Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce faci atunci cand nu mai gasesti sens ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17922)

alex190 06.08.2015 19:22:13

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597296)
A trecut ceva de v-am scris aici prima data.
Mai fratilor ma confrunt cu ceva tare aiurea, nu mai simt motivatie de nimic, nici sa imi mai caut de lucru de nimic.
Sunt tare nemultumit cu totul dar parca nu mai simt sa incerc sa fac ceva in privinta asta sa schimb.
Parca sunt daramat psihic si am numai ganduri rele.

Daca nu faci ceva concret, pe zi ce trece va fi mai rau.Asa e pentru fiecare dintre noi, nu ti se intampla doar tie.Nu e usor,
Daca nu lucrezi, banuiesc ai un pic de timp liber.Ai cautat un duhovnic bun?E primul si cel mai important pas.Te va intelege si te va invata pas cu pas cum sa iesi din cazanul cu amaraciune.Postul te ajuta , pe langa multe alte lucruri sa iti intaresti vointa.
Un stil de viata sanatos: dormit noaptea orele suficiente, alimentatie cat de cat sanatoasa, hidratare suficienta(apa), sunt iar pasi pe care trebuie sa ii faci in fiecare zi.Rutina sanatoasa e cheia, oricat de greu iti vine.Sportul, face minuni in depresie.Nu cine stie ce acrobatii : cateva exercitii de intindere, flotari, abdomene etc.In fiecare zi.E nevoie de reeducare nu numai sufleteste, ci si fizic.Fara tigari, alcool etc.Sa incerci sa ye eliberezi de adictiile tale.
Dar fa ceva.Cu pasi mici, nu conteaza, dar sa fie constant, zilnic.

P.S. Probabil una din cauzele apatiei e si impietrirea sufleteasca.Nu mai simti nimic, esti amortit.Inima se inmoaie cu rugaciune, insa e greu inceputul, pentru cine nu e obisnuit.De aceea, e nevoie de parintele duhovnic, singur nu ai acum.
O rugaciune foarte ajutatoare e urmatoarea: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!".Cand simti ca te cuprind gandurile negre, goleste-ti mintea si repeta in gand rugaciunea de multe ori.Oriunde te-ai afla, nu trebuie aa dii neaparat acasa.Si daca reusesti, citeste "Jurnalul pelerinului rus".Poate fi ajutatoare.

antoniap 06.08.2015 20:44:27

Ce faci cand suferi? Chiar azi a vorbit preotul despre asta. Pur si simplu ii dai suferintei un sens. Daca ai inteles ca suferinta este o chemare spre Dumnezeu atunci totul este simplu. Acest popor este unic prin puterea de a indura.

Te lipesti de Dumnezeu cu toata inima si acolo in umilinta ta vezi cat esti de puternic alaturi de El. Singur, fiecare om cade prada deznadejdii. Citeste Scara de Ioan Scararu,

gabero 07.08.2015 09:10:18

Citat:

În prealabil postat de alex190 (Post 597327)
Daca nu faci ceva concret, pe zi ce trece va fi mai rau.Asa e pentru fiecare dintre noi, nu ti se intampla doar tie.Nu e usor,
Daca nu lucrezi, banuiesc ai un pic de timp liber.Ai cautat un duhovnic bun?E primul si cel mai important pas.Te va intelege si te va invata pas cu pas cum sa iesi din cazanul cu amaraciune.Postul te ajuta , pe langa multe alte lucruri sa iti intaresti vointa.
Un stil de viata sanatos: dormit noaptea orele suficiente, alimentatie cat de cat sanatoasa, hidratare suficienta(apa), sunt iar pasi pe care trebuie sa ii faci in fiecare zi.Rutina sanatoasa e cheia, oricat de greu iti vine.Sportul, face minuni in depresie.Nu cine stie ce acrobatii : cateva exercitii de intindere, flotari, abdomene etc.In fiecare zi.E nevoie de reeducare nu numai sufleteste, ci si fizic.Fara tigari, alcool etc.Sa incerci sa ye eliberezi de adictiile tale.
Dar fa ceva.Cu pasi mici, nu conteaza, dar sa fie constant, zilnic.

P.S. Probabil una din cauzele apatiei e si impietrirea sufleteasca.Nu mai simti nimic, esti amortit.Inima se inmoaie cu rugaciune, insa e greu inceputul, pentru cine nu e obisnuit.De aceea, e nevoie de parintele duhovnic, singur nu ai acum.
O rugaciune foarte ajutatoare e urmatoarea: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!".Cand simti ca te cuprind gandurile negre, goleste-ti mintea si repeta in gand rugaciunea de multe ori.Oriunde te-ai afla, nu trebuie aa dii neaparat acasa.Si daca reusesti, citeste "Jurnalul pelerinului rus".Poate fi ajutatoare.

Eram mai fericit cand luam antidepresive.

gabero 07.08.2015 09:11:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 597369)
Ce faci cand suferi? Chiar azi a vorbit preotul despre asta. Pur si simplu ii dai suferintei un sens. Daca ai inteles ca suferinta este o chemare spre Dumnezeu atunci totul este simplu. Acest popor este unic prin puterea de a indura.

Te lipesti de Dumnezeu cu toata inima si acolo in umilinta ta vezi cat esti de puternic alaturi de El. Singur, fiecare om cade prada deznadejdii. Citeste Scara de Ioan Scararu,

Nu am inteles nimic.

AGabriela 07.08.2015 09:36:36

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597466)

Tocmai asta este esenta unui suflet fericit...sa reziste incercarilor fara pastile de genul antidepresivelor, care sunt de fapt droguri. Daca te simti in stare sa rezisti fara ele, Alex190 ti-a dat niste sfaturi foarte bune. De exemplu, cand nimic nu imi intra in voie, eu ma duc sa inot sau sa am o activitate care sa imi ridice un pic moralul. Dupa aceea vezi altfel lucrurile si poate si rugaciunea vine mai lesne.

Copacel 07.08.2015 10:04:20

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597467)
Nu am inteles nimic.

Ce ai tu se cheama Akedie.

gabero 07.08.2015 10:56:47

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 597470)
Ce ai tu se cheama Akedie.

Ba esti copac ?

antoniap 07.08.2015 10:59:39

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597467)
Nu am inteles nimic.

Lupta sa intelegi, totusi. Stai de vorba cu un preot si roaga-l sa-ti spuna cum poti sa-i dai suferintei un sens. Pai suntem noi mai mari ori mai importanti decat Hristos? Sa ne amintim de rugaciunea Lui in gradina Ghetsimani. El s-a rugat sa i se ia suferinta, dar a acceptat voia Tatalui. El a dat sens suferintei: s-a rastignit pentru mantuirea noastra. Iti dai seama cata iubire de oameni a avut?

Noi putem da sens suferintei gandindu-ne ca suferim acum ca sa scapam de chinurile iadului. Daca nu putem tine mana pe flacara unei biete lumanari, cum vom suferi chinurile iadului? De mare folos ti-ar fi sa citesti ,,Mantuirea pacatosilor'' de Agapie Criteanu. E o carte pe care trebuie citita cu post si rugaciune, caci este foarte folositoare.

Sfantul Serafim de Sarov a fost batut crunt de catre niste talhari care il credeau bogat. El i-a iertat si s-a rugat pentru ei, dand un sens suferintei.

Copacel 07.08.2015 11:01:21

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597475)
Ba esti copac ?

Yes, I'am.

AlinB 07.08.2015 11:03:41

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 597466)

Cand ai luat prima data si pentru cata vreme?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:40:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.