![]() |
Citat:
|
Mi se transmit mesaje ca exagerez.
Ca nu e nevoie sa renuntam la internet,tv etc... Eu cred ca lumea de azi exagereaza cu astel de lucruri,inutile...Pentru ca nu reusesc sa-si imbunatateasca viata duhovniceasca ,ci dimpotriva. Cunoasterea asta de astazi,nevoia de comuniune,care se face acum si nefiresc,virtual,nu cred ca este benefica.... Era mai aproape omul de menirea sa,atunci cand nu era inconjurat de toate acestea,care acum ni se par indispensabile. Rafail Noica spunea ca a trebuit sa renunte de tot la televizor,sa nu fie in casa,pentru ca altfel avea tendinta sa exagereze,sa fie conectat tot timpul cu privirea la el,nu se putea controla. In schimb,aud aici,lucruri marete,ca majoritatea stiu sa pastreze buna chibzuiala a timpului petrecut cu astfel de lucruri.Ei sunt mai tari decat cei mai buni. |
Citat:
Hihi, ei macar sunt consceventi; indeplinesc ceea ce spun. Esti un om simpatic. |
Citat:
|
Domnule Daniel !
Va asigur , domnule Daniel , ca acest forum va functiona si de acum inainte , chiar daca dvs. incercati printr-un viclesug sa demonstrati ca nu-i bine aici si este extrem de daunator sufletelor noastre . Este clar , o noua incercare de a va razbuna pentru banarea fostului dvs. cont : Daniel777 !
Mult mai onest este de a lua dvs. masura pe care o propovaduiti aici , nu de a indemna in mod direct sau indirect parasirea acestui forum de catre cei de aici . Jocul asta de culise imi este tare cunoscut , caci multe vede si aude omul in viata lui . "Unii " , au alta metoda , dar care a fost anihilata la timp , in a posta adrese de "noi" forumuri cu mult mai "interesante" ca cel de aici . Ce sa-i faci mai frate , daca acest forum si site are atata succes , atata audienta ? Nu te mahni , si lasa razbunarea copilareasca pana la urma , draga Daniel777 ( fost ) ! |
Stiti era o femeie ,pacatoasa ea asa de felul ei...o chema Maria Egipteanca..
Cand a fost constienta de pacatul ei,ce a facut? Credeti ca s-a inteleptit deodata,si a inceput sa se pocaiasca ,continuind sa traiasca in aceleasi locuri ca inainte? Nu,a plecat ...departe de lume....si nu s-a mai intors niciodata la ea... Nu s-a intors dupa 30 de ani sa invete lumea,sa dea sfaturi cum a facut ea,ci a continuat sa ramana acolo... Nu vreau sa spun ,prin asta ,sa plecam in munti,ci sa limitam cat mai mult posibil actiunea lumii asupra noastra. Pentru ca Maria era mai slaba si mai pacatoasa decat noi,dar prin intelepciunea dovedita dupa pocainta,ne-a intrecut ,incat ni se pare de neajuns... Pai cum s-o ajungem fratilor,daca nu suntem in stare sa parasim micile placeri.Daca ne bem linistiti cafeaua in fata tv-ului sau calculatorului,in fotoliu sau la birou,si ne vaicarim ca trebuie sa ne relaxam pentru ca am muncit?! Nu o s-o ajungem asa,nici la degetul cel mic de la picior.... Cu asa atitudine de "dragoste" si "comuniune" o sa sfarsim in mediocritate... Un gand ,si o intrebare: cu ce era mai presus ca noi Maria Egipteanca? Era o prostituata,noi nu suntem la fel de jos cum era ea atunci... Insa ea a stiut sa renunte,si astfel a ajuns la inaltimi la care ametim daca ne uitam,ni se par prea inalte pentru noi.... |
Nu cred că cineva e mai tare decât cel mai bun, cel puțin eu, dar ar trebui să fim mai toleranți cu restul și mai aspri cu noi înșine.
Daniel, eu mi-am cam desăvârșit în bună parte educația lumească, ca să zic așa, aș putea renunța la televizor (mă simt și eu asemenea lui Rafail Noica), dar te întreb, sincer, ceva: ar trebui să renunț cu totul la televizor pentru copiii mei? Totuși, e o modalitate de informare care poate fi ținută sub control cu un program zilnic de activități (auto)impus. (Am auzit tineri de liceu spunând că nu au timp să mai deschidă deloc televizorul din cauza temelor și a studiului). Cât despre internet, chiar și un zidar (care se presupune că nu prea ar trebui "să navigheze") găsește informații utile profesiei sale. Un exemplu: deși am Sfânta Scriptură în casă, crede-mă, că mi se pare mult mai util să consult Biblia Ortodoxă on line când am de căutat vreun text anume. La fel, DEX-ul on line, cu care i-am obișnuit și pe copiii mei etc. Crede-mă că timpul e foarte important pentru cel care caută o informație și net-ul ți-o poate oferi rapid și eficient. De acord, omul este mult mai aproape de menirea sa când elimină aceste lucruri din viața sa. Dar nu va fi, din acest motiv, niciodată apropiat de semenii săi. Alienare / înstrăinare față de propria menire și față de ceilalți există cu mult înaintea televizorului și a internetului (vorbesc filosofii existențialiști de ea, de la Kierkegaard încoace, problema a devenit din ce în ce mai persistentă în scrierile unora). Lipsa de comuniune cu ceilalți se vădește și în epistolele Sf. Apostol Pavel, care nu o dată i-a îndemnat pe contemporanii săi la răbdare, iubire, înțelegere. |
Mia-r placea sa vad pe acest forum o comunitate crestina,sa ne ajutam sufleteste unii pe altii,insa nu e asa..
Pur si simplu ,si de asta am si scris,este o suma de inutilitati. Nu ai nici un motiv,ca si crestin,sa intri pe acest forum,DAR ABSOLUT NICI UNUL.... |
Si tu de ce ai intrat si inca postezi?
|
am intrat si inca mai postez,pentru ca ma revolt inca impotriva singuratatii...
Insa decat o falsa comuniune,in care sa ma simt tot singur,si dezamagit,mai bine o singuratate ,in care il pot gasi pe Dumnezeu... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:19:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.