Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Erori de logică (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18139)

abaaaabbbb63 11.10.2015 15:27:24

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 602600)
:36:...de unde reiese asta?

Din faptul ca, din intrebarea ta, reiese ca planul lui Dumnezeu a fost de la inceput sa-i izgoneasca pe Adam si Eva din rai ca sa-l populeze mai incolo cu milioane de sfinti.

Copacel 11.10.2015 15:29:30

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 602607)
Din faptul ca, din intrebarea ta, reiese ca planul lui Dumnezeu a fost de la inceput sa-i izgoneasca pe Adam si Eva din rai ca sa-l populeze mai incolo cu milioane de sfinti.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri2.htm
Lectura placuta.
Citez din link:
La inceput ingerii nu stiau ca Iisus Hristos este numit de Duhul Sfant " Ingerul sfatului celui mare " , cum Il numeste proorocul Isaia, cu care se sfatuia permanent Tatal. " Ingerii nu-L stiau de Fiu al lui Dumnezeu " , spune Sfantul Vasile cel Mare in Exaimeron. Deci, cand a strigat Sfantul Arhanghel Mihail, zicand : " Inchinati-va Ingerului sfatului celui mare " , unii din ingeri n-au vrut sa I se inchine Lui si de aceea au cazut in adancul iadului, cum spune Mantuitorul : " Vazut-am pe satana, cazand ca un fulger din cer " ( Luca 10, 18 ) .
Ei vezi aabb cum lucrurile incep sa se potriveasca daca vrei sa cauti cu adevarat raspunsuri.

The Willful One 11.10.2015 15:48:34

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 602608)
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri2.htm
Lectura placuta.
Citez din link:
La inceput ingerii nu stiau ca Iisus Hristos este numit de Duhul Sfant " Ingerul sfatului celui mare " , cum Il numeste proorocul Isaia, cu care se sfatuia permanent Tatal. " Ingerii nu-L stiau de Fiu al lui Dumnezeu " , spune Sfantul Vasile cel Mare in Exaimeron. Deci, cand a strigat Sfantul Arhanghel Mihail, zicand : " Inchinati-va Ingerului sfatului celui mare " , unii din ingeri n-au vrut sa I se inchine Lui si de aceea au cazut in adancul iadului, cum spune Mantuitorul : " Vazut-am pe satana, cazand ca un fulger din cer " ( Luca 10, 18 ) .
Ei vezi aabb cum lucrurile incep sa se potriveasca daca vrei sa cauti cu adevarat raspunsuri.

Altă teologumena. Poti cita mai bine din Sfinții Capadocieni sau Alexandrini? Dacă nu ar fistiut, nu ar fi avut vină. Of?

Copacel 11.10.2015 15:51:35

Citat:

În prealabil postat de The Willful One (Post 602613)
Altă teologumena. Poti cita mai bine din Sfinții Capadocieni sau Alexandrini? Dacă nu ar fistiut, nu ar fi avut vină. Of?

Eu nu-mi pot permite sa-l contrazic pe parintele Cleoapa care la randul sau
citeaza din Sfintii Parinti.Tu insa iti poti permite.Ar trebui sa faci progrese
sa ajungi la nivelul unde nu-ti mai poti permite.

flying 11.10.2015 15:55:09

Citat:

Tu te plictisesti tare,nu-i asa?

abaaaabbbb63 11.10.2015 16:28:05

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 602617)
Tu te plictisesti tare,nu-i asa?

Hehe, dragut sa intalnesti o eroare de logica in thread-ul dedicat acestora ;)

flying 11.10.2015 17:00:56

Citat:

...:13: reiese din sticla de vodca ,ca din logica nu "reiese"...
Asteptam demonstratia logica totusi,poate ma insel ...:24:

AlinB 11.10.2015 22:11:02

Citat:

Nu, tu pur si simplu ai vrut sa scoti in evidenta o consecinta negativa, celalalt ti-a scos in evidenta o consecinta pozitiva.

Tu acum incerci sa legi una de alta cu o logica indoielnica si alunecoasa.

Iona dani 26.12.2016 11:16:54

ss

Nu Eva a fost prima femeie.Cred ca este o singura trimitere în Biblie la prima femeie Isaia 34:14

gpalama 26.12.2016 14:01:50

Din ce am inteles sunt mai multe stiinte care se ocupa cu logica, oratorie, retorica, probleme de limbaj.
Are cineva suficienta experienta sa enumere cateva care alcatuiesc un fundament pentru o logica sanatoasa prin care poti corect si sa vorbesti dar si sa identifici problemele din logica celuilalt si sa construiesti/aperi un discurs corect?
M-a interesat si pe mine problema asta a discursului corect, retorica, logica a discursului, la nivel sistematic insa nu am gasit studii pe tema asta. Poate cineva mai cu experienta pune mai jos cateva materii de studiat pe tema asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.