Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine sau ce sunt carismaticii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11952)

Mihnea Dragomir 06.07.2011 21:54:33

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 375143)
Apoi, in aceeasi idee, aici la noi, vad prin parc niste tineri, curatei si cuviincios imbracati, totdeauna cu cravata, camasa si pantalon clasic (iarna cu paltoane cu linie clasica), servieta, sau ruccsac mai nou, inchis la culoare, cu ecuson in piept, care abordeaza, pe cine credeti? Tinere, tineri pe care ii atrag in discutii, unde ai nostri - dupa cum ii arata aspectul exterior, infatisarea, atitudinea si privirea mirata, buimaca si admirativa - nu prea au ce sa contraargumenteze misionarilor ciudati ( nu stiu carui cult apartin). Ai nostri sunt ca fluturii gata sa cada in plasa. Cei veniti sunt bine pregatiti, bine instruiti, iar discutiile lor au argumente solide pentru cei care nu cunosc mai nimic din ale religiei ortodoxe.
Stateam si ascultam odata, dar n-am intervenit in discutie, eu nu cunosc texte pe de rost din Biblie, etc, nu am posibilitatea sa-i combat cum ar face-o o persoana cu pregatire teologica. Dar pe acestia nu i-ar aborda acesti misionari. Au ochiul format, stiu ei pe cine sa atace...

Probabil că sunt Martori ai lui Iehova. În orice caz, nu par a fi charismatici.

Adriana Cluj 06.07.2011 22:52:49

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 375201)
Probabil că sunt Martori ai lui Iehova. În orice caz, nu par a fi charismatici.

Habar n-am ce sunt. Ii vad de multi ani in Cluj. Iar azi am vazut doi in Constanta. Niciodata nu umbla cate unul, doar doi sau trei. Nu cred, insa, ca sunt martori. Aceia au alt stil de abordare, vin, te imbie cu brosuri "turnul de veghe". Sau vin la usi, acasa.

N.Priceputu 06.07.2011 23:48:47

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 375143)
Aceasta lupta nu se duce doar pe plan intern, ci mai ales din afara.

Apoi, in aceeasi idee, aici la noi, vad prin parc niste tineri, curatei si cuviincios imbracati, totdeauna cu cravata, camasa si pantalon clasic (iarna cu paltoane cu linie clasica), servieta, sau ruccsac mai nou, inchis la culoare, cu ecuson in piept, care abordeaza, pe cine credeti? Tinere, tineri pe care ii atrag in discutii, unde ai nostri - dupa cum ii arata aspectul exterior, infatisarea, atitudinea si privirea mirata, buimaca si admirativa - nu prea au ce sa contraargumenteze misionarilor ciudati ( nu stiu carui cult apartin). Ai nostri sunt ca fluturii gata sa cada in plasa. Cei veniti sunt bine pregatiti, bine instruiti, iar discutiile lor au argumente solide pentru cei care nu cunosc mai nimic din ale religiei ortodoxe.
Stateam si ascultam odata, dar n-am intervenit in discutie, eu nu cunosc texte pe de rost din Biblie, etc, nu am posibilitatea sa-i combat cum ar face-o o persoana cu pregatire teologica. Dar pe acestia nu i-ar aborda acesti misionari. Au ochiul format, stiu ei pe cine sa atace...
Eu am doar credinta mea simpla, dar pe care nu mi-as da-o pe nimic.

După descriere, sunt mormoni, sau, cum își spun ei, „Biserica lui Iisus Hristos a sfinților din zilele din urmă”. Au început să fie văzuți în București în primii ani după Revoluție. Îi atrag, într-adevăr, pe cei slabi în credință sau lipsiți de ea. Dacă le reziști, nu pierd multă vreme cu tine.

Adriana Cluj 07.07.2011 09:08:01

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 375235)
După descriere, sunt mormoni, sau, cum își spun ei, „Biserica lui Iisus Hristos a sfinților din zilele din urmă”. Au început să fie văzuți în București în primii ani după Revoluție. Îi atrag, într-adevăr, pe cei slabi în credință sau lipsiți de ea. Dacă le reziști, nu pierd multă vreme cu tine.

Si nepotul meu a zis ca ar fi mormoni. I-a vazut si el ieri.

konijiro 07.07.2011 09:45:54

Citat:

Sunt mormoni. Dar nu inteleg de ce te miri ca au succes.

Cam ce crezi ca intelege un om tanar, fara o cultura religioasa, dintr-o slujba ortodoxa? Unde mai totul e cantat, unde se foloseste un limbaj arhaic, etc. la mormoni (si nu numai), slujbele sunt mult mai interesante.

Succesul cultelor neo-protestante in Romania isi are origine, in mare parte in atitudinea BOR fata de enoriasi. Cand a fost ultima data preotul la tine acasa sa stea cu tine de vorba despre Biblie sau mesajul lui Iisus? Cati preoti au rabdare si timp sa stea de vorba cu enoriasii daca acestia au intrebari legate de propria religie? Eu am vazut destul de multe situatii de genul asta, si preotul numai rabdator nu a fost.

Sigur, e foarte usor sa crezi ca ortodocsii sunt cei persecutati, in urma unei conspiratii mondiale. Problema e mult mai simpla: fiecare Biserica sau secta vinde un anumit produs. La sfarsit castiga cel care are marketingul cel mai bun. Iar mormonii si martorii au marketing foarte bine pus la punct (american, pana la urma), pentru ca isi dau silinta sa stea de vorba cu oamenii, si dau impresia ca le pasa. Sau poate chiar le pasa, nu stiu.

Erethorn 07.07.2011 09:56:30

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 375256)
Si nepotul meu a zis ca ar fi mormoni. I-a vazut si el ieri.

Mormoni sunt. Interesant de vazut in ce masura aceasta religie, care nici macar nu e crestina, este capabila sa galvanizeze, cel putin din punct de vedere institutional, spiritul misionar.

Baietii aia frumos imbracati, cu rucsacele in spate si insigne in piept, sunt americani care traiesc 2 ani in tara de misiune in care sunt trimisi. Ei invata limba locala - intotdeauna va vor aborda in romana, pe care o vorbesc binisor. Daca se duc in India, invata hindu, daca se duc in Italia - italiana.

Oare cati crestini ar fi in stare sa plece intr-o tara straina, dupa ce au facut efortul de a invata limba, si sa stea acolo 2 ani pentru a face activitate misionara ?

richard_d 07.07.2011 10:00:46

Pai cam asta fac misiunile din orient si Africa; toti crestinii practica asta de cand s-au infiintat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:06:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.