Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O conceptie gresita!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11630)

Vlad-Alexandru91 31.12.2010 16:34:59

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318102)
Desavarsit este doar EL! Noi tindem spre perfectiune dar n-o vom atinge niciodata!
Dar cu metodele astea "stilul smuls",niciodata nu vei reusi sa faci un ateu sa priveasca spre EL!
Nu stiu daca Dumitru73 este ateu sau nu, dar am vazut ca este OM! Si e un om bun,mult mai bun ca multi care cred ca daca citesc cele sfinte,daca merg la biserica si daca sunt ortodocsi, E SUFICIENT .Nu e suficient deloc! In primul rand, trebuie sa fii bun cu gandul, cu vorba si cu fapta! Si hai sa fim seriosi, poti sa faci asta si daca nu crezi in Dumnezeu! Pentru ca la un moment dat,vei intelege ca aceasta iubire curge de la EL prin tine! Tu o manifesti doar! Dumnezeu este in fiecare din noi,chiar daca stim sau nu asta,chiar daca recunoastem sau nu asta,chiar daca renegam sau nu asta!In toti este scanteia divina!Pentru ca TOTI suntem copii Lui.Si stii doar ca OITELE RATACITE(apropos de sectanti) sunt mai placute Domnului atunci cand se intorc acasa, decat cineva care niciodata NU a parasit Casa!
Incurcate sunt caile Domnului !

Dacă se întorc, da...Sunt de acord cu tine...Și cred că tuturor le este mai plăcut cineva care se întoarce la credință...cum a fost fiul risipitor. Dar erezia în sine trebuie combătută în fiecare clipă. Doamne ajută!

Dumitru73 31.12.2010 16:39:41

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318105)
Dacă se întorc, da...Sunt de acord cu tine...Și cred că tuturor le este mai plăcut cineva care se întoarce la credință...cum a fost fiul risipitor. Dar erezia în sine trebuie combătută în fiecare clipă. Doamne ajută!

"daca se intorc ...", dar pana atunci sa le dam la cap. cam asta e filozofia ta.

Melissa 31.12.2010 16:47:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318108)
"daca se intorc ...", dar pana atunci sa le dam la cap. cam asta e filozofia ta.

...mda...atat a inteles,,,

codana 31.12.2010 17:17:09

salut,vlad-alexandru91

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318090)
Da, dar de eretici trebuie să ne ferim. E mare diferență între creștin și cel abătut. Biserica ne învață că cei ce abandonează Ortodoxia fac păcat împotriva Duhului Sfânt și nu se pot mântui dacă nu se întorc la Ortodoxism!

da,bine,dar esti tu judecator,dai sentinte?pe noi credinciosii trebe sa ne calauzeasca dragostea lui iisus hristos:intoarce si celalalt obraz.

mihaila_alin 31.12.2010 21:16:46

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 318083)
Ioan 3:5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

mie mi se pare corect.atunci cum va fi cu copilul ce nu a primit apa si duhul si moare dupa doua ore?.

mihaila_alin 31.12.2010 21:33:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318102)
Desavarsit este doar EL! Noi tindem spre perfectiune dar n-o vom atinge niciodata!
Dar cu metodele astea "stilul smuls",niciodata nu vei reusi sa faci un ateu sa priveasca spre EL!
Nu stiu daca Dumitru73 este ateu sau nu, dar am vazut ca este OM! Si e un om bun,mult mai bun ca multi care cred ca daca citesc cele sfinte,daca merg la biserica si daca sunt ortodocsi, E SUFICIENT .Nu e suficient deloc! In primul rand, trebuie sa fii bun cu gandul, cu vorba si cu fapta! Si hai sa fim seriosi, poti sa faci asta si daca nu crezi in Dumnezeu! Pentru ca la un moment dat,vei intelege ca aceasta iubire curge de la EL prin tine! Tu o manifesti doar! Dumnezeu este in fiecare din noi,chiar daca stim sau nu asta,chiar daca recunoastem sau nu asta,chiar daca renegam sau nu asta!In toti este scanteia divina!Pentru ca TOTI suntem copii Lui.Si stii doar ca OITELE RATACITE(apropos de sectanti) sunt mai placute Domnului atunci cand se intorc acasa, decat cineva care niciodata NU a parasit Casa!
Incurcate sunt caile Domnului !

melisa sf.scriptura spune ca si paghini fac bine din firea omului si ei fac daruri celor ce le fac daruri samd.vezi ca poate nu dragostea Divina curge ci poate pur si simplu le face din fire.si tata era un ateu convins[cu p.c.r. si bla, bla] dar avea bunatate ce era in firea lui probabil e o diferenta.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:23:55

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 318125)
da,bine,dar esti tu judecator,dai sentinte?pe noi credinciosii trebe sa ne calauzeasca dragostea lui iisus hristos:intoarce si celalalt obraz.

Dar ți se pare că am judecat pe cineva? Am condamnat erezia propriu-zisă! Am condamnat sectele care slujesc diavolului! Eu sunt cel mai păcătos dintre păcătoși...cum aș putea să judec pe altul când eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele?
În plus, sectele nu atacă în mod direct persoana mea...Ele atacă Biserica lui Hristos cu ereziile lor. Ce obraz să întorc? Dacă mă ataca în mod direct pe mine, întorceam obrazul. Și eu eram ispitit înainte de prea multă toleranță pentru eretici și aveam 2 prieteni penticostali cu care nu mai vorbesc de aproape 1 an pentru că așa m-a învățat duhovnicul meu.
Și te rog ceva: Numele Mântuitorului se scrie cu literă mare! Măcar numele Mântuitorului să-l scriem corect...Doamne ajută!

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:26:46

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 318110)
...mda...atat a inteles,,,

Repet: am condamnat ereziile, sectele care slujesc satanei... nu bieții oameni care au căzut în plasa diavolului și s-au dus la secte...Nu am zis să le dăm în cap; dacă atât poți înțelege, crezi ce vrei...Dumnezeu știe ce este în mintea și în sufletul fiecăruia. Dar cu toleranță față de erezii, nu putem evita panerezia timpurilor noastre - ecumenismul. Repet: Condamn erezia, nu ereticul, căci pe eretic îl judecă Domnul doar.

Vlad-Alexandru91 01.01.2011 15:29:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318108)

Dacă asta vrei să înțelegi, nu-mi pasă... e dreptul tău să crezi ce vrei...Dacă te interesează ce-am vrut să spun citește ce-am scris mai sus. Și ascultă-mă cu ce ți-am zis: încearcă să te rogi din nou că poate îți recapeți credința...Un an nou fericit! Doamne ajută!

codana 01.01.2011 16:08:09

salut,vlad-alexandru91

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 318254)
Dar ți se pare că am judecat pe cineva? Am condamnat erezia propriu-zisă! Am condamnat sectele care slujesc diavolului! Eu sunt cel mai păcătos dintre păcătoși...cum aș putea să judec pe altul când eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele?
În plus, sectele nu atacă în mod direct persoana mea...Ele atacă Biserica lui Hristos cu ereziile lor. Ce obraz să întorc? Dacă mă ataca în mod direct pe mine, întorceam obrazul. Și eu eram ispitit înainte de prea multă toleranță pentru eretici și aveam 2 prieteni penticostali cu care nu mai vorbesc de aproape 1 an pentru că așa m-a învățat duhovnicul meu.
Și te rog ceva: Numele Mântuitorului se scrie cu literă mare! Măcar numele Mântuitorului să-l scriem corect...Doamne ajută!

la multi ani,sanatate si intelepciune din partea lui dumnezeu sa ai vesnic.
secte sau culte,este denumirea laica conforma cu anumite criterii care trebe indeplinite.vlad,oricine ataca cultul din care faci parte iti ataca credinta ta,deci pe tine personal.in aceasta situatie,fiecare credincios reactioneaza in raport cu credinta sa iar toleranta,dupa parerea me,nu face cinste persoanei careia i se adreseaza,cum nici persoanei care o foloseste.
referitor la scris,rugamintea mea este sa analizezi ce scriu,nu forma scrisului,litere mari sau mici.ce este important cu adevarat,scrisul sau credinta?eu cred ca important ptr.om, este credinta cu fapte,iar in vorbire nu folosesti litere mici sau mari.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:42:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.