Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Extremele smereniei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12640)

iana 13.04.2011 21:02:59

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 354249)
Domnul spune:ai fost caldicel am sa te scuip din gura mea.

caldicel = calea de mijloc

Asta sper ca-i o gluma.

Lucemferre 13.04.2011 21:06:43

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 354249)
Domnul spune:ai fost caldicel am sa te scuip din gura mea.

caldicel = calea de mijloc

Da..cred că spunea asta în Apocalipsă, un adevărat izvor divin.

mihaila_alin 13.04.2011 21:21:36

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 354253)
Da..cred că spunea asta în Apocalipsă, un adevărat izvor divin.

mai luxiferius ti sa pus pata pe apocalipsa,mai mine poimiine o sa ne spui ca nici crucile de pe biserici nu sunt bune,ca cine stie cine lea pus si nu trebuia mai sa fie, dascale lasa tepusa acum in post roaga-te,posteste fa fapte bune,spovedeste-te mai zi si tu ceva asa inaltator pentru crestini nu lovii in tot ce misca riul, ramul ca e al nostru bre.

Lucemferre 13.04.2011 21:26:09

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 354260)
lasa tepusa acum in post ...

Postul e motivul pentru care m-am abținut. Sunt multe de zis, oricum.

mihaila_alin 13.04.2011 21:30:05

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 353951)
un om smerit are mai mult har decit multi oameni.in fiecare dimineata Dumnezeu binecuvinteaza lumea cu o mina,dar,cind vede un om smerit,il binecuvinteaza cu amindoua miinile.vai,vai, fiule cel smerit este mai mare decit toti spunea popa Tihon parintele iertarii.

mai aline mai taci ma ca astia nu te cred deloc degeaba spui tu acolo din patericul athonit astia au niste trairi duhovnicesti mai presus decit popa tihon si te mai si ciarta careva ai grije mare,Doamne iartama pe mine pacatosul si netrebnicul ce nu am facut nici un lucru bun inaintea ta.ajuta-ma doamne sa pun inceput bun pocaintei mele.

iana 13.04.2011 21:41:33

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 354262)
mai aline mai taci ma ca astia nu te cred deloc degeaba spui tu acolo din patericul athonit astia au niste trairi duhovnicesti mai presus decit popa tihon si te mai si ciarta careva ai grije mare,Doamne iartama pe mine pacatosul si netrebnicul ce nu am facut nici un lucru bun inaintea ta.ajuta-ma doamne sa pun inceput bun pocaintei mele.

Si asta cu: caldicel= calea de mijloc tot din pateric ai scos-o? Din care?

Pr. Gheorghe 13.04.2011 21:58:04

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 353695)
Cand savarsim fapte bune, dezvoltam involuntar o parere buna despre noi insine,
care in esenta este o placere de sine.

Orgoliul smereniei este gandul ca atunci cand suntem smeriti facem ceva bun.

Dispretul de sine este o parere degradata despre noi insine,
cauzata fie de fapte rele, fie de o intelegere gresita a smereniei.
Acest dispret se poate transforma cu usurinta in disperare si deznadejde.

Dragul meu, smerenia nu se gandeste, se traieste! Cat timp te mai gandesti la smerenie, cum ca esti sau nu esti smerit, inseamna ca inca nu traiesti ortodox, ci doar incerci, poate te straduiesti sa devii ortodox. Cauta pentru tine insuti un parinte care sa te invete ce-i smerenia prin fapta nu prin vorbire! Aici pe forum este doar vorbire deci nu prea vad cum vei afla ce-i smerenia adevarata! Parintele Arsenie Papacioc zicea, de la parintii mai vechi: "sa te simti pe tine mai mic decat toata faptura, chiar decat dobitoacele, ca ele nu l-au rastignit pe Domnul!"

Doamne iarta-ma, si voi fratilor sa ma iertati, va rog!

dobrin7m 13.04.2011 22:15:32

Adevarat Parinte Gheorghe
Smerenia nu se gandeste se traieste. Un bun parinte athonit spunea ca atunci cand ai facut un bine, imediat sa il si uiti ca l-ai facut si mergi mai departe sa iti plangi propriile pacate. Aceasta este smerenia desavarsita.
Odata Parintele Paisie Aghioratul a fost laudat astfel de catre un inchinator: Parinte mi-ai salvat viata, te recunosc , tu ai fost Parinte cel care m-a tras de maneca din rau. Iar Parintele ia raspuns: eu? amaratul si pacatosul? eu nu m-am miscat din chilia mea, aici am stat si mi-am plans pacatele. A fost bunul Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Pr. Gheorghe 13.04.2011 22:32:02

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 354279)
Adevarat Parinte Gheorghe
Smerenia nu se gandeste se traieste. Un bun parinte athonit spunea ca atunci cand ai facut un bine, imediat sa il si uiti ca l-ai facut si mergi mai departe sa iti plangi propriile pacate. Aceasta este smerenia desavarsita.
Odata Parintele Paisie Aghioratul a fost laudat astfel de catre un inchinator: Parinte mi-ai salvat viata, te recunosc , tu ai fost Parinte cel care m-a tras de maneca din rau. Iar Parintele ia raspuns: eu? amaratul si pacatosul? eu nu m-am miscat din chilia mea, aici am stat si mi-am plans pacatele. A fost bunul Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Stii ce nu inteleg teologii cu mintea, cei care doar gandesc despre Dumnezeu? Nu inteleg ca acel parinte chiar asa stia ca a fost. Asa stia nu asa credea ca a fost!!! Pentru acesti "traitori-doar-ganditori" acest parinte stia ca el l-a ajutat dar acum "se smerea" si de aceea ascunde acest lucru... Dar daca ar fi fost asa, atunci inseamna ca este un parinte mincinos si deci "fiul diavolului"!!!

Parintele nu minte insa, el nu stie cand a fost acolo fiindca traieste in "duh si adevar" nu in lume! Iar in Duhul traind, in Duhul si umbla cu purtarile sale prin lume.

Da-ne si noua Doamne sa traim in Duhul si in Duhul sa si umblam ca sa fim bineplacuti Tie!

florin.oltean75 13.04.2011 22:40:07

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 354274)
Dragul meu, smerenia nu se gandeste, se traieste! Cat timp te mai gandesti la smerenie, cum ca esti sau nu esti smerit, inseamna ca inca nu traiesti ortodox, ci doar incerci, poate te straduiesti sa devii ortodox. Cauta pentru tine insuti un parinte care sa te invete ce-i smerenia prin fapta nu prin vorbire! Aici pe forum este doar vorbire deci nu prea vad cum vei afla ce-i smerenia adevarata! Parintele Arsenie Papacioc zicea, de la parintii mai vechi: "sa te simti pe tine mai mic decat toata faptura, chiar decat dobitoacele, ca ele nu l-au rastignit pe Domnul!"

Doamne iarta-ma, si voi fratilor sa ma iertati, va rog!

Multumesc Parinte pentru sfat.

Eu cel mai mic, cel mai neinsemnat, cel mai pacatos, cel mai nestiutor.

Doamne Miluieste!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:56:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.