![]() |
Citat:
Iarasi o parere personala... cred (si mi-as dori sa fie si adevarat) ca pastrarea fecioriei pana la casatorie nu e doar o chestie de a nu fi gasit pe cineva caruia sa i se daruiasca virginitatea. Ci mai ales faptul ca, in casatorie, doua persoane devin un singur trup (spiritual si sufletesc) si vor ca la aceasta aceasta uniune (in Hristos) sa participe in totalitate, sa puna (cum spunea Elena) intreaga lor fiinta (trup si suflet feciorelnice) in aceasta Taina... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Poi daca e vorba de fericire, si eu sunt fericita, chiar foarte...
Fiind mai pe inceput, simt Iubirea, Dragostea materializata prin iubirea celor dragi mie, simt ca sunt ocrotita de Cel Ce ma Iubeste pe mine, asa mica, neinsemnata, "prafuita" de patimi vechi si tot felul de pacate (pe care EL "mi-a promis" ca le iarta, prin Insusi Sangele Lui). Unde scrie ca cel ce crede e nefericit?! |
Citat:
si apropo de incompatibilitatea sexuala de care tot vb erzbet, intr-o casnicie uneori pot aparea probleme mult mai mari decat acest fel de nepotrivire. |
Citat:
|
Citat:
Invierea lui Hristos mai este numita o noua creatie. Asta nu inseamna ca totul acum e desavarsit (caci lumea a ramas cazuta), insa acum, odata ce Dumnezeu s-a facut om, si noi, oamenii (si prin noi lumea) avem acces la o anume sanctificare. Dumnezeu ne da sansa sa fim cu el pana in cele mai banale si mai firesti actiuni ale noastre. Asa e si cu nunta. Slujba logodnei are intotdeauna loc la intrarea bisericii. Asta simbolizeaza caracterul firesc, natural al dragostei intre barbat si femeie, care, mergand spre Taina Nuntii, aleg sa-L invite pe Dumnezeu in relatia lor si fac asta intrand in Biserica. Aici, prin Taina (sau sacrament, in terminologia latina), Dumnezeu binecuvinteaza aceasta unire si ii da o alta dimensiune. Ca si la nunta din Cana Galileii, unde vinul al doilea (transformat din apa de catre Hristos) e mai bun decat cel dintai... Astfel, femeia si barbatul devin un singur trup... (vezi aici "Un singur trup - Aventura mistica a cuplului" de Michel Philippe Laroche. Ed. Amarcord, 1995... in aceasta carte vei gasi si capitole referitoare la sexualitate.) In aceasta perspectiva, fecioria inaintea casatoriei e ceva firesc si nicidecum un "asa trebuie"... |
omulet:Este frumos si firesc pentru cine simte ca este asa cum spui tu, dar in ziua de azi nu toata lumea ofera o astfel de explicatie pentru pastrarea fecioriei. Teoretic vorbind este frumos ceea ce spui, insa mi se pare greu de pus in aplicat. Sincer. Mai ales ca unuiunea religioasa dintre barbat si femeie nu are in ziua de azi nicidecum o insemnatate spirituala atat de inalta pentru cei 2 soti(putine sunt exceptiile)
Si multi dintre cei care isi pastreaza fecioria pana la nunta, o fac ori din rusine, ori prejudecati etc. Si multi in ziua de azi nu o mai fac deloc :)) SI de multe multe ori e pacat sa descoperi ca cel cu care te-ai casatorit si pentru care te-ai pastrat atata timp nu este nicidecum omul pe care il doreai si pe care credeai ca il iubesti... |
"SI de multe multe ori e pacat sa descoperi ca cel cu care te-ai casatorit si pentru care te-ai pastrat atata timp nu este nicidecum omul pe care il doreai si pe care credeai ca il iubesti..." aici iti dau dreptate, pt nu toti baietii stiu sa aprecieze asta.
cat despre faptul ca in ziua de azi slujba cununiei nu are o insemnatate prea mare pt cei doi soti, vreau sa-ti spun ca nasul meu nu merge aproape deloc la biserica, si cu toate astea, la nunta lui mi-a zis ca i se pare ca nimeni nu a mai avut o slujba asa frumoasa. lucru care pt mine a insemnat ca el a apreciat slujba si i-a acordat atentie destul de mare.poate ca este doar un exemplu mai izolat, dar totusi este un exemlu:):) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.