anna21 |
15.09.2010 18:20:25 |
de acord
Citat:
În prealabil postat de costache marilena
(Post 288622)
Acuma, face fiecare cum crede si cum i se pare mai bine. Este o datorie crestineasca sa ne preocupe si sanatatea trupului. Dar sa nu facem din asta un un mod de a trai, o obsesie sau mai rau o "religie". Si aceasta preocupare exagerata de a cerceta cu minutiozitate fiecare produs alimentar ca nu cumva sa ne otravim degenereaza in obsesie. Colectionarea / citirea cu religiozitate de carti si articole de "specialitate" ne "ajuta" foarte tare... Da...ne creeaza panica si deznadejde. Eu, personal. prefer sa fiu o ignoranta care consuma cu masura si discernamant alimente cat mai simple si mai putin procesate. Si daca asta inseamna ca nu imi pasa, ei bine nu imi pasa!
|
Sunt de aceeasi parere cu Marilena si nu am deschis acest topic pentru a trezi spaima cititorilor.
Scopul meu initial a fost de a identifica alimente care fac rau si de care ne putem dispensa usor si fara costuri.
In aceasta categorie de alimente dispensabile intra guma mestecat, bauturile carbogazoase, cafeaua, dulciurile din comert etc... pe care oamenii le consuma fara a se intreba "de ce fac asta?".
Nu sunt pentru paranoia citirii etichetelor. De altfel, aceast fapt poate fi evitat daca mananci simplu si gatesti acasa.
Pe de alta parte, mancarea "sanatoasa", produsele bio, fara pesticide, carnea animalelor pe care nu s-au folosit antibiotice etc.. acestea sunt lucruri costisitoare si mi se pare nepotrivit sa sfatuim pe altii "cumpara aia" cand stiu ca este scump.
Dar ceva, ceva tot se poate face pentru sanatatea noastra, fara excese, fara paranoia etc..
Sunt de acord si cu Vsovivi: daca omul s-ar fi multumit cu mancarea simpla, nu s-ar fi ajuns la situatia in care mancarea devine toxica.
|