Pelerin spre Rasarit |
29.03.2016 00:10:09 |
Citat:
În prealabil postat de Valkorion
(Post 618565)
Acel Rebbe era dintre hasidim, cumva?am tot mai puternic impresia ca tehnicile si invataturile rabinilor hasidim sint mai eficiente decit cele patristice.
|
Nu, din ce stiu nu era hasid. Ei sunt ( sau mai corect dpdv istoric spus: inaintasii lor) o categorie aparte, similara cu aceea categorie din Pateric numita ,,calugari cu aripi de foc". Insa, de multe ori, nu trebuie sa mergi tocmai dupa un hasid ca sa-l intalnesti pe Dumnezeu, il poti gasi mai aproape de tine decat crezi :) Era odata un hasid care traia in saracie, post si rugaciune permanenta. De saptamani intregi nu mai ploua si oamenii si animalele sufereau cumplit. O delegatie a fariseilor de la Ierusalim s-au dus la el sa-l roage sa-L implore pe Dumnezeu sa le dea ploaie, gandindu-se ca rugaciunea unui om sfant ca el va fi ascultata. Insa aveau o problema: hasidul cu pricina se ferea de asa ceva, considerand ca nu este vrednic. Insa cei de la Ierusalim stiau ca acesta iubeste copii si au pus la cale un mic siretlic :) Au pus mai multi copii din satul lui, de care nu se ferea, sa-l roage pe hasid sa-L implore pe Dumnezeu sa le dea ploaie. Copii, cu inocenta si increderea curata a copilariei au alergat la hasid, l-au apucat de haine si au inceput sa strige: ,, Tata, tata da-ne apa !" .
Hasidul s-a pus in genunchi si a spus: ,, Doamne milostiv acesti copii, in inocenta lor, cred ca eu le sunt Tata si ca le pot da apa. Nu pentru mine Doamne ci pentru inima lor curata da-le ploaie ca sa inteleaga cine le este cu adevarat Tata, caci la Tine sunt toate cu putiinta, nu la mine". Au avut ploaie :)
|