Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Pope despre gay. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16668)

Yasmina 02.08.2013 00:50:11

idee intalnita pe Discovery Channel

De fapt,unii incearca acum sa falsifice intelesul sodomiei din Biblie,spunand ca s-ar referi la cu totul altceva,inventand descoperiri din burta.
Ca somomitii din Sodoma si Gomora s-au pierdut din cauza ca nu erau ospitalieri cu calatorii/turistii(nu pt ca doreau sa se culce cu noi venitii)!
Culmea descoperirilor :)

Miha-anca 02.08.2013 03:25:03

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 528755)
De fapt,unii incearca acum sa falsifice intelesul sodomiei din Biblie,spunand ca s-ar referi la cu totul altceva,inventand descoperiri din burta.
Ca somomitii din Sodoma si Gomora s-au pierdut din cauza ca nu erau ospitalieri cu calatorii/turistii(nu pt ca doreau sa se culce cu noi venitii)!
Culmea descoperirilor :)

Multumim, Yasmina.
Deci incepem de acum sa schimbam intelesul cuvintelor... Atunci sa schimbam si in DEX, ca sa nu mai citim cele de mai jos:
SODOMÍE, sodomii, s. f. (Pop.) Relații sexuale anormale. – Din ngr. sodomía.
Sursa:Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a Permalink
SODOMÍE s.f. Coit anal; (p. ext.) orice anomalie sexuală. [Gen. -iei. / < fr. sodomie].
Sursa: Dicționar de neologisme |Permalink
SODOMÍE s. f. relații sexuale anormale (între parteneri de același sex, între oameni și animale). (< fr. sodomie, gr. sodomia)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink

Demetrius 02.08.2013 04:52:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528666)
Ceea ce reiese si a fost subliniat in articol, este "o schimbare de ton".
Ceea ce inseamna multe pentru cine stie cum incep schimbarile radicale, pentru ca incep exact asa: cu o schimbare de ton...

Nici vorbă! Nici o voce nu-i ca alta și-atunci vocile dialoghează pe diferite tonuri; toate ”tonurile” sunt ascultate că nu deranjează pe nimeni. Cine schimbă tonul, nu mai nimic altceva.
Oare tu asta ai înțeles de la Iisus Hristos, o schimbare de ton?

DragosP 02.08.2013 07:54:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528764)
Multumim, Yasmina.

Ahaa!
Mulțumindu-i Yasminei, ești de acord cu reportajul de pe Descopery :21:, nu?
(Doar ți-am folosit flotările logice, stai calmă!)

AlinB 02.08.2013 10:56:49

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 528766)
Nici vorbă! Nici o voce nu-i ca alta și-atunci vocile dialoghează pe diferite tonuri; toate ”tonurile” sunt ascultate că nu deranjează pe nimeni. Cine schimbă tonul, nu mai nimic altceva.
Oare tu asta ai înțeles de la Iisus Hristos, o schimbare de ton?

Sa inteleg ca esti romano-catolic?
Ei au obiceiul de a pune semnul egal intre Papa si Hristos.

AlinB 02.08.2013 10:58:23

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 528749)
Nu este o incercare de a lumina pe cineva; am adus doar o evidenta consemnata in Biblie.
Acum, felul in care inteleg altii sa interpreteze aceste versete, e treaba lor. Eu vorbeam aici cu crestin- ortodocsi, care folosesc aceeasi Biblie ca si mine.
Cei, care considera ca traducerea e eronata, sa ia alta Biblie sau sa ia Talmudul, sau mai stiu eu ce alta carte sfanta si vor vedea ca sodomia nu este acceptata. Un lucru este cert: Sodomia e pacat de cand lumea; totusi multi uita ca e uraciune in fata Domnului si o practica cu "drepturile omului" in mana. Ce raspuns vor da la Judecata? Drepturile omului?!?

Din pacate lucrurile nu sunt atat de clare in Biblie cat este interpretarea.

Pentru cei care nu adera la Sf. Traditie, orice interpretare este aproape la fel valida pentru ei cum este asta pentru tine.

Miha-anca 02.08.2013 14:16:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528771)
Ahaa!
Mulțumindu-i Yasminei, ești de acord cu reportajul de pe Descopery :21:, nu?
(Doar ți-am folosit flotările logice, stai calmă!)

Esti glumet, Dragos! Multumeam ca m-a luminat de unde venea aberatia pe care o afirmase si AlinB. Eu nu ma uit nici pe Discopery si nici macar pe Discovery... ca sa-ti raspund cu aceeasi moneda. Dar ma uit pe acest forum si ma crucesc cate odata.

DragosP 02.08.2013 14:20:58

Ți-am răspuns _fix_ în același stil.
Recitește-ți postările și crucește-te și atunci.

Miha-anca 02.08.2013 14:28:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 528834)
Ți-am răspuns _fix_ în același stil.
Recitește-ți postările și crucește-te și atunci.

Ai un stil aparte; nu cred sa pot sa-l egalez eu.
E suficient ca le citesc pe ale tale, Dragos. :40:
Pe ale mele vrei sa le si citesc dupa ce le-am scris?!? :17:

DragosP 02.08.2013 14:42:38

Da, n-ar strica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:15:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.