Citat:
Indiferent de ce ar descoperi știința, lucrurile rămân așa cum ne arată judecata sănătoasă: din nimic nu poate apărea ceva dacă totul e natural, nici nu poate exista din veșnicie.
|
1. Te rog sa definesti "judecata sanatoasa".
2. Ai mare grija cu termenii folositi. Ce intelegi prin "nimic"? Dar prin "natural"? Nu fac misto, dar daca e sa purtam o discutie, e esential sa vorbim acceasi limba.
Citat:
din nimic nu poate apărea ceva dacă totul e natural, nici nu poate exista din veșnicie.
|
Si zeul tau de unde a aparut?
Citat:
Trebuie să căutăm explicația în supranatural.
|
Propune tu o metodologie de observare/masurare/fasificare a supranaturalului. Si mai ales o metodologie care arata fara gres ca "explicatia" gasita e cea corecta. Vorbesc serios. Cum gasesti explicatia in supranatural?
Nu de alta, dar asta imi suna cam ca oamenii de acum 2000 de ani, care se uitau la cer, se speriau de fulger, si il puneau pe seama zeului lor, care s-a suparat. Si aia era explicatie cautata in supranatural, dar ei macar nu aveau de ales. Noi avem.
Citat:
Știința se bucură de o mare reputație datorită superficialității și ignoranței maselor abrutizate de patimi și necredință.
|
Eu cred ca stiinta se bucura de reputatie pentru ca da rezultate, spre deosebire de religie, care ofera vorbe.
Citat:
Va trece și această modă așa cum au trecut și alte credințe copilărești și știința va fi pusă la locul ei, care este acela de a descrie legile puse de Dumnezeu în natură, nu mai mult de aceasta.
|
Da, si ne vom intoarce in pesteri. Cu putin noroc, redescoperim si focul! Amin.
Citat:
konijiro,io nu impun nimanui sa creada ceea ce cred,iar referitor la ultimul tau pasaj pot spune ca nu-l contest,dar cine este vinovat de respectivele procese?haosul?big bangul?urmatoarele intrebari:de ce?ce a fost inainte de big bang?
|
Cum cine? Nu stim ce s-a intamplat exact, in acest moment, si asta e singurul raspuns onest. Sunt oameni care se ocupa de gasirea unui raspuns, exista teorii si ipoteze. Faptul ca nu stim nu inseamna ca fix zeul crestin e in spatele povestii. De ce ai accepta un raspuns de dragul de a-l accepta, daca nu e corect?
Citat:
iar daca existam pur si simplu, atunci viata nu are valoare.
|
Serios? Pai si atunci de ce traiesti? De ce te agati de viata? De ce mergi la scoala? De ce faci
orice efort, daca tot ce conteaza e dupa moarte? Nici tu nu crezi ce spui.
In alta ordine de idei, imi pare sincer bine ca nu cred intr-o viata de apoi, pentru ca ma face sa o traiesc la maxim pe asta. Adica pe singura.
Citat:
Dacă nu ai dubii, înseamnă că știi deja totul. De unde știi tu atât de bine că nu există Dumnezeu?
|
Nu am zis ca nu am dubii. Am zis ca nu dubiile sunt motivul pentru care sunt pe forum. Reciteste.
Citat:
Rămâne că tu nu poți demonstra inexistența lui Dumnezeu, degeaba încerci să schimbi subiectul.
|
Evident ca pot, pentru ca descrierea oferita de Biblie (si de scrierile de dupa) e cat se poate de atacabila. Si da, este ilogica si inconsistenta.
Ideea expusa de mine mai sus tinea de o anumita onestitate intelectuala, nu de ce pot eu sau nu.
Citat:
Felul cum a apărut Biblia nu exclude providența divină, chiar dacă s-a amestecat mult mit, care tot din iconomia (planificarea) lui Dumnezeu este.
|
Da, stiu. Tot Dumnezeu a facut Pamantul sa
para ca are 4 miliarde de ani, dar nu vrei sa ne spui cum ai ajuns la aceasta concluzie, si care sunt dovezile care o sustin.
Citat:
Dupa parerea mea Allah coincide cu al nostru Dumnezeu, deoarece Islamul, sper sa nu mint, nu il neaga pe Iisus, dar nici nu il 'venereaza'.
|
Ai citit Coranul? Nu? Fa-o, pentru ca vei afla ca nu e deloc acelasi lucru. Si daca cei doi zei spun lucruri care se contrazic, e logic ca nu sunt unul si acelasi.
Citat:
Ca sa dai exemplu pe Zana Maseluta si pe Mos Craciun, tre' sa fi ramas in pana de idei rau de tot.
|
In pana de idei esti tu, pentru ca nu poti sa treci de cuvintele din propozitia aia ca sa intelegi ce am vrut sa zic.
Pe scurt: daca imi ceri mie sa dovedesc inexistenta zeului tau, dovedeste-mi ca nu exista Mos Craciun. Incearca. Si poate vei intelege de ce a incerca sa dovedesti inexistenta e absurd. Nu ca nu se poate, daca e vorba de zeul tau, care e suficient de in detaliu descris incat sa stim ca nu poate exista.
Citat:
Si ca sa dau un exemplu din experienta proprie, pe Dumnezeu Iisus il regasesti in siesi, de aceea nu exista dovezi concrete existentei unei divinitati.
|
Majoritatea adeptilor majoritatii religiilor au "experiente personale". Asta inseamna ca toate religiile sunt adevarate? Sau ca e vorba de un proces similar la nivel neurologic, care e declansat de persoana respectiva, si care nu are nici o legatura cu religia de care apartine, sau de zeul in care crede?