Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Contravine dreptul la autoaparare cu credinta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2503)

vsovi 18.10.2007 18:17:50

nicoleta draga hai sa-tzi spun o tactica, din ce ai prin curte shi ea vine sa-shi culeaga sau sa fure tu pregateshte-i dinainte in sacoshe shi plase, shi cum o vezi prin geam ca se pune pe cules, dumneata repede te du shi-i da plasele shi ajut-o sa culeaga cat mai are nevoie, vrea lemne?, daruieshte-ile gata taiate, vrea legume?, cumpara-i de pe piatza shi umple-i camara... vrea caramizi?, pune-i in bratze cat poate sa care... shi itzi garantez ca vecina ta dinpacate a doua oara nu va mai veni... deshi atunci v-ar fi bine cand v-a mai indrazni sa vina la tine ca daca nu mai indrazneshte inseamna ca ai greshit... :) (itzi ia haina? da-i shi camasha, te ia cu el o mila, tu mai condu-l o poshta... poi nu asta ne-a invatzat Hristos?)

dumneata itzi faci suparare cu dansa sau te lauzi la noi ca eshti defapt milostiva? :D
cred ca eshti intradevar milostiva shi de aia ai scris pe forum ca itzi place sa-tzi calce poarta... :)

cozia 18.10.2007 18:37:08

Citat:

În prealabil postat de vsovi
nicoleta draga hai sa-tzi spun o tactica, din ce ai prin curte shi ea vine sa-shi culeaga sau sa fure tu pregateshte-i dinainte in sacoshe shi plase, shi cum o vezi prin geam ca se pune pe cules, dumneata repede te du shi-i da plasele shi ajut-o sa culeaga cat mai are nevoie, vrea lemne?, daruieshte-ile gata taiate, vrea legume?, cumpara-i de pe piatza shi umple-i camara... vrea caramizi?, pune-i in bratze cat poate sa care... shi itzi garantez ca vecina ta dinpacate a doua oara nu va mai veni... deshi atunci v-ar fi bine cand v-a mai indrazni sa vina la tine ca daca nu mai indrazneshte inseamna ca ai greshit... :) (itzi ia haina? da-i shi camasha, te ia cu el o mila, tu mai condu-l o poshta... poi nu asta ne-a invatzat Hristos?)

dumneata itzi faci suparare cu dansa sau te lauzi la noi ca eshti defapt milostiva? :D
cred ca eshti intradevar milostiva shi de aia ai scris pe forum ca itzi place sa-tzi calce poarta... :)

Ovidiu, un asemena loc exista si se numeste cantina saracilor unde..."ducem sacosele", insa nu te opreste nimeni sa organizezi acest loc de milostenie chiar la tine in curte, este bine si asa...

nicoletajuravle 18.10.2007 18:42:58

nu imi place sa imi calce poarta chiar deloc dar eu nu m-am rastit niciodata la un om mai in varsta si tot timpul imi spun in gand ca lasa daca mai face odata atunci ii spun si tot nu ajung dar am sa-i spun
sunt o "mamaliguta"cum a zis d-l Cozia:)trebuie sa invat sa ma impun in fata dansei chiar daca este mai in varsta
si nu o spun cu mandrie nu imi place sa ma laud de una singura
asa sunt eu mai bleaga:(

nicoletajuravle 18.10.2007 18:53:19

oricum este un Dumnezeu care are grija sa arate la fiecare cat si cum greseste

ancah 18.10.2007 19:49:14

Nicoleta, te-ai gandit cata recunostinta iti poarta pentru cele pe care le faci pentru ea?
Intr-o apoftegma am citit despre un avva, care venind acasa l-a gasit pe un hot golindu-i casa. L-a ajutat sa incarce totul pe camila,dar camila nu pleca. Atunci a adus si o sapa, pe care o uitase. atunci camila s-a ridicat si a facut cativa pasi, dupa care s-a asezat si nu a mai vrut sa plece. Hotul a fost nevoit sa dea totul inapoi.

OvidiuO 18.10.2007 20:38:45

Io ma bucur pt. toti cei care gandesc pozitiv si toti au dat raspunsuri bune pe aici. Acum trebuie sa spun chiar daca nicoleta nu o spune, ca iaca am aflat io...e vorba de o cetateanca de etnie roma si am inteles ca ar avea si bani cam 100000 de Euro. He. Ce ziceti acum ?
Doamne ajuta !

ancah 18.10.2007 20:44:17

Acest lucru schimba situatia. In acest caz i-as cere sa plateasca ceea ce cere. Nu stiu daca o sa-i convina. Pomana se face doar saracilor!

cozia 18.10.2007 21:03:07

Noi cu ale noastre iar rromii cu pacatele lor, nu? ce sa-i faci daca asa vad ei lucrurile...vor sa adauge la ce au acumulat deja,...un pacat ca oricare altul, la fel si in cazul Avei care ajuta hotul care poate este milionar...

Iustin44 19.10.2007 01:43:37

Lasati-o mai moale cu iertarea si intorsul obrazului. In general trebuie sa avem dreapta socoteala sau discernamant care e cea mai mare virtute.Pentru tine nicoletajuravle se potriveste urmatorul cuvant al unui Sfant Parinte:"De va veni cineva si-ti va cere averea ta sa nu i-o dai caci acela va indrazni sa-ti ceara si sufletul tau." Eu cred ca ceea ce faci tu nu e milostenie, ci o incurajare fara discernamant a hotiei si jafului. Acea vecina daca nu i-o retezi, cand ii va veni la indemana te va fura pe fata(daca deja nu o si face)si-ti va da si-n cap.Milostenia e aceea pe care o dai din prisosul tau si cu bucurie, nu cu constiinta ca esti jefuita si ti se ia painea de la gura copiilor.

Leinarius 19.10.2007 10:48:18

As indrazni sa fiu si eu de acord cu fratele Iustin, sa ne gandim la sufletele noastre, ca daca daruim si ne munceste constiinta din pricina aceasta nu e milostenie, ca nu e dreptate... Si sa ne gandim si la sufletul celui ce primeste: daca el cere din lene sau din lacomie si noi ii dam, oare nu ne adaugam la ispitele ce il chinuiesc? Si a fi ispita nu e decat aducator de rele...
Parintele paroh de la biserica noastra ne-a spus ca acei oameni care vin inaintea bisericii duminica si stau cu mana intinsa sunt de doua feluri: unii care vin, intra in biserica si stau la sfanta liturghie cu smerenie, apoi cer mila de la semenii lor ca sunt in neputinta si nevoi; iar altii care cauta castig din amagirea crestinilor, care nu vor sa munceasca ci s-au deprins a trai parazitand pe cei milostivi. Zicea sa cercetam pe fiecare care ne cere, iar daca ii gasim nevoiasi, sa ii ajutam si sa ii mangaiem...

De multe ori am vazut o batrana saraca, imbracata prost si probabil bolnava care intra la liturghie, statea in spate si iesind apoi de la biserica astepta cuminte sa o miluiasca oamenii... Aceea nu e totdeauna pentru mila la sfanta biserica, e foarte batrana si poate nu poate veni de multe ori, sau alteori vine doar pentru a se inchina.
In schimb duminica de duminica apar acolo doua femei cu un copil, una din ele tanara, care pare sanatoasa, alta matura, dar nu batrana, care nu calca pragul bisericii, doar stau acolo si cer, pe tonul acela patetic, cu cuvinte bine alese, mieroase... Am inteles ca au fost chemate la lucru, nu au venit... Acelui copil se cuvine sa ii dam o haina, ceva de mancare, de care poate duce lipsa, dar acelor femei se cuvine oare sa le dam ceva?
Oare nu zicea Sf. Apostol Pavel ca cine nu munceste sa nici nu manance? Desigur, e imposibil sa nu mananci nimic, asadar asta e mai mult un indemn la munca si un cuvant impotriva pacatului lenei.
Sa nu fim asadar si noi piatra de poticnire pentru aceia care se arata nevoiti de asemenea pacate...Sa cercetam pe fiecare si sa vedem cine este cu adevarat sarac si bolnav, sa avem nu mila ci dragoste fata de acestia. Caci o rugaciune a unui sarman ajunge la Hristos si astfel ne adaugam mai multa mila la Judecata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:32:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.