Citat:
În prealabil postat de Jamaica
(Post 321729)
decat sa tina masura asta multi ar prefera sa se calugareasca :)
|
Decât să țină măsura asta unii preferă să curvească în cadrul căsătoriei și chiar să preacurvească în afara ei.
Citat:
În prealabil postat de windorin
(Post 321911)
Este incredibil ca cineva a avut curiozitatea sau mania de a calcula matematic zilele "libere" din an.
Fara cuvinte.
|
Iertare, deformație profesională...Și adevăr grăiești:
Citat:
În prealabil postat de windorin
(Post 321911)
"Cine are urechi de auzit, sa auda" (Luca 8, 8).
"Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti si nu va aduceti aminte" (Marcu 8, 18).
|
Din păcate, exact cum mă așteptam, comentarii inutile venite din categoria „drag mi-ești, Doamne, drag și veșnicia – dragă, dar mai dragă mi-este, totuși, lumea cu toate poftele ei” și deși „vorbești pe înțeles eu nu te pot pricepe”. (nu mă refer la cele două citate de mai sus).
30 de zile pe an reduce atât de mult posibilitatea de-a mai dori să faci ceva în „zilele libere”, încât, dacă cineva ar încerca, ar avea posibilitatea să vadă că singura predispoziție a unui astfel de om după vreo doi – trei ani de respectare a postului creștin ortodox ar fi înspre post și rugăciune și ... „a face dragoste” de dragul creșterii pruncilor („Creșteți și vă înmulțiți”) și nu de dragul poftei și a plăcerii (adică, să vă creșteți patimile de-a „hâța-hâța”). Drag mi-a fost cât mi-a fost, dar în post – nu, iar după post, efemeritatea și inconsistența actului sexual (raportate la veșnicie și mântuire) devin sinonime cu descătușarea de patimi.
Cei care ați postit cu adevărat (de mâncare) și ați ajuns la „vremea înfruptării”, cât a ținut dorința de carne? O zi? Două zile? După aceea, ce-a urmat?
Dorința de post! Cunosc destui oameni care după două – trei zile de la post (ulei, vin și pește cu dezlegare) își doresc iarăși postul. Pentru postitori, perioada dintre ziua de Crăciun și Ajunul Bobotezei este extrem de lungă (și a propos, în această perioadă, e permis, oare „hâța-hâța”?).
Și cum dezlegarea după post înseamnă dezlegare la mâncare și nu la „hâța-hâța” (după post urmează o zi sau mai multe zile de sărbătoare, totuși), la câte zile am ajunge? Cred că la nici una (sau aproape)! Și atunci, cum „noblesse oblige”, îți vei face timp să respecți și porunca divină „Creșteți și vă înmulțiți”!
Doamne ajută!
Și închei: căsnicia întemeiată pe sex se reduce la sex și pofte legate de sex (dietă, aspect exterior impecabil, sală de gimnastică, aerobic, modă etc.). E greu, oare, de înțeles? Se pare că da.