Trebuie sa stii ca ceea ce a facut sotul tau depaseste sfera moralei si religiei si intra sub incidenta Codului Penal. Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu. Violenta casnica mi se pare de neiertat - fie si numai verbala. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:32:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.