Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Reformatorii de dinaintea Reformei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13663)

grasu77 28.08.2011 20:10:10

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394505)

Casatoria este o instirutie divina

Am vrut sa scriu "casatoria este o institutie divina".

laviniu 28.08.2011 23:21:37

Grasu77....
2. Adulterul se produce intre persoane necasatorite

adulterul se refera la cei ce intretin relatii extragonjugale , adica pe romaneste sunt casatoriti dar au amante....si iar adica cel putin una din parti are un sot/ie...Numai bine!

stefan florin 28.08.2011 23:24:12

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 394598)
Grasu77....

adulterul se refera la cei ce intretin relatii extragonjugale , adica pe romaneste sunt casatoriti dar au amante....si iar adica cel putin una din parti are un sot/ie...Numai bine!

dupa opinia ta, daca eu necasatorit fiind fac sex cu o fata care nici ea nu este casatorita, nu este adulter?

laviniu 28.08.2011 23:35:48

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394599)
dupa opinia ta, daca eu necasatorit fiind fac sex cu o fata care nici ea nu este casatorita, nu este adulter?

Conform normelor juridice cat si definitiei data in dictionare, adulterul este 1. Adj. (Despre soti) Care a încălcat fidelitatea conjugală. 2. S. n. Infractiune care constă în încălcarea fidelitătii conjugale de către unul dintre soti. – Din fr. adultère, lat. adulterium.
Deci.....Numai bine!

Mihnea Dragomir 29.08.2011 00:33:06

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394505)

Casatoria este o instirutie divina si este permisa de Dumnezeu oricarui barbat si oricarei femei. Cu ce a pacatuit Luther ca s-a casatorit? Gretoasa interpretare dati casatoriei. Daca ar fi devenit homosexual sau pedofil nu l-ati fi judecat. Din astia aveti prin ograda dvs. si nu faceti atata taraboi.

Partea proastă pentru dv este că pe topicul acesta este vorba de reformatori. Despre preoții pedofili, e pe alt topic.
Or, reformatorul dv a fost călugăr, ceea ce înseamnă că i-a promis lui Dumnezeu castitate perpetuă. Dar nu s-a ținut de promisiune. Acest lucru, pentru un călugăr, înseamnă căderea de la starea sa, adică apostazie.
În ceea ce privește homosexualitatea, vedem bine unde au ajuns protestanții: la apologia ei, la "preoți" care sunt "căsătoriți" homosexual, la oficierea de "căsătorii" homosexuale. Citiți această sursă luterană

grasu77 29.08.2011 07:12:58

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 394624)
Or, reformatorul dv a fost călugăr, ceea ce înseamnă că i-a promis lui Dumnezeu castitate perpetuă. Dar nu s-a ținut de promisiune. Acest lucru, pentru un călugăr, înseamnă căderea de la starea sa, adică apostazie.

Promisiunea necasatoririi este o inselatorie papala. Dumnezeu nu a cerut asa ceva. "Reformatorul meu" a reusit sa puna mana pe o Biblie si sa o citeasca (lucru total neobisnuit, chir si pentru un slujitor bisericesc). A aflat adevarul si a facut ceva ce Dumnezeu binecuvanteaza: s-a casatorit.

grasu77 29.08.2011 07:16:03

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 394598)
Grasu77....

Multumesc pentru corectare. Ati explicat corect termenul adulter. Eu, de fapt, m-am gandit termenul general de curvie.

grasu77 29.08.2011 07:21:15

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 394624)

Eu sunt advetist nu luteran. Haideti sa deschidem un topic si sa facem referire la surse catolice si advdentiste.

Mihnea Dragomir 29.08.2011 07:29:31

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394644)
Promisiunea necasatoririi este o inselatorie papala. Dumnezeu nu a cerut asa ceva. "Reformatorul meu" a reusit sa puna mana pe o Biblie si sa o citeasca (lucru total neobisnuit, chir si pentru un slujitor bisericesc). A aflat adevarul si a facut ceva ce Dumnezeu binecuvanteaza: s-a casatorit.

Maestre antipapal, ce ne facem că votul călugăriei este recunoscut și mult prețuit și în Bisericile ortodoxe, care numai de filo-papism nu pot fi bănuite. Și în cele pre-calcedoniene, despărțite încă dinainte de a apărea mănăstirile.

Pe urmă, un jurământ făcut lui Dumnezeu trebuie respectat. Am dubii că ereticul dumitale Martin Luther a promis papei că va rămânea necăsătorit. În Ritualul tonsurii nu apare cuvântul "Papa", în schimb apare des "Dumnezeu" și "Cristos". Deci, ideea că "promisiunea necăsătoririi este o înșelătorie papală" este încă o minciunică dintre cele cu care protestanții m-au obișnuit.

grasu77 29.08.2011 08:13:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 394651)
Maestre antipapal, ce ne facem că votul călugăriei este recunoscut și mult prețuit și în Bisericile ortodoxe, care numai de filo-papism nu pot fi bănuite. Și în cele pre-calcedoniene, despărțite încă dinainte de a apărea mănăstirile.

Nu vorbim despre alte biserici. Vorbim despre biserica dvs., din care a facut parte si reformatorul.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 394651)
Pe urmă, un jurământ făcut lui Dumnezeu trebuie respectat. Am dubii că ereticul dumitale Martin Luther a promis papei că va rămânea necăsătorit. În Ritualul tonsurii nu apare cuvântul "Papa", în schimb apare des "Dumnezeu" și "Cristos". Deci, ideea că "promisiunea necăsătoririi este o înșelătorie papală" este încă o minciunică dintre cele cu care protestanții m-au obișnuit.

Politica bisericii catolice era necunoasterea si supunerea in prostie si frica. Este normal ca oamenii sa fie amagiti, ajungand sa faca promisiuni pe care Dumnezeu nu le-a cerut. Cand Luther a aflat adevarul, credeti ca voia lui Dumnezeu a fost ca el sa-si tina promisiunea facuta sub inselatoria papala?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:36:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.