osutafaraunu |
26.05.2012 11:57:03 |
Citat:
În prealabil postat de ioanna
(Post 447503)
|
Sunteți absolut sigură că aceasta a fost intenția?
Dacă da, de ce dezinformați:
Citat:
În prealabil postat de ioanna
(Post 447503)
Neoprotestantul spune: eu aduc slava numai Lui Dumnezeu pentru ca asa este scris, accentuand pe numai.Dar cand el citeste poezia lui Vasile Alecsandri, dedicta Elenei Negri: "Tu, care ești pierdută în neagra vecinicie,Stea dulce și iubită al sufletului meu! Și care-odinioară luceai atât de vie Pe când eram în lume tu singură și eu", nici macar el nu poate spune ca poetul n-a respectat porunca divina de a te inchina si a aduce slava numai lui Dumnezeu, "inchinandu-se" si aducand lauda unei femei,pentru ca intelege ca este vorba de cu totul altceva. Oamenii dragi ii pretuiesti si-ti manifesti pretuirea in proza, poezie, muzica, prin arta in general, sub diferite forme.
|
Când am acuzat noi manifestarea artistică, chiar față de maica Domnului (ca să fim strict ontopic)? Când ne-am opus noi promovării artei în Biserică, și frumosului în general? Ba, dacă ați fi sinceră, ați recunoaște că dvs. vă opuneți (exemplu: muzica instrumentală).
Dar ce se întâmplă în Biserica Ortodoxă vis a vis de maica Domnului, nu este deloc artă, este act cultic de închinare! O să repet continuu, până o să fiu înțeles: plecarea pe genunchi, cădelnițarea imaginii ei, etc. numai artă sau cinstire (în înțelesul comun al termenului) nu este, ci cu totul altceva... Nu-mi permit să scriu cuvântul, dar în forul dvs. interior recunoașteți că asta este...
|