![]() |
de fapt, Liturghia romano-catolica obisnuita tine cam 1 ora
dar daca este participare ca la spectacol sau nu, asta tine de fiecare in parte, nu de esenta credintei [/quote] tine de felul cum sunt invatai si dupa cum se desfasoara slujba la ei.pentru ca si la noi daca Liturghia ar fi un spectacol saptamanal ne-am duce exact ca la un spectacol.nu vom mai sti de fapt ce se petrece acolo... |
Citat:
|
[quote=seminaristul]
Citat:
doar indrept unele impresii gresite pe care le au unii despre catolici in legatura cu indulgentele de la Lourdes ce vi se pare ciudat?!? |
[quote=MariaB]
Citat:
“În vremurile din urma, glasuia unul dintre ei, cei ce vor lucra cu adevarat pentru Dumnezeu, se vor ascunde cu întelepciune de oameni si nu vor face semne si minuni printre ei, ca în vremea de fata. Ei vor pasi pe calea faptelor, dizolvate în smerenie si în împaratia Cerurilor, se vor dovedi mai mari decât Parintii, care s-au proslavit prin semne” shi acest indemn de a merge oamenii la lourdes, sau la alte locuri cu minuni, asta nu inseamna ca Biserica Catolica are rugaciuni neauzite? Ca in Biserica ortodocsa se stie ca orice rugaciune o aude Dumnezeu shi nu trebuie sa mergi nicaieri altundeva ca sa primeshti ajutor, dar sigurca da, moashte shi icoane facatoare de minuni exista, dar nu asha ca toata lumea merge shi vede shi primeshte minuni, nu, ci fiecare dupa inima shi duhul sau, dupa rugaciunea shi dupa cum a ascultat shi a faptuit, tot asha ii este auzita shi primita shi asha va shi fi ajutat, deci doar cei imbunatatzitzi vor avea puterea de a le fi ascultate rugaciunile iar ceilaltzi trebuie sa se straduiasca... iar dumneata vrei sa ne aratzi cum credintza catolica este shi ea de la Dumnezeu, poi da, a fost shi ea, dar dinpacate in timp s-au ratacit, au parasit dreapta credintza shi acum slujesc la porci (diavolii care se arata in chip de fecioare pe la tot felul de locuri de pelerinaj, turistico-minunat) shi mananca roashcoave exact ca in pilda fiului risipitor, ca uite ca dinpacate exact asha s-a intamplat. Nu este vina copiilor shi poporului catolic dar ei trebuie sa nu mai fie asha entuziashti shi sa-shi dea seama ca sunt pacalitzi shi li se inlesneshte pieirea shi nu mantuirea.... dar nici noi nu stam mai bine, ca shi la noi in ortodocsie lucreaza diavolii shi mereu fac in anumite biserici jertfa cea sangeroasa, a fiului pacatului shi ii innebuneshte pe credincioshi, ca jertfa cea sangeroasa inseamna in opinia mea, jertfa ascultarii de satan cum a facut Cain ucigandu-l pe Abel... deci este jertfa invidiei de mantuire. Deci asta se intampla shi printre bisericile ortodocse sau in unele din ele, shi atunci ce sa mai vorbim de catolici cand la noi in ograda este mult sange, ca asha striga sangele lui Abel din pamant in chip duhovnicesc catre Dumnezeu shi nu in chip omenesc, ca doar asha se intzelege ca in vechiul testament sangele era viatza in chip duhovnicesc, ca shi expresie, pentru ca altfel cum sa fi spus Dumnezeu? poi asha a spus, sangele varsat de Tine, din Pamant striga catre Mine ca fratele tau Abel nu mai e pe pamant. Iar Cain ascunzand pacatul i-a replicat, da ce? am eu treaba lui Abel? deci daca Adam s-a ascuns el cu pacat cu tot de Dumnezeu, Cain devine mai shmecher shi-l ascunde pe pacat in El, in minciuna, shi impreuna cu diavolul de care a ascultat cand a ascultat de invidia shi manie shi nu de Dumnezeu care i-a zis sa-shi stapaneasca pacatul care ii bate la ushe. Ei bine Cain n-a putut ascund pacatul in san shi nici in minciuna fiindca "sangele lui Abel striga catre Dumnezeu din tzarana"... Deci ce s-o mai lungesc, crede-ma ca nu din invidie itzi spun ca minunile respective am impresia ca sunt de la cel rau shi ca biserica Catolica este cu totul apostata de la adevar shi de la Hristsos... fiindca nu-mi pasa ca are oi mai multe, mai mandre shi mai cornute, shi cai ivatzatzi shi caini mai barbatzi, poi sa aiba, nu-mi pasa, dar sa shtii ca toate l-au Parasit pe ciobanelul tras prin inel, shi au plecat cu toatele de s-au maritata cu minunile de la diavoli, mananca roshcoavele porcilor shi au uitat de Dumnezeu....... e o privelishte trista... privelishtea sinistra shi linishtita a catolicilor... dar e treba ta, fireshte... |
Citat:
Catolicismul e mincinos din radacina fiindca Sf. Petru nu a fost la Roma si nici nu avea nici un rol sacramental special. Sunteti o secta, nu biserica. Indulgentele sunt una din minciunile secundare, papa crezându-se capabil sa scurteze lungimea sederii în purgatoriu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
(ti-am spus-o de muuulte ori - dar te tot faci ca nu intelegi!!!) daca suntem secta sau biserica depinde de definitiile date acestor termeni si de cine le aplica indulgentele nu se obtin de la Papa tu chiar nu stii nimic despre (indulgentele in) Catolicismul actual?!? |
Citat:
Când am spus ca nu are rol sacramental special am vrut sa zic ca nu are ceva deosebit mai mult decât ceilalti apostoli. Atunci când s-au certat apostolii între ei care e cel mai mare, Mântuitorul le-a pus un copil între ei si le-a zis ca cine se va smeri ca acel copil va fi cel mai mare în împaratia cerurilor. E drept ca Sf. Petru a fost cel mai însemnat dintre cei doisprezece si conducatorul lor (si al comunitatii crestine din Ierusalim, fiind patronul spiritual al orientului apropiat) dar asta nu implica diferentierea lui fata de ceilalti apostoli. Faptul ca el era verhovnicul celor doisprezece nu înseamna ca patriarhia Ierusalimului trebuie sa fie superioara celorlalte. |
Ca a murit la Roma, probabil ca e fals shi e legenda, dar cele doua cruci ale fratzilor, fii ai lui Iona, ucenicilor lui Hristos, ca au fost inversate asta am impresia ca este totushi adevarat...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:44:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.