Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare: Desfranarea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11338)

Bast-et 30.11.2010 16:03:22

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 308798)
impreunarea in cadrul casatoriei nu e numai pentru zamislirea copiilor ci este si mijloc binecuvantat de Dumnezeu pentru a aprofunda comuniunea intre cei doi....cat despre faza cu feritul prezervativul si anticonceptionalele am auzit ca sunt pacat ; parintele Teofil Paraianu era de acord cu ceea ce le recomanda parintele Arsenie Boca mirenilor si anume sa foloseasca metoda calendarului

Metodele naturale au o mare probabilitate de a da esec. In 40% din cazuri se ramane insarcinata, asta pentru ca ovulatia nu se petrece niciodata regular in a 14-a zi. Pentru a fi absolut sigura, trebuie registrat 6-12 cicluri mestruale inainte de a adopta acest metod.

Alte metode contraceptive:
-Preservativul
-Diafragma vaginala (se pune un "dop" la uter)
-Buretzele contraceptive (se imbiba in apa si lasa o substanza spermicida)
-Spirala (a se pune dupa ce s-a avut primul copil)
-Contraceptive hormonale: pilula; plasture transdermic (pielea absoarbe hormonii in mod regular si nu trec prin ficat, are mai putine efecte colaterale)
-Inel vaginal

Jamaica 30.11.2010 16:14:35

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 308944)
In zilele nostre putini copii mai sunt alaptati 2 ani si nu prea vad legatura dintre impreunare si laptele mamei. Poti argumenta, te rog.
Si fraza asta e cam ambigua: "daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze". Pai, nu se imperuneaza si pentru a concepe copilul?
Sunt perfect deacord cu intrebarea duhovnicului in "probleme" de gen.

cred ca se referea la cele 9 luni de sarcina + 1 an alaptarea

colaps 30.11.2010 16:25:11

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 308961)
Metodele naturale au o mare probabilitate de a da esec. In 40% din cazuri se ramane insarcinata, asta pentru ca ovulatia nu se petrece niciodata regular in a 14-a zi. Pentru a fi absolut sigura, trebuie registrat 6-12 cicluri mestruale inainte de a adopta acest metod.

-Preservativul
-Contraceptive hormonale: pilula; plasture transdermic (pielea absoarbe hormonii in mod regular si nu trec prin ficat, are mai putine efecte colaterale)
-Inel vaginal

Sau mai bine spus:

- Păcat
- Păcat
- Păcat
- Păcat
- Păcat
- Păcat

Așa e mult mai corect.

VladCat 30.11.2010 16:40:50

Citat:

În prealabil postat de Mihai C 2010 (Post 308949)
Unde anume ai gasit recomandarea aceasta ? (sursa)

parca "gandirea parintelui Paraianu in 1000 de capete" se numea cartea...sau ceva apropiat...e o carte pe care am primit-o chiar de la parintele Paraianu, Dumnezeu sa il ierte, dar intr-un moment lipsit de inspiratie am dat-o la un schimb de carte ortodoxa.

VladCat 30.11.2010 20:37:46

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 308961)

-Preservativul
-Inel vaginal

:)))))...mi-ar placea sa scriu "you just don't get it" dar nu vreau sa folosesc englezisme :-? ....totusi daca spun "pur si simplu nu intelegi" parca nu are aceeasi incarcatura :)

Rearbottoms 30.11.2010 23:28:52

Si de ce ma rog "metoda calendarului" nu e un pacat si folosirea contraceptivelor e? Nu e acelasi lucru? Aceeasi idee? Evitarea unui copil.
Si ma scuzi, daca parintii au deja un copil sa zicem si mai au si o situatie materiala proasta - poate nici nu-si permit sa creasca mai multi: n-ar fi pacat sa mai faci un copil, si inca unul, si inca si apoi sa muriti toti de foame? Si sa ajunga toti pe strazi cersind, in loc sa fie la scoala? So on and so forth.

Eu cred ca parintele a spus asa, dar asemeni lui, si noi avem un cap cu care sa gandim. Hai sa o facem.

VladCat 01.12.2010 00:13:38

Citat:

În prealabil postat de Rearbottoms (Post 309070)
Si de ce ma rog "metoda calendarului" nu e un pacat si folosirea contraceptivelor e? Nu e acelasi lucru? Aceeasi idee? Evitarea unui copil.
Si ma scuzi, daca parintii au deja un copil sa zicem si mai au si o situatie materiala proasta - poate nici nu-si permit sa creasca mai multi: n-ar fi pacat sa mai faci un copil, si inca unul, si inca si apoi sa muriti toti de foame? Si sa ajunga toti pe strazi cersind, in loc sa fie la scoala? So on and so forth.

Eu cred ca parintele a spus asa, dar asemeni lui, si noi avem un cap cu care sa gandim. Hai sa o facem.

problema in lucrurile de genul asta e ca de fiecare data exista o anumita masura destul de greu de sesizat pentru capetele de care vorbesti tu si printre care se numara si al meu....si NU sunt deloc ironic spunand asta...si odata ce ti se demonstreaza ca 1+1 pot sa faca si 3 nu mai ai reactii de genul "sa fim seriosi...si un copil de clasa intai stie ca 1+1 fac 2" ....adevarata problema persista doar pana in momentul in care ti se demonstreaza pt prima oara ca 1+1 pot sa faca si 3....dar pentru asta trebuie credinta

Rearbottoms 01.12.2010 00:32:02

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 309087)
problema in lucrurile de genul asta e ca de fiecare data exista o anumita masura destul de greu de sesizat pentru capetele de care vorbesti tu si printre care se numara si al meu....si NU sunt deloc ironic spunand asta...si odata ce ti se demonstreaza ca 1+1 pot sa faca si 3 nu mai ai reactii de genul "sa fim seriosi...si un copil de clasa intai stie ca 1+1 fac 2" ....adevarata problema persista doar pana in momentul in care ti se demonstreaza pt prima oara ca 1+1 pot sa faca si 3....dar pentru asta trebuie credinta

Problema e ca nici tu n-ai primit explicatia/demonstratia si crezi orbeste in orice, moment in care te subestimezi, practic. Asa pot sa scriu si eu o carte, ai sa crezi tot ce scriu eu acolo? Si eu am o facultate, nu sunt chiar un om de pe strada.

Ai ales un exemplu alegoric prost, 1+1=3 e gresit d.p.v axiomatic si axiomele nu necesita nicio demonstratie.

VladCat 01.12.2010 01:00:51

Citat:

În prealabil postat de Rearbottoms (Post 309092)
Problema e ca nici tu n-ai primit explicatia/demonstratia si crezi orbeste in orice

nu in orice...in ce am trait...tocmai de aia evit discutiile astea...nu pot face apel la experiente pe care nu le-ai avut...iar daca am trata problema pur rational nu numai ca ne-am indeparta de realitate (nu exista ratiune pura, ratiunea e ori cazuta ori inaltata si Kant chiar daca era ateu intuise treaba asta) dar nici nu am ajunge la vreun rezultat....asa ca hai sa fim de acord ca nu suntem de acord :)

Mihnea Dragomir 01.12.2010 01:57:31

Îi înțeleg perfect pe cei care nu deosebesc între metodele naturale de planificare familială și contracepție, fiindcă ani de zile am fost în aceeași situație. Abia de vreo șase luni m-am lămurit, după multe lecturi și meditație. Poate că ar merita făcut un topic despre asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.