Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11350)

dobrin7m 03.12.2010 10:49:50

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 309524)
Da poti fi mason si "crestin".
Chiar aveam un prieten crestin, din familie de preoti care a intrat in masonerie. El mi-a spus ca la ei este o conditie sa crezi in Dumnezeu (orice religie monoteista) pentru a fi acceptat. Asa o fi, nu stiu.

Nu stiu daca Oreste e mason si nici nu conteaza. Este evident ca este new ageist.

Stii , mintea mi-a mers mai departe. incep sa inteleg.
O conditie esentiala pentru a intra in masonerie este sa fii monoteist. sa crezi intr-un singur Dumnezeu.
Normal, pentru ca cei care sunt politeisti nu vor accepta niciodata perceptele masonice care se bazeaza pe credinta monoteista.
intrand in interiorul masoneriei, iti modifica gandirea, si iti schimba credinta. devine o altfel de credinta monoteista. Schimba Dumnezeul. cu un altul, malefic. Atunci nu mai esti crestin.
Parerea mea.
Din aceasta clipa masonul, nu mai crede in Hristos, cred eu, nu stiu.
dar daca crede in Hristos si in cruce, atunci e grav.
ca si diavolul crede in Dumnezeu, Hristos si in puterea crucii. Doar ca se impotriveste lor.

Eu stiu? Se trece oare de partea cealalta a baricadei?
Asta e masoneria?

colaps 03.12.2010 11:02:57

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 309728)
Asta e masoneria?

Of of măi, masonii se închină lui satana !
Asta li se dezvăluie abia la gradul 33 care e cel mai înalt, li se mărturisește că „marele arhitect al universului” nu este Dumnezeul biblic, ci lucifer „steaua dimineții” etc. etc.

Ascultă spusele ieromonahului Amfilohie Brânză ca să înțelegi ce înseamnă cancerul infernal al masoneriei!:

Partea I - http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY
Partea II - http://www.youtube.com/watch?v=M_pRNttmb3A
Partea III - http://www.youtube.com/watch?v=41-IaQwVGlA
Partea IV - http://www.youtube.com/watch?v=fxzJhPE5fCo

dobrin7m 03.12.2010 11:08:46

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 309735)
Of of măi, masonii se închină lui satana !
Asta li se dezvăluie abia la gradul 33 care e cel mai înalt, li se mărturisește că „marele arhitect al universului” nu este Dumnezeul biblic, ci lucifer „steaua dimineții” etc. etc.

Ascultă spusele ieromonahului Amfilohie Brânză ca să înțelegi ce înseamnă cancerul infernal al masoneriei!:

Partea I - http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY
Partea II - http://www.youtube.com/watch?v=M_pRNttmb3A
Partea III - http://www.youtube.com/watch?v=41-IaQwVGlA
Partea IV - http://www.youtube.com/watch?v=fxzJhPE5fCo

Nu vreau sa am de-a face cu asa ceva.
dar oare Oreste este mason?
Pentru ca userul Marius22, parca spunea:

Am citit acum ceva timp un interviu in care Oreste afirma ca este doctorand in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Constanta, urmand sa realizeze o lucrare de Drept Bisericesc. Cu alte cuvinte, in cativa ani, va vorbi avand autoritatea unui "teolog" cu "acte in regula".

Cum de nu ia atitudine Biserica in acest caz?
Un mason doctorand in teologie ortodoxa?

colaps 03.12.2010 11:17:55

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 309736)
Nu vreau sa am de-a face cu asa ceva.
dar oare Oreste este mason?
Pentru ca userul Marius22, parca spunea:

Am citit acum ceva timp un interviu in care Oreste afirma ca este doctorand in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Constanta, urmand sa realizeze o lucrare de Drept Bisericesc. Cu alte cuvinte, in cativa ani, va vorbi avand autoritatea unui "teolog" cu "acte in regula".

Cum de nu ia atitudine Biserica in acest caz?
Un mason doctorand in teologie ortodoxa?

Satana și-a înfipt ghiarele și în rândul ierarhilor. Sunt mulți ierarhi în ziua de astăzi care sunt masoni! Ăsta-i valul de corupție demonic, „urâciunea pustiirii în locul sfințeniei” despre care se tot vorbește.

Doar uită-te la Biserica Ortodoxă din Serbia cum l-au prigonit pe părintele Artemie care lupta împotriva ecumenismului și a imperiului satanic european și a cohortei sale NATO și cum au recunoscut independența Kosovo-ului.
Uită-te și la Biserica Ortodoxă Rusă a cărei patriarh e smintit-ecumenistul și împreună-rugătorul cu musulmanii Kiril, care a spus că nu este nimic în neregulă cu folosirea prezervativelor!

În ziua de astăzi să spui adevărul înseamnă a te pregăti de martiraj. Un preot ce va da în vileag cancerul masonic din sânul Bisericii va însemna pentru el caterisirea. Adevărul e cel pe care ei nu vor să îl afle lumea, anume că în ziua de astăzi Ortodoxia este distrus din interior: prin ierarhii masonici, prin cei eretic-ecumeniști.

Masonii sunt închinători la drac! Nu poți sluji și la drac și lui Dumnezeu! Toți masonii sunt priviți cu mare mânie de către Domnul Dumnezeul nostru și nu vor scăpa ei de urgia Lui.

dobrin7m 03.12.2010 11:18:44

Colaps, mai am o intrebare.
Ieromonahul Anfilohie spunea asa:
``razboi de moarte crestinismului spune un mason``. Si cred ca asa e.
Dar cum poate atunci Oreste sa creada in Iisus , in cruce, intr-un cuvant sa fie crestin?
Sau nu a ajuns inca la cel mai inalt grad, gradul 33?

In ceea ce il priveste pe Oreste, eu ca cititor si eventual ascultator al emisiunilor lui, ocazional, recunosc, legatura lui cu masoneria, mi se pare plina de contradictii.
Doctorand in teologie ortodoxa si mason.
Iubitor al lui Dumnezeu , Iisus Hristos si Crucea sa , si mason.

Eu cred ca nu e decat un crestin, care intelege crestinismul altfel. Nu prea cred ca e mason. ca a fost curios, ca s-a dus sa vada, da.
Sincer, pe vremea inceputurilor mele in cunoasterea credintei, si eu am incercat sa experimentez lucruri nu tocmai bune ca sa ma conving.
de pilda, mi-am zis: exista viata de dincolo, exista si legatura dintre cele doua lumi, de aici si de acolo. sa vad. Tu spirite care treci pe acolo arata-mi.
Si mi-a aratat. (zambesc amar acum).

dobrin7m 03.12.2010 11:21:37

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 309738)
Satana și-a înfipt ghiarele și în rândul ierarhilor. Sunt mulți ierarhi în ziua de astăzi care sunt masoni! Ăsta-i valul de corupție demonic, „urâciunea pustiirii în locul sfințeniei” despre care se tot vorbește.

În ziua de astăzi să spui adevărul înseamnă a te pregăti de martiraj. Un preot ce va da în vileag cancerul masonic din sânul Bisericii va însemna pentru el caterisirea. Adevărul e cel pe care ei nu vor să îl afle lumea, anume că în ziua de astăzi Ortodoxia este distrus din interior: prin ierarhii masonici, prin cei eretic-ecumeniști.

Masonii sunt închinători la drac! Nu poți sluji și la drac și lui Dumnezeu! Toți masonii sunt priviți cu mare mânie de către Domnul Dumnezeul nostru și nu vor scăpa ei de urgia Lui.

Ai dreptate aici.
Dar oare sa nu aiba puterea ierarhii nostri pastrati departe de masonerie sa curete interiorul camarii proprii? si cu ajutorul poporului daca trebuie?

colaps 03.12.2010 11:30:19

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 309740)
Ai dreptate aici.
Dar oare sa nu aiba puterea ierarhii nostri pastrati departe de masonerie sa curete interiorul camarii proprii? si cu ajutorul poporului daca trebuie?

În ziua de astăzi se promovează falsa-smerenie, adică să taci în fața fărădelegilor, să te oprești din a spune adevărul pe motiv că judeci....

Denis de Rougemont zicea odată „Să nu judecam pe alții, dar când arde casa vecinului nu stau să mă rog și să mă îmbunătățesc; chem pompierii, alerg la cișmea. De nu, se numește că sunt fudul și că nu-mi iubesc aproapele.”

În ziua de azi grav e păcatul muțeniei, a lașității. Să taci când vezi cum atâta urâciune rupe oamenii de sânul Bisericii și îi duce pe căi greșite și pierzătoare.
Ne arde țara, dar nu din cauza crizei sau a locurilor de muncă sau a altor asemenea lucruri, ci din pricina confuziei în credință și a lașității. Lumea nu mai știe ce să creadă, nu mai știe ce să facă și în cine să aibă încredere și asta se datorează masonilor care au sădit dezbinare.

Trebuie să înțelegi că masonii au o mult mai mare influență decât crezi. Tocmai de aceea ne trebuie curajul mai presus de toate, pentru a da în vileag opera vrăjmașului. Căci altfel lumea se va rătăci și va da în căi rătăcitoare.

anna21 03.12.2010 15:30:48

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 309728)
Stii , mintea mi-a mers mai departe. incep sa inteleg.
O conditie esentiala pentru a intra in masonerie este sa fii monoteist. sa crezi intr-un singur Dumnezeu.
Normal, pentru ca cei care sunt politeisti nu vor accepta niciodata perceptele masonice care se bazeaza pe credinta monoteista.
intrand in interiorul masoneriei, iti modifica gandirea, si iti schimba credinta. devine o altfel de credinta monoteista. Schimba Dumnezeul. cu un altul, malefic. Atunci nu mai esti crestin.
Parerea mea.
Din aceasta clipa masonul, nu mai crede in Hristos, cred eu, nu stiu.
dar daca crede in Hristos si in cruce, atunci e grav.
ca si diavolul crede in Dumnezeu, Hristos si in puterea crucii. Doar ca se impotriveste lor.

Asta e masoneria?

Masonul pe care il stiam eu (ca nu am mai tinut legatura), cand i-am spus ca masoneria lupta impotriva crestinismului mi-a ras in nas. Ca nu e adevarat, ca ei au preoti in organizatie(!), ca este un mod de crestere spirituala care se preteaza oricarei religii etc... Atunci abia fusese primit in organizatie.
M-am reintalnit cu el dupa un an,doi, progresase pe scara ierarhica si avea buzele sigilate cand era vorba de organizatie (nu mai avea verva de la inceput).
Dar fatada este de crestin (nu stiu daca merge saptamanal la Sf. Liturghie), dar stiu ca a mers prin Grecia la manastiri etc.. Preocuparile crestine au continuat, ca o modalitate de emancipare spirituala.
Se credea foarte "open minded", deci mai "crestin" decat crestinii (prin faptul ca el considera ca are o viziune de ansamblu, ca accepta ca valide si celelalte experiente religioase - a caror esenta ar fi filtrata si unificata de invataturile masonice bla,bla)

Eu am invatat ceva din atitudinea lui: daca un crestin imi vorbeste de crestere spirituala in primul rand (deci centrare pe propria persoana), mai mult decat despre Hristos si Biserica.. (in sensul ca Hristos si Biserica apar ca elemente de sprijin in progresul spitritual al individului) am motive sa fiu suspicioasa in privinta credintei lui.

(Aci este o capcana foarte fina, ti se pare ca omul este crestin, dar in fond el se idolatrizeaza pe sine.
De aceea si ajunge sa cada in capcana altor credinte, ca i se pare ca gaseste acolo elemente "lipsa" din crestinism si crede ca progresul spiritual justifica asemenea atitudine. Dar din start el nu este un slujitor al lui Hristos, ci un slujitor al sinelui)

anna21 03.12.2010 15:34:12

.. despre Meletie Metaxakis (patriarh mason):
http://www.mdn.md/index.php?view=vie...articleid=4932

(nu e cel mai amplu articol, e doar primul care l-am gasit.. sunt multe alte informatii pe net.. asta e doar ca exemplu)

GheronIosifIsihastul 03.12.2010 15:40:28

Doamne miluieste sufletele acestea care nu Te-au cunoscut Doamne, fa-le cunoscuta smerenia Ta si calea umilintei.. sa invete Doamne ca orice imagine venita in minte ,fie si chipul drag al mamei este adus acolo de satana ca sa ma tine, mentina ,rasmentia la nesfarsit, la infinit departe de Tine.. Ca sa nu ma intorc cu durere inlaunru si sa izbesc toate aceste ganduri de Piatra care esti Tu.. Invata-i sa ucida orice gand si bun de pare inca de cand ia contact cu mintea .. Ca daca au reusit sa treaca de prima poarta si sa intram in vorba cu ele epoi intra in inima si gata! Nu Te mai vedem, nu Te mai intelegem, ne tulburam, ne inselam cu esenta falsa si poleita, sclipitoare"logica" sau parut"rationala" cu care diavolul ne subjuga sufletele.. Aceasta este "uraciunea pustiirii fiica babilonului aflata in locul cel sfant".. Adica gandul spurcat si viclean plin de incredere in sine si de tulburare, de amestecare, ca asta inseamna "Babilon-amestecare",adica minteainrobita de increderea in sine si amestecata ca si babilonulm combina si cele bune cu cele rele spre pieirea sa .. iar locul cel sfant este sufletul omului murdarit de aceasta uraciune.. Ajuta Doamne fapturile Tale sa inteleaga asta, sa invete sa se apere sa nu mai fim cuib de demoni.. Cu adevarat asa este! Pentru fiecare gand si imagine murdara este un diavol in SUFLETUL NOSTRU!! Iar noi dormim, Doamne! Lumineaza-ne ca sa vedem mizeriile acestea asa cum sunt, arunca raza Duhului Sfant peste ele ca sa le vedem inselaciunea.. Plange sufletul meu pentru bietul oreste.. de o mie de ori plang pentru el si pentru cei asemena lui.. Doamne miluieste!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:35:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.