Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   DESPRE POFTA CE SE NASTE DIN PRIVIRE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2039)

Traditie 25.02.2008 17:33:41

Citat:

În prealabil postat de veilur
Pai adevarat spunea Sf. Efrem Sirul, si ce am inteles eu din sfatul lui este faptul ca noi cand ne uitam la o femeie sau fata frumoasa, nu ar mai trebui sa o privim ca pe un corp producator de placeri, si nici sa ne desfatam privirea cu formele ei. Dar ca sa putem reusi asta, noi trebuie mai intai sa dezradacinam viciul desfranat din noi, si dupa aceea nu vom mai fi afectati de aspectul fizic al fetelor frumoase. :rolleyes:

Frumusetea fizica nu e altceva decât apetitul sexual. Nu exista frumusete ne-legata de sex.

veilur 25.02.2008 17:55:37

De ce trebuie ca fetele frumoase sa constituie un apetit sexual? Atunci de ce a inzestrat Dumnezeu femeia cu frumusete?

costel 25.02.2008 18:10:33

Doar daca privesti patimas le vezi asa. Vedere curata sa avem si vom putea sa-L laudam si prin aceste chipuri. Un alt mod de desfatare, nu la indemana oricui, dar, un bun ce poate apartine tuturor.

istoica 26.02.2008 07:28:26

Sfintii Parinti recomanda sa nu privim nimic insistent.

Nichita Stithastul Cuvant la duminica cea noua
"de este cu putinta, sa nu te rapesti de genele tale nu numai de vederea cea iscoditoare si mult cercetatoare, ci, de este posibil, nici macar de cea patrunzatoare, [dar]intamplatoare si in treacat, pazindu-te cu dinadinsul pana si de vederea cea superficiala..."

Traditie 26.02.2008 09:28:22

Dumneze4u nu condamna, pacatul e o afecriune care defomreaza sufletul iar deformarea va provoca chinuri vesnice pe lumea cealalta.

istoica 26.02.2008 11:36:53

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Dumnezeu nu condamna, pacatul e o afecriune care defomreaza sufletul iar deformarea va provoca chinuri vesnice pe lumea cealalta.

Din ce am inteles eu (daca am inteles bine), viata viitoare este o proiectie a vietii pe care o traim acum, dar mult mai intensa. De aici si bucuria extraordinara a celor din rai, care au putut sa se bucure cat de cat pe pamnant de Dumnezeu, dar si chinurile egoistilor, care n-au urmarit decat sa-si satisfaca propriile dorinte(acolo nemaiavand posibilitatea materiala de a si le satisface, raman cu o frustrare intensa. Asta mi se pare mie ca ar fi chinul iadului.)

fleur_de_neige 12.11.2008 14:20:50

Citat:

În prealabil postat de Traditie (Post 61717)
Sufletul se spurca prin orice privire la altceva decât la Hristos, însa unele lucruri spurca mai tare. Persoane sau fotografii cu persoane de sex opus, chiar daca nu sunt indecente, peisaje frumoase, obiecte etc.

exagerare! de ce nu intri in manastire??

adrian010155 12.11.2008 16:26:02

E mare prapad cu pofta care se naste din privire. Eu n-am fost niciodata in stare sa o stapanesc. Cand am vazut o femei frumoasa, imediat am dorit-o in gandul meu desi, in exterior, am cautat sa par cat mai distant. Asta e!

vsovi 12.11.2008 17:27:21

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 100353)
E mare prapad cu pofta care se naste din privire. Eu n-am fost niciodata in stare sa o stapanesc. Cand am vazut o femei frumoasa, imediat am dorit-o in gandul meu desi, in exterior, am cautat sa par cat mai distant. Asta e!

eu nici macar n-am vazut-o pe frumoasa, ci naluca ei mi se pare ademenitoare shi disponibila shi gata, am murit privind ca vitzelul la poarta noua... deci vezi cat de ushor ne-a pacalit a-froid-isiacii ca ne vindeca ei astfel deznadejdea? un vis, o sulimenizare shi gata... dar mai rau este, mai rea este moartea brusca shi neobservata ce ma cuprinde cand ridic ochii la Dumnezeu... pentru slava de la lume... e groaznic, shi mintzi launtric exact ca un fariseu... caci nimeni nu poata sa-L vada, shi in Icoana, fara ca sa nu piara... in trecut dar shi acuma... shi totushi Hristos a primit sa fie inaltzat precum a fost sharpele inaltzat in pustie de catre Moise ca oricine se uita la El sa fie pazit de veninul mortal al sherpilor, al puilor de sherpi shi de naparci... care ii atacau cu preponderentza pe cei razvratitzi.

e vorba de ispita neluata in seama din privire...

vsovi 12.11.2008 17:30:13

sharpele de arama... iar arama era extrasa de robii evrei din minele lui faraon... iar Moise fusese crescut ca un fiu al lui faraon.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:33:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.