Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Relatii trupesti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18864)

iuliu46 30.03.2017 13:22:43

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645816)

reproducerea este un fenomen biologic, intelegi, mai flying?, tot ceea ce este viu se reproduce, constientizezi asta? biologic!

Deci iata ca "sexul este legat de reproducere. Pana si tu intelegi asta. :)
Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645816)
adica vine un tip la tine si-ti arata cum se reproduc in natura fiintele vii, punct cu punct. si acum, vezi tu, mai flying?, iata ca exista fiinte vii care gasesc in acest act biologic placere! sigur, religia zice ca exista aceasta placere pentru ca nu ar fi fost posibila popularea lumii, dar ai auzit de fotosinteza, mai flying? o fi si acolo ceva placere, na, nu zic nu...

Toate fiintele vii care "fac sex" o fac pentru ca gasesc in actul respectiv placere. Nici una nu ar face-o daca nu ar exista placerea.
Nu ar fi existat nici libertatea ta de a "face sex" si a bate campii despre asta daca te-ai fi inmultit prin fotosinteza. Tot religia spune ca omul e un pic mai mult decat o planta, planta este un fel de robot primitiv care are menirea sa le asigure celorlalte vietuitoare cele necesare vietii, de la om se cere ceva mai mult. :)

AlinB 30.03.2017 13:23:49

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645809)
ce va mai place sa cautati chestii si sa le atacati! :))
am scris despre animale pentru a demonstra ca sexul nu este strict legat de procreere, asa cum crede tanarul nostru forumist.

Pai pentru cine animalul e exemplu de normalitate...sa faca si restul din ce fac animalele, corect?

Citat:

cazul ratoilor din poveste fiind graitor, unele au ajuns chiar experte in a-si dobandi scurta placere! dar se pare ca din povestioara mea alinb a tras concluzia ca-mi defineste mentalitatea de violator in grup, iar iuliu46 cum ca as considera omul un animal, gata sa se lase prada instinctelor, mai mult chiar, ca eu i-as indemna pe tineri la asa ceva! ;)
Pai daca tu l-ai dat ca exemplu de "normalitate"..

Citat:

este o lume idilica ce o zugraviti aici si stiti la fel de bine ca si mine ca se intampla extrem de rar.
Pai da, de ce sa avem idealuri, mai bine sa luam exemplu de la animale..

Citat:

eu as spune chiar ca acolo unde pasiunea se raceste incepe cu adevarat dragostea intre soti, starea de complementaritate, cand simti ca fara omul de langa tine ai fi pustiu.
De fapt vrei sa spui ca dragostea e un lucru extrem de rar si se confunda cu sexul, nu este obscurata de catre acesta.
Si atunci cand nici interesul comun pentru sex nu mai ramane..ghici ce se intampla?

Acum e foarte la moda sa spui "te iubesc" cand de fapt ceea ce vrei in principal e sa faci sex cu cineva.

In momentul in care vine vorba de casatorie, responsabilitati, greutati, sa faci o echipa care sa traga in aceeasi directie - hopa surpriza, nu mai merge treaba si habar n-avem de ce.

Citat:

exista iubiri si iubiri, unele ard repede altele sunt definitive, daca avem norocul s-o intalnim numai pe prima nu trebuie s-o scapam dle Cristian, trebuie s-o apucam bine si s-o pastram cat putem de mult.
Iubirea nu e loterie. Nu se gaseste in drum, nu se ia si nici nu se retine cu forta.

Iubirea se invata, iubirea se educa, iubirea se construieste, se insuseste, cu efort, cu sacrificii, etc.

Intr-o zi, ai sa te prinzi si tu..

Lancelot 30.03.2017 13:29:39

dar remarc o importanta contradictie in ceea ce sustineti.

deci, e ok cand facem sex doar pentru procreere si dam exemple din natura, sunt pagini intregi cu astfel de maculatura chiar pe forumul asta, dar atunci cand eu sustin ca e perfect natural sa facem sex de placere cu o persoana draga si dau exemple din natura in care se petrece acelasi lucru nu mai e ok... (banuiesc ca flying o sa-mi zica ca ratoii aia numai dragi nu-i erau ratei, dar nu stie de fapt cum statea treaba cu rata ;) )

ps.bre, sa va lasati nevestele in pace daca nu aveti ganduri sa va inmultiti familia, da? (aici iar o sa inteveniti, cum ca daca cei doi sunt casatoriti e ok, dar nu tine pentru ca sare alde flying si urla, pentru ca si aici exista ceva ce scria alinb mai demult: "pai, ba, tu te-ai casatorit ca sa-ti poti face de cap?"

eu zic asa si nici nu mai intervin aici, indiferent ce mai scrie flying ;) :

daca tanarul este maturizat psihic si fizic si intalneste o persoana care ii devine draga atunci este perfect natural sa faca sex cu aceasta, este un lucru bun pentru amandoi, nu pacatuiesc, nu fac rau nimanui.

AlinB 30.03.2017 13:35:28

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645826)
dar remarc o importanta contradictie in ceea ce sustineti.

deci, e ok cand facem sex doar pentru procreere si dam exemple din natura, sunt pagini intregi cu astfel de maculatura chiar pe forumul asta,

Lasa-i pe altii sa judece ce e maculatura si ce nu este, tu incearca sa vii cu argumente care sa convinga ca pana acum ai reusit doar sa demonstrezi cat de dezorientat esti si cat de jos sunt reperele tale morale.

Nu e nevoie sa "dai exemple din natura" ca sa pricepi ca asta e scopul primar al sexualitatii.

Ca mai exista alte aspecte, e o alta discutie care evident nu e pentru cei care au aspiratii raportate la lumea animala.

Citat:

dar atunci cand eu sustin ca e perfect natural sa facem sex de placere cu o persoana draga si dau exemple din natura in care se petrece acelasi lucru nu mai e ok...
(banuiesc ca flying o sa-mi zica ca ratoii aia numai dragi nu-i erau ratei, dar nu stie de fapt cum statea treaba cu rata ;) )
De ce, te pomensti ca tu stii, ai fost macar o tura in locul ei, unul te tinea si altul..

Citat:

ps.bre, sa va lasati nevestele in pace daca nu aveti ganduri sa va inmultiti familia, da? (aici iar o sa inteveniti, cum ca daca cei doi sunt casatoriti e ok, dar nu tine pentru ca sare alde flying si urla, pentru ca si aici exista ceva ce scria alinb mai demult: "pai, ba, tu te-ai casatorit ca sa-ti poti face de cap?"
Pai da, chiar, pentru ce te-ai casatori tu?
Sa mai chemi un prieten pentru rata de nevasta-ta ca deh, ca si violatorul ala..e sex surpriza, arta sexului, n-aveti voi idee ce mult trebuie sa-i fi placut...?

Citat:

daca tanarul este maturizat psihic si fizic si intalneste o persoana care ii devine draga atunci este perfect natural sa faca sex cu aceasta, este un lucru bun pentru amandoi, nu pacatuiesc, nu fac rau nimanui.
Pai atunci daca sunt asa maturizati sa-si asume si restul obligatiilor, sa se casatoreasca, sa accepte copiii care rezulta fie si din "greseala" si etc.

Fa chestia asta, predica chestia asta si deja ai facut deja jumatate de drum spre lumina..

Simplu, nu?

Lancelot 30.03.2017 13:43:54

mai, pentru binele vostru sper sa fie asa cum lasati sa se creada. binele personal, pamantesc, nu altceva, in sens de implinire, dar tare mi-e frica ca nu-i deloc asa. eu m-am casatorit din dragoste, la o varsta matura, cand vorbesc despre complementaritate, despre o iubire mai presus de cea fizica, chiar daca aceasta nu lipseste, stiu exact ce spun. nici unul dintre noi nu a fost virgin, fiecare am avut viata lui inainte de a ne cunoaste.

AlinB 30.03.2017 13:53:55

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645830)
mai, pentru binele vostru sper sa fie asa cum lasati sa se creada. binele personal, pamantesc, nu altceva, in sens de implinire,

Crestinul tinteste spre ceva mai mult.

Nu ca ar exista o incompatibilitate intre cele doua, dar exista riscul ca atunci cand o urmaresti pe aia de jos, sa uiti de aia de sus.

De asta a si spus Hristos:

"Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă." (Mt. 6:33, Luca 12:31)

Citat:

dar tare mi-e frica ca nu-i deloc asa. eu m-am casatorit din dragoste, la o varsta matura, cand vorbesc despre complementaritate, despre o iubire mai presus de cea fizica, chiar daca aceasta nu lipseste, stiu exact ce spun. nici unul dintre noi nu a fost virgin, fiecare am avut viata lui inainte de a ne cunoaste.
Foarte frumos dar lucrurile sunt ceva mai complicate decat par.
Probabil nici nu e prima data in viata cand ai impresia ca ai gasit o farama de stabilitate..

Lancelot 30.03.2017 14:03:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 645831)
Crestinul tinteste spre ceva mai mult.

m-ai jignit grav pe topicul asta, nu prin ce ai scris ci prin atitudine, dar eu trec cu vederea toate, de la un timp. aceasta afirmatie e complicata, aline, si lasa sa se intrevada mai mult decat ai fi vrut sa spui!

in fine, am spus ce am vrut sa-i spun tanarului forumist, ar fi bine pentru el, dar si pentru ceilalti tineri care au fost indrumati gresit, sa tina cont de ceea ce am scris eu aici. eventual sa nu ia in seama gresitele, poate, exemple din lumea animala.

AlinB 30.03.2017 14:49:37

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645832)
m-ai jignit grav pe topicul asta, nu prin ce ai scris ci prin atitudine,

Stim, ca de obicei, sensibili pana la lacrimi cu nevoile noastre, zeflemitori pana la batjocura cu cele ale altora.
Cand ai clasificat ca "maculatura" idealurile altora nu ti s-a parut, macar putin, ca faci ceva gresit?

Citat:

dar eu trec cu vederea toate, de la un timp. aceasta afirmatie e complicata, aline, si lasa sa se intrevada mai mult decat ai fi vrut sa spui!
Care din ele?

Ca sa nu inteleg gresit.

Imi place ca esti sensibil, acum ramane sa inveti sa rezonezi si cu nevoile altora.

Citat:

in fine, am spus ce am vrut sa-i spun tanarului forumist, ar fi bine pentru el, dar si pentru ceilalti tineri care au fost indrumati gresit, sa tina cont de ceea ce am scris eu aici. eventual sa nu ia in seama gresitele, poate, exemple din lumea animala.
Iar noi spunem ca ar fi gresit, pentru ca esti extrem de confuz si nu judeci rational cu toate ca ti s-au pus pe tava toate ingredientele cu care ai putea sa faci o mancare buna, preferi insa sa dansezi pe masa cu poalele in cap avand pretentia ca ai atins deja intelepciunea si ca a ta nu mai e niciuna.

Esti ca in poveste aia cu experimentul cu maimutele, daca ele cred ca nu pot sa ajunga la banana trag in jos si pe aia care crede ca ar putea.
Si tu pentru ca n-ai putut ajunge la idealurile enuntate pe aici, desi stii f. bine de ele si ca sunt aspiratii valide ce zici? sa se multumeasca si altii cu ce m-am multumit si eu cand eram mai tanar desi dupa ani buni mi-am dat seama ca pedalam in directia gresita.

Stii si povestea aia cu ceasca goala? Ei bine, in a ta nu mai intra nimic ca din prea multa fudulie crezi ca e plina.
Si ce-ti mai place sa te indreptatesti..

Crestinul dimpotriva, constientizeaza mai intai haina murdara, goliciunea pe urma alearga la Dumnezeu, la biserica sa si-o acopere cu haina noua.
Asa ar trebui sa faci si tu.

Sa il intrebi pe Dumnezeu cum se asteapta sa-ti traiesti viata, nu sa incerci sa imiti maimuta.

Desi si de la ea ai avea ce invata bun:

"Maimuta ofensata"

A. Dumitru

Motto:

"O, de I-ați auzi glasul care zice: Să nu va învârtoșați inimile voastre"

(Psalmul 98,8)

"Cunoașteți ca Domnul, El este Dumnezeul nostru; El ne-a facut"

(Psalmul 99,2)

O dată o maimută din evul anecdotic,

Venind la sfat pe creangă de arbore exotic,

A zis: Atenție! Sunt foarte ofensată

Circulă-n lume vorba, deloc adevarată,

Că omul ar descinde din buna noastră rasă

Însăși ideea asta imi pare odioasă

Ați pomenit vreodata divorțuri printre noi,

Copii lăsați pe drumuri sau imnuri de razboi?

Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali,

Drogați, lacomi de cărnuri și homosexuali,

Escroci, bandiți, gherile sau vreo tutungerie?

În neamul nostru nobil nu vezi așa prostie.

Noi nu avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,

Nici teroriști, manele, nici luptele de clasă!

Cât am batut eu jungle, scuzați, n-am observat

În obștea de maimuțe, cocotier privat,

Nici garduri și nici paznici, nici pui murind de foame

Sau omorâți în taina de așa-zise "mame"

Nu veți vedea vreodata cat soarele si luna

O minte de maimută dospind in ea minciuna!

Chiar de aș fi silită de vreun laborator,

N-aș deveni port-bâtă și nici informator.

Și iată încă una din lumea cea de jos:

La noi nu se întâlneste razboi religios

Nici "sfinte inchizitii", nici libertate-n lanțuri,

Nici chefuri după care să ne culcăm în șanțuri

Și nici o îndoiala ce duce la ateism,

Nici ordini materiale, nici materialism

E adevărat ca omul a coborât ca soi,

Dar să fim rezonabili: n-a coborât din noi.

https://preugen.wordpress.com/2008/1...muta-ofensata/

flying 30.03.2017 16:32:33

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 645821)
asa o fi, cum zici aici, dar tu esti dusmanos de felul tau, mai flying! asta nu e ceva gigea.

Cred ca ai avut o mama sufocant de protectoare ,lucru care te-a lasat necopt chiar si la varsta ta.Nu mai plange ca o scolarita care si-a rupt unghia.Am crezut ca esti barbat.

Nu inteleg ce fel de gandire poti sa ai ,asteptand aprobare in lucruri evident gresite pe care le afirmi.Vii pe forum si ne spui cum Biserica e rea si tu esti bun si astepti sa te mangaiem pe crestet si sa-ti dam bombonele?Trezeste-te.

Lancelot 30.03.2017 17:17:47

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 645838)
Cred ca ai avut o mama sufocant de protectoare ,lucru care te-a lasat necopt chiar si la varsta ta.Nu mai plange ca o scolarita care si-a rupt unghia.Am crezut ca esti barbat.

Nu inteleg ce fel de gandire poti sa ai ,asteptand aprobare in lucruri evident gresite pe care le afirmi.Vii pe forum si ne spui cum Biserica e rea si tu esti bun si astepti sa te mangaiem pe crestet si sa-ti dam bombonele?Trezeste-te.

bati campii, esti dusmanos pentru ca asa esti tu, asta e o constatare. si, desi stiam asta dinainte am constatat-o si din felul in care ai abordat acest topic, ai preferat sa te iei de mine in loc sa raspunzi baiatului:

Citat:

În prealabil postat de VHAlexandru (Post 645783)
Doamne ajuta ! Am asistat intr-o zi la o discutie despre sexualitate care m-a lasat putin in "ambiguitate " :)).
Persoana respectiva spunea ca nu ar fi pacat sa ai relatii trupesti folosind metode contraceptive (medicamente, prezervativ, etc), sau intretinerea lor in perioade in care fertilitatea e scazuta . Eu stiam ca relatia trupeasca exista doar pentru procreere ,si nu pentru descarcare fiziologica .
Care dintre noi greseste ?

eu asta am facut, bine sau rau i-am raspuns, am incercat sa-l ajut. cand un tanar isi pune astfel de intrebare inseamna ca exista carente in educatia lui, importante. e foarte posibil s-o ia pe un drum gresit, spuneti-i sa astepte, sa stea curat pana-si va cunoaste femeia sortita, sa se cunune cu ea si sa traiasca fericiti pana la adanci batranete! spuneti-i asa si exista multe sanse sa ajunga altceva. dar poate reuseste sa inteleaga ca ceea ce este natural este normal si atunci va putea, candva, s-o ia si pe calea voastra.

ps.si nu face pe ala durul cu mine ca pierzi la scor, din orice punct de vedere, si fizic si intelectual. te invat fizica si te bat fizic, de exemplu, sau te invat istorie si te bat de-ti rasuna istoria in cap! verstehen, dusmanosule?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:57:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.