Decebal |
28.01.2013 18:34:23 |
Citat:
În prealabil postat de laurastifter
(Post 499058)
Cred că s-ar putea crea foarte multe thread-uri constructive despre valorile și frumusețea duhovnicească a Ortodoxiei noastre, a credinței pe care toți încercăm s-o mărturisim și s-o trăim.
|
Nu te împiedică nimeni să creezi threaduri constructive despre valorile și frumusețea Bisericii Ortodoxe. Spor la lucru.
Citat:
(Post 499058)
Doar astfel confrații noștri creștini de alte confesiuni (catolici, protestanți, neoprotestanți) și mai ales cei de alte credințe (atei, indiferenți, agnostici etc)
|
Confrații tăi "pocăiți" nu sunt și confrații mei. Eu ca și confrați îi recunosc pe cei din Biserica lui Hristos, nu pe cei din nu știu ce Sectă anatemizată. Dacă dumneata îi recunoști pe sectarii ăia de confrați, eu spun că nu ești ortodoxă. Nu știu ce ești sau ce ți se pare dumitale că ești, DAR ORTODOXĂ NU (MAI) EȘTI. Cât despre "confrații" de alte credințe sau atei agnostici, indiferenți, cu atât mai puțin poate fi vorba despre vreo CONFRĂȚIE. Secta Penticostală este în afara Bisericii lui Hristos.
Citat:
(Post 499058)
Minunată și unică este taina Ortodoxiei noastre și misiunea noastră este aceea de a-L mărturisi astfel pe Hristos, trăind neîncetat Ortodoxia care este nu doar dreapta credință, ci și credința iubirii, a blândeții, a delicateții duhovnicești, a toleranței și progresului spiritual.
|
Biserica Ortodoxă nu este Religia Toleranței. Dacă vrei toleranță, te duci la Secta Francmasonilor. Biserica Adevărului este intoerantă cu minciuna, Biserica Sfințeniei este intolerantă cu lumescul și cu stricăciunea, Biserica lui Dumnezeu este intolerantă cu lucrătura demonică a sectelor, inclusiv cu lucrătura diavolească a Sectei Penticostale.
Citat:
(Post 499058)
Putem și să polemizăm cu cei de alte confesiuni chiar într-un mod constructiv, dar păstrând permanent în minte faptul că și ei cred în Hristos și că orice polemică ce are ca obiect problemele existențiale trebuie purtată, așa cum atât de frumos scria Jaspers, "întru comuniune" și ca o "luptă animată de iubire".
|
Biserica lui Hristos nu este în comuniune cu Sectarii Eretici și rătăciți de Satan de la calea Adevărului.
|