konijiro |
22.05.2011 13:48:55 |
Citat:
daca are dreptate nici tu nu sti, mai ales ca esti pe un forum crestin ortodox!.
|
Daca are sau nu dreptate se hotaraste bazat pe argumentele aduse, nu pe locul unde se enunta propozitia. Sau nu stiai asta?
Citat:
Pentru Konijiro si Lilith23 , voi sustineti ca Dumnezeu a fost creat de oameni pentru a le alunga teama de moarte ? Ok , gandeste-te doar cat de complex este omul (ratiune , capacitatea de memorare , anatomie , etc ) Te-ai gandit vreodata la asta ? De ce numai omul detine toate acestea calitati si nu le poate detine si o gaina , spre exemplu . Ce , ea nu a putut evolua sa inteleg ?
|
Calitatile astea sunt detinute si de alte animale, mai apropiate evolutive de om decat gaina. Diferentele intre ele si oameni tin de gradient, nu de altceva.
Mai mult decat atat, omul nu e produsul evolutiv suprem. Nu e ca si cum gainile vor sa fie ca oamenii.
Citat:
Nu cred in Dumnezeu pentru ca asa am fost invatat de parinti , sau ca asa trebuie .
|
Dar de ce crezi?
Citat:
deci nu poti sa sti sigur, dar poate fi adevarat ce spui tu,aha amu inteleg io tu vi sa dai cu presupusul incurcindu-ne in filozofiile tale..da, da amu inteleg, dar oare ce zisesi?.
|
Omule, s-ar putea sa te surprinda, dar sunt o gramada de oameni care se feresc sa faca afirmatii cu caracter final asupra unei teme pana nu stiu suficient despre tema respectiva.
Inteleg ca iti vine greu sa intelegi asta, pentru ca ai imbratisat o credinta care iti ofera toate raspunsurile de care ai nevoie, si mai inteleg si faptul ca nu ai o dorinta de a verifica daca respectivele raspunsuri sunt reale sau nu.
Dar, din fericire, in lumea asta mai exista si oameni care cerceteaza, nu doar cred.
|