![]() |
Nu Dumnezeu nu aude si nu vede, ci omul este cel care ignora lucrarea si prezenta lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este unul dintre noi, asa ca nu exista ceva care sa nu fie cunoscut Lui.
Daca au fost cereri care nu s-au implinit, iar noi le-am cerut implinirea cu credinta, atunci sa stim ca nu ne erau de folos spre mantuire. Sau Dumnezeu asteapta de la noi mai multa staruinta in rugaciune. In niciun caz, nu trebuie sa vedem in Dumnezeu o fiinta incapabila sa ofere raspuns tuturor problemelor omului. Sa ne rugam si vom simti prezenta Sa. Nu prin speculatie, teorie, ajungem sa-L traim. |
Raspunsurile dvs imi par extrem de limitate si papagalicesti. Eu am avut curaj sa inteleg si punctul de vedere ateist, cat si pe cel crestinesc. Nu-mi e de folos daca imi repetati la nesfarsit sa ma rog, sa ma spovedesc si sa ma duc la biserica. Trebuie sa am o motivatie interioara ca sa fac asta. M-am dus la biserica, m-am rugat, am facut fapte bune (ca sa ma vada Dzeu) cand mi-a fost timpul. Acuma mi-am dat seama ca nu vegheaza nimeni asupra mea si ca sunt responsabila de faptele mele, nu Aghiuta sau Ingerasul Pazitor. De fapt, daca exista Dzeu, el e responsabil ca m-a facut asa de proasta si de necredincioasa. Stia dinainte sa ma nasc ce cale voi lua. Stia dinainte sa ma nasc, ce om va crea. Stia ce oameni si ce imprejurari imi vor guverna viata si alegerile. Atunci sa nu aibe pretentii de la mine sa cred in EL si sa fiu mai buna decat m-a facut!
|
Citat:
|
Pentru ca nu aveti raspunsuri la intrebarile mele, o dati cotita cu spoveditul si cu rugaciunea. Sau ca Dzeu e dincolo de ratiune. Poate asa e si Mos Craciun. Sau Krishna. Eu care stiu ca e adevarat?
|
de ce va certati?
de ce va certati?
orgoliul bata-l vina ; fiecare dintre voi crede ca detine sau e mai aproape de adevar;cand o sa fiti morti in cosciug si popa va facea ultima slujba la cimitir voi veti ridica capacul si veti zice :aaamiin! asa ca sa aveti ultimul cuvant. aici un om incepe sa isi piarda credinta in Dumnezeu si voi va certati. sa ii cereti scuze. |
da...asta e exagerare....sa te enervezi pe Dumnezeu....cine suntem noi sa apreciem....suntem niste bieti pacatosi....si justitiari...nu avem voie sa facem asta...suntem slabi...in genere..
|
Citat:
Pe Soare poti sa-l vezi (deci stii sigur ca exista). Soarele nu te judeca. Soarele iti da lumina si caldura (deci viata). Soarele nu are nevoie de biserici si de oameni care sa-ti intermedieze contactul cu el. Poti sa te rogi la Soare si rugaciunile tale vor fi ascultate cam in aceiasi masura ca orice alt tip de rugaciuni. |
e simplu
Citat:
cerceteaza-ti inima si acolo il vei gasi pentru ca acolo ti-l va trimite Dumnezeu. Succes! |
Salut
Parerea mea personala despre credinta am impartasit-o la topicul asta ---> http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13732
Cat despre animale, am observat ca unii oameni trec linia subtzire dintre dragoste si obsesie. Cum am zis in topicul respectiv, omul este singura fiinta imperfecta, singura care are dreptul sa greseasca. Tot ce e in jurul nostru, a fost creat pentru om, pentru maturizarea si educarea lui. Deobicei iubitorii de animale se rezuma la caini, pisici sau mai stiu eu ce animale de companie. Cand e vorba de categoria aia de animale care intra in masa noastra zilnica, nu se agita nimeni sa zica ca zilnic omul ucide milioane ca sa avem ce pune noi pe masa. Pun pariu ca un iubitor de animale mananca lejer cate o shaorma si nici nu-si imagineaza cum ar arata animalul de la care provine carnea. Eu cred ca animalele au duh, insa nu suflet, omul a fost pus sa stapaneasca peste ele, insa e pacat atunci cand chinuiesti un animal, atunci cand manifesti sentimente negative prin aceste animale. Si mie imi plac cainii si in general mi-s dragi toate animalele insa nu le atribui un rol mai mare decat il au, chiar daca uneori soarta e cruda cu ele. Cat despre momentele care le parcurge sufletul tau in momentele astea, tu esti singura capabila sa gasesti raspunsuri, doar o lupta de cuget poate sa aduca un echilibru in viata ta. Iti doresc numai bine si sper sa treci peste momentele astea de tristete! Fi puternica si cauta intelepciune! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:42:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.