![]() |
Citat:
|
Citat:
"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19) Este suparator modul in care incercati sa desfiintati ceea ce Dumnezeu a lasat scris in piatra. Faceti din poruncile lui Dumnezeu, "obiceiuri evreiesti", "traditii vechi testamentare". Ar fi bine sa aveti un respect deosebit pentru ceea ce Dumnezeu a lasat pentru noi. |
Citat:
multa iubire ps deloc ... si la judecata eu am in spate O BISERICA SI SE NUMESTE ORTODOXA ADICA TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS PLUS SFINTII PARINTI , PLUS MARTIRI , PLUS ...... .... asadar DEJA OALELE SUNT SEPARATE la judecata eu mai am o sansa , tu NU :24: MULTA IUBIRE |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Anyway,cine are informatii mai ample sau stie unde pot fi lecturate aceste documente rog sa lase orice info util.Cu multumiri. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ramai cu bine. |
Citat:
|
Citat:
|
Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.
Va las sa descoperiti voi, citind cu atentie capitolul de la Galateni, de ce il deranja atat de mult pe Sf. Apostol Pavel amestecul dintre Legea Veche si Legea Noua, specific de altfel neo-iudaismului adventist. Daca nu va descurcati, vin cu niste citate. Sarbatorile pe care le tin crestinii n-au nici o treaba cu Legea Veche. |
Citat:
|
Citat:
Duminica zici ca n-are legatura? Ca asta e la mintea cocosului. Comemorarea Sfintilor? Nici asta n-ar trebui sa fie foarte greu.. Apropo, matale ce confesiune esti asa de curiozitate, sa-ti pui neste intrebari mai la obiect? |
Citat:
multa iubire ps a fost studenta la medicina .a invatat mult , nu a spus daca a terminat-o .... poate te invita si pe tine la ea subtil daca a reusit sa isi faca curat in casa si asta o face numai dumininca ca nu intelege de ce duminica este sfinta ... conexiuni nu face multa iubire |
Lasa omule fata sa raspunda ca e destul de mare sa-si poarte singura de grija.
De altfel o cunosc ca am mai discutat noi mai demult pe la topicul cu balbaiala in limbi a penticostalilor, dar nu stiu ce alegeri a mai facut intre timp.. |
Citat:
Cat despre confesiunea mea, am spus de n- ori care este dar nu am observat sa conteze la ceva. Si sincer, as fi preferat sa nu fi fost botezata in aceasta religie. Numai bine! |
Citat:
"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13 Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata. Citat:
Sa inteleg ca ti-e rusine de crezul matale sau preferi sa-i lasi pe altii sa creada ca esti ortodoxa sau faci confuzie intre botezul ortodox si crezul ortodox? Citat:
De asta inca o data, de ce (fel de) confesiune credeti ca apartine? |
Citat:
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde. Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia. Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aveti certitudinea ca sunteti ghidata de Duhul Sfant? Si certitudinea asta de unde o aveti daca nu aveti certitudinea ca pasajul respectiv l-ati inteles fiind ghidata de Duhul Sfant? Ca de harul Sf. Botez vad ca va puteti indoi, dar de harul picat-de-nici-unde de a intelege corect Scriptura vad ca nu.. Tipic sectar, asa ca nu va mai dati ortodoxa. Citat:
Ia faceti abstractie de Biblie de exemplu, care tot de oameni a fost scrisa spre invatatura, sau de cei care au luptat ca Biserica sa aiba o parte vazuta de-a lungul istoriei, de unde aveti habar ce e ala crestinism si ce ar trebui sa faca sau sa creada un crestin? Sunteti cumva printre cei care spun ca intr-o noapte li s-a aratat Dumnezeu si de atunci se converseaza zilnic/saptamanal/lunar cu El? Citat:
Dar sa lasam Scriptura sa vorbeasca. "Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;" (8:7). |
Citat:
multa iubire ps in tara aia in care esti prostia ( LIPSA DE INVATATURA ) este la loc de cinste ... citeste definitia din dex si vezi ca am pus in paranteza intelesul dat de mine cuvintului ca sa nu ma acuzi ca te jignesc .... multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Depinde ce intelegeti prin Legea Veche. Eu inteleg ceea ce a zis Domnul: TOATA LEGEA SI PROOROCII sunt cuprinse in cele doua porunci de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Va las sa gasiti pasajul. Iar Ap. Pavel sintetizeaza si mai mult exact in Galateni: toata Legea lui Dumnezeu este iubirea aproapelui. Cele 10 porunci scrise de Dumnezeu pe piatra exact asta cuprinde: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele, avand la mijloc iubirea de parintii prib care primim viata si care astfel fac legatura intre Dumnezeu si aproapele. Aceasta Lege intr-adevar nu era fara prihana din cauza ca era scrisa pe suport extern si ca atare trebuia invatata, si astfel era data numai evreilor, ceilalti oameni fiind fara de lege, necurati, adica pagani. De aceea s-a facut un Testament mai bun pentru ca acum legea lui Dumnezeu este scrisa direct in inima oamenilor, ca atare nu mai este nevoie de invatatori, si este data tuturor oamenilor, ca atare nu mai exista necurati, fara de lege. Deci daca ma nasteam in alta parte a lumii, as fi avut aceasta lege in inima si daca as fi lucrat aceasta lege a iubirii as fi primit Duhul Sfant asa cum s-a intamplat la 17 ani cand am inceput sa devin credinciosa. Bine-nteles ca daca eram in alta parte a lumii ori gaseam vreun misionar care sa imi spuna de Iisus, ori il cunosteam abia la Judecata. Subliniez: pe Iisus, nu si legea Lui scrisa deja in inima. Si nu Duhul Sfant care sufla unde vrea, si este primit de multi nazuitori care nu il cunosc pe Iisus. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
In vechiul legamant odihna era sambata acum este duminica ! Nu este o incalcare a legii! Nu uita ca nu toti respectam aceste zile la acelasi ore. Nu uita ca crestinii nu au sarat aceasta invatatura pe pamant despre sabat. Invatatura bisericii trebuie sa fie permanenta aceasi! Daca sarea isi pierde gustul biserica este biruita! Ieri ma uitam pe un site adventist si recunosteau ca ei se trag din protestantism! Dar protestantismul nu a respectat sambata! Ci a indemnat chiar la fumat! Bach isi binecuvanteaza plamanii cu fumul de tigara si invata prin cantece religioase ca moartea trebuie laudata.Moartea care a fost biruita de Iisus! Citam:o scumpa moarte! Apoi isi cheama moartea deoarece a suferit destul! A uitat de purtarea crucii care pentru un crestin inseamna o placere !
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dupa logica ta un adventist ar putea respecta sambeta dar pentru Dumnezeu ar fi Duminica iar un ortodox ar putea respecta Duminica iar pentru Domnul sa fie ziua sambetei! Si atunci ortodoxul care s-a odihnit odata cu Domnul e trimis in iad dupa parerea ta iar adventistul care nu s-a odihnit cu Domnul dar a tinut sambata din jona lui geografica va ajunge in rai. Dupa cum vezi chiar voi adventistii datorita rotatiei pamantului respectati 48 de ore sabatul. Ca sa fim in aceasi odihna cu Dumnezeu , Dumnezeu trebuie sa se confirme noua si sa se odihneasca 48 de ore! Deci chiar voi recunoasteti aceasta flexibilitate! Deci va asemanati cu farizeii uitand ca legea spune 6 zile fa-ti munca ta si a saptea inchin-o Domnului!Deci cand Iisus si biserica au schimbat aceasta zi prin noul legamant nu s-a calcat legea!Noi tot din 7 in 7 zile ne odihnim! |
Pentru osutafaraunu:
Exista la adventisti alte sarbatori in afara de cincizecime(despre care se vorbeste si in epistole) ? Din curiozitate, cum ati sarbatorit ultimul craciun (care a cazut sambata) ? Cum veti sarbatori Schimbarea la fata anul acesta (cade sambata) ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Multă... atenție!:3: |
Citat:
Mai avem doar câte un eveniment deosebit. De exemplu, recent am sărbătorit 100 de ani de prezență adventistă în localitate. |
Citat:
|
Adventistul:Trebuie s-o respecte funcție de meridianul pe care se află. Soarele nu apune la aceeași oră pe toate meridianele.
Bairstow :Unde scrie acest lucru in biblie? Israel se afla pe un singur meridian si nu avea cum sa-si puna astfel de probleme.Adventii au respectat o perioada sabatul dupa ceas. Ai uitat? Si daca noi trebuie sa ne odihnim impreuna cu Dumnezeu atunci Dumnezeu trebuie sa se odihneasca 48 de ore! Pentru noi! Legea nu a fost schimbata nicaieri nu se face in biblie precizarea ca aceasta zi sa nu fie schimbata si sa se faca precizarea ca daca esti in Anglia de exemplu , tot de apusul soarelui trebuie sa ti cont! Apostolii prin Duhul Sfant au schimbat ziua de odihna necalcand legea! Apoi biserica a murit daca ea ne-a invatat altceva! ?Si legea sa nu ucizi e flexibila! ce evreii nu ucideau in razboaie? Deci la porunca Domnului legea poate fi schimbata! Vezi Si evrei cap 4. Sau cand Iisus invata:Dumnezeu lucreaza si acum. Tu esti in stare sa il invinovatesti si pe Iisus si pe Dumnezeu ca sunt calcatori de lege! Deci... |
Nu stiu cui te-ai adresat, dar Domnul Iisus nu a fost calcator de Lege, dimpotriva, a indeplinit-o. A avut un singur Dumnezeu Tatal pe care L-a iubit cu tot cugetul si toata fiinta, nu a luat numele Lui in desert, a respectat sabatul, si-a cinstit parintii, nu a ucis si nu a permis nici ucenicilor sa ucida pentru El nici macar cu pretextul apararii etc. Daca oamenii incalca Legea lui Dumnezeu in numele Lui, nu inseamna ca Dumnezeu este vinovat pentru calcarea lor de lege si nu inseamna ca daca poporul Lui ii incalca vreo lege ar fi El, Dumnezeu, cel care a facut exceptii. Nici poveste. Oamenii singuri sunt vinovati de calcarile de Lege iar Dumnezeu nu are nici un amestec, Domnul a indeplinit totul asa cum trebuia fiind exemplu pentru noi de cum trebuie facut, ca altfel nu ne numim ucenicii Lui. Ori ucenicul tocmai asta face, invata de la Maestru, din Cuvantul si exemplul Lui personal.
|
Adriana nu m-am adresat tie . Iisus a respectat legea fiind sub lege! Dar uneori legea poate fi interpretata si gresit! Apoi uneori legea poate fi mai prejos de anumite lucruri. Legea e mai mica decat cel care a facut-o si poate fi suspendata vezi si cap 4 din evrei dar si atunci cand israel era condus in lupte! Aici ultimele doa fraze nu stiu daca sunt chiar si punctul de vedere al ortodoxiei. Oricum lumina crestinatati a luminat (sau a sarat pamantul) ca ziua a fost schimbata in Duminica ! Biserica este adevarul prezinta adevarul si atunci cand nu il mai prezinta ea nu mai exista! E biruita!
|
Citat:
P.S Un invatator poate sa spuna ucenicului sau :du-te la alt profesor eu nu te mai pot invata mai mult! Iisus nu ne spune sa vedem ce a facut El si sa punem in practica tot ce a facut El ci ne spune :veti fi lamuriti si invatati de Duhul Sfant de biserica care care este adevarul ! Adica a calca pe urmele Domnului Iisus fara ajutorul Duhului Sfant inseamna sa il urmezi doar in inchipuirea ta (nu ma refer la tine ci la aceea persoana fictiva care gandeste in felul acesta). |
Citat:
Ai dreptate ca Legea e mai mica decat cel care a facut-o, insa tocmai aici este viclenia celui rau, sa ii faca pe oameni sa creada ca cel care da legea ar avea dreptul sa o incalce. Dumnezeu este mai mare decat Legea si de aceea El o respecta la sange. Nu ne cere noua sa facem ceea ce El nu face dimpotriva, exact asta a condamnat cel mai mult la farisei, faptul ca puneau poveri grele pe umerii oamenilor pe care ei nici cu un deget nu le atingeau. Cand ne-a cerut sa ne iubim dusmanii si sa ne rugam pentru ei, ne-a spus ca asta este desavarsirea tocmai pentru ca exact asta face Dumnezeu Tatal. Cand oamenii au crezut ca pleaca la razboi manati de Dumnezeu (nu numai evreii au facut asta, ci si crestinii, si musulmanii etc), nu era nici pe departe Dumnezeu cel care ii mana ci a fost intelegerea gresita a oamenilor despre ceea ce Dumnezeu le cerea cu adevarat. De aceea a fost necesar sa vina Domnul in persoana in mijlocul oamenilor ca sa le arate ca legea nu are nici o exceptie, ba mai mult, "nu ucide" nu inseamna doar a nu lua viata cuiva, ci si a evita umilirea lui ca de exemplu atunci cand este facut "prost", a nu comite adulter nu inseamna doar a nu avea relatii cu o alta femeie, dar nici macar a o dori. Legea nu numai ca nu are exceptii, dar este inca si mai dura decat la evrei pentru ca iubirea care se cere de la noi nu mai este doar ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, ci este iubirea desavarsita a Tatalui care ii iubeste pe toti oamenii dand soare si ploaie si peste cei buni, si peste cei rai. |
Citat:
Iar varsta Botezului nu are legatura, unii sunt Botezati de tompuriu, altii mai tarziu, altii spre sfarsitul vietii lor, dar toti cei alesi vor primi aceeasi plata, Imparatia Cerurilor, indiferent de ora la care au fost chemati. Asa cum celebram in noaptea Invierii. |
Citat:
Cand Sfantul Stefan ii ciomagea pe turci el avea incuvintarea bisericii si a lui Dumnezeu! Daca nu era el si altii precum el atunci crestinismul ar fi disparut ca atatea religii! Sau cel putin biserica pe o anumita perioada! |
Si inca ceva: Legea data crestinilor nu numai ca este mai dura decat cea evreiasca din cauza ca cere desavarsirea in iubire, dar daca cineva ar reusi sa o indeplineasca, nici macar nu ar fi considerat drept asa cum se intampla la evrei, ci de-abia a facut ceea ce avea datoria sa faca, nu are nici un motiv de mandrie in asta, de-abia este ca o sluga care si-a facut datoria de a sluji stapanul. Doar prin Hristos putem fi apoi ceva mai mult: fii ai Tatalui si mostenitori ai Imparatiei. Si toate ca nu cumva sa ne mandrim ca prin noi insine am fi ceva.
|
Citat:
Pentru restul, raspunsul este da, noi putem face ceea ce Iisus a facut, putem face prin puterea pe care El ne-o da. Fara El nu putem nimic, cu El putem totul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:35:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.