În prealabil postat de Adriana Cluj
(Post 375143)
Aceasta lupta nu se duce doar pe plan intern, ci mai ales din afara.
Apoi, in aceeasi idee, aici la noi, vad prin parc niste tineri, curatei si cuviincios imbracati, totdeauna cu cravata, camasa si pantalon clasic (iarna cu paltoane cu linie clasica), servieta, sau ruccsac mai nou, inchis la culoare, cu ecuson in piept, care abordeaza, pe cine credeti? Tinere, tineri pe care ii atrag in discutii, unde ai nostri - dupa cum ii arata aspectul exterior, infatisarea, atitudinea si privirea mirata, buimaca si admirativa - nu prea au ce sa contraargumenteze misionarilor ciudati ( nu stiu carui cult apartin). Ai nostri sunt ca fluturii gata sa cada in plasa. Cei veniti sunt bine pregatiti, bine instruiti, iar discutiile lor au argumente solide pentru cei care nu cunosc mai nimic din ale religiei ortodoxe.
Stateam si ascultam odata, dar n-am intervenit in discutie, eu nu cunosc texte pe de rost din Biblie, etc, nu am posibilitatea sa-i combat cum ar face-o o persoana cu pregatire teologica. Dar pe acestia nu i-ar aborda acesti misionari. Au ochiul format, stiu ei pe cine sa atace...
Eu am doar credinta mea simpla, dar pe care nu mi-as da-o pe nimic.
|