Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

osutafaraunu 26.05.2012 11:57:03

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447503)

Sunteți absolut sigură că aceasta a fost intenția?
Dacă da, de ce dezinformați:

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447503)
Neoprotestantul spune: eu aduc slava numai Lui Dumnezeu pentru ca asa este scris, accentuand pe numai.Dar cand el citeste poezia lui Vasile Alecsandri, dedicta Elenei Negri: "Tu, care ești pierdută în neagra vecinicie,Stea dulce și iubită al sufletului meu! Și care-odinioară luceai atât de vie Pe când eram în lume tu singură și eu", nici macar el nu poate spune ca poetul n-a respectat porunca divina de a te inchina si a aduce slava numai lui Dumnezeu, "inchinandu-se" si aducand lauda unei femei,pentru ca intelege ca este vorba de cu totul altceva. Oamenii dragi ii pretuiesti si-ti manifesti pretuirea in proza, poezie, muzica, prin arta in general, sub diferite forme.

Când am acuzat noi manifestarea artistică, chiar față de maica Domnului (ca să fim strict ontopic)? Când ne-am opus noi promovării artei în Biserică, și frumosului în general? Ba, dacă ați fi sinceră, ați recunoaște că dvs. vă opuneți (exemplu: muzica instrumentală).

Dar ce se întâmplă în Biserica Ortodoxă vis a vis de maica Domnului, nu este deloc artă, este act cultic de închinare! O să repet continuu, până o să fiu înțeles: plecarea pe genunchi, cădelnițarea imaginii ei, etc. numai artă sau cinstire (în înțelesul comun al termenului) nu este, ci cu totul altceva... Nu-mi permit să scriu cuvântul, dar în forul dvs. interior recunoașteți că asta este...

ioanna 26.05.2012 12:04:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447528)
Sunteți absolut sigură că aceasta a fost intenția?

Mesajul meu era pentru cei care aduc cinstire Maicii Domnului, caci de aceea am postat semnificatia acatistelor ortodoxe, asa cum am precizat incat de la inceput "pentru crestini-ortodocsi". Parerea d-voastra despre Biserica Ortodoxa este irelevanta. Pentru noi conteaza Dumnezeu si Cuvantul Sau, nu cuvantul Sau masticat de sectari. Nu ne intereseaza modul reductionist de gandire,care duce la greseli. (Le spun sectari celor care manifesta atitudini sectare si care pot fi identificati in mai toate confesiunile.)

Citat:

Ortodocsii se inchina, in sens propriu, doar Lui Dumnezeu. Iar daca Iisus Hristos n-a condamnat gestul unui om de a se pune in genunchi in fata unui alt om pentru a cere iertare (inchinarea marginita adusa imparatului Matei 18:26), np nu poate sa se considere mai presus de Hristos condamnand gestul altora de a se pune in genunchi pentru a aduce multumire unui om, caci noi stim cine-i cel care vrea sa fie mai presus de Dumnezeu, deci nu i-ar strica mai multa prudenta si smerenie.

ioanna 26.05.2012 12:47:24

Va doresc sa petreceti Sabatul cu o minte linistita, alaturi de fratii d-voastra, nu una invrajbita impotriva Ortodoxiei. O sambata placuta!

osutafaraunu 26.05.2012 13:13:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447532)
Pentru noi conteaza Dumnezeu si Cuvantul Sau, nu cuvantul Sau masticat de sectari.

Ce straniu sună... Deoarece în Cuvântul Său prezența maicii Domnului este episodică, iar închinarea la ea este cvasiabsentă! Așa că "sectarii" pot muri de foame în așteptarea mariologiei de masticat...

Spuneți mai bine că în privința maicii Domnului contează Tradiția în proporție de 99% și nu Cuvântul lui Dumnezeu.

osutafaraunu 26.05.2012 13:15:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447538)
Va doresc sa petreceti Sabatul cu o minte linistita, alaturi de fratii d-voastra, nu una invrajbita impotriva Ortodoxiei. O sambata placuta!

Greșiți crezând că urăsc ortodoxia și pe ortodocși, dacă ar fi așa n-aș mai sta niciun minut pe aici, ci m-aș retrage doar pe forumurile adventiste. Îmi sunteți chiar simpatici, la fel ca și catolicii, penticostalii, etc., toți care vă închinați lui Dumnezeu. Că vă închinați și fecioarei Maria și că nu pot fi de acord cu o asemenea închinare, nu presupune că vă urăsc, ori că o "hulesc" pe ea. Cum aș putea huli o sfântă adevărată (căci sunt și sfinți falși)?

Oricum, mulțumesc pentru urare și vă doresc asemenea (chiar dacă deocamdată este vorba de duminică)!:5:

ovidiu b. 26.05.2012 14:12:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447541)
Greșiți crezând că urăsc ortodoxia și pe ortodocși, dacă ar fi așa n-aș mai sta niciun minut pe aici,

Nu cred că știi ce înseamnă sensul adevărat al cuvântului "a iubi".

Cât despre ceea ce ai scris mai sus eu aș traduce așa: "Urăsc pe ortodocși și ortodoxia de asta sunt omniprezent pe acest forum generând mereu polemici".

Dacă ai iubi cu adevărat pe ortodocși, din resprect față de ei, nu le-ai mai denigra credința și ai înceta cu ereziile și hulele pe care le aduci pe aici. Dar după cum îți spuneam fiecare va dormi după cum își așterne. :1:

osutafaraunu 26.05.2012 14:44:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 447556)
Cât despre ceea ce ai scris mai sus eu aș traduce așa: "Urăsc pe ortodocși și ortodoxia de asta sunt omniprezent pe acest forum generând mereu polemici".

Ceea ce am scris eu era pe românește, nu avea nevoie de traducere. Tu doar ai interpretat cuvintele mele prin prisma personalității tale; deh, nu toți nutrim aceleași simțăminte. Anyway, nici nu pretind sentimente pozitive din partea ta...

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 447556)
Dacă ai iubi cu adevărat pe ortodocși, din resprect față de ei, nu le-ai mai denigra credința și ai înceta cu ereziile și hulele pe care le aduci pe aici.

Prietene, nici măcar eu nu consider că credința ortodoxă înseamnă doar închinare la icoana maicii Domnului (ca să mă refer doar la acest aspect vizat de "erezie" și "hulă"), ea are suficiente aspecte pozitive. Prea le vezi toate în negru, considerând comentariile mele ontopic ca fiind "denigrarea credinței" [în integralitatea ei].

ovidiu b. 26.05.2012 15:06:32

Observ că ești obsedat rău de închinarea la Maica Domnului. Se vede că cel necurat din tine te ține în priză să nu cumva să o slăbești pe Presfânta Fecioară. 99 când inima ți se va despietri și îți vei da seama de greșelile pe care le faci MARE va fi pocăința ta. Te-aș putea invidia din acest punct de vedere.

Eu unul nici măcar nu am pomenit acest aspect, ci am comentat la modul general multa ta "iubire" de care dai dovadă față de ortodocșii de pe forum. Devii penibil afirmând că iubești ortodocșii și că-ți sunt simpatici.

osutafaraunu 26.05.2012 15:16:40

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 447565)
Observ că ești obsedat rău de închinarea la Maica Domnului.

Așa mi s-a spus și cu privire la "nemurirea sufletului", și cu privire la "sfințirea duminicii", și cu privire la "cinstirea icoanelor", și... și... Ce vină am eu că acest cult are atâtea aspecte controversate?

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 447565)
Devii penibil afirmând că iubești ortodocșii și că-ți sunt simpatici.

Am spus doar că-mi sunteți simpatici. Penibil și mai ales ipocrit păream dacă spuneam că vă iubesc. Mai ales în ochii celor ce mă consideră îndrăcit.

ovidiu b. 26.05.2012 16:00:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447566)
ACe vină am eu că acest cult are atâtea aspecte controversate?

Aici poate ai dreptate. Nu ești tu de vină, ci noi (adică eu în primul rând) că nu suntem mai credincioși. Starea noastră de păcătoșenie în care ne afllăm poate a generat atâtea confesiuni.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447566)
acest cult are atâtea aspecte controversate

Ia pune un pic invers problema și vezi ce rezultă. Întreabă-te înainte de a critica credința mea, dacă nu cumva credința ta (muult mai tânără decât a mea) nu e cea care are multe aspecte controversate. Credinței tale îi cam lispesc aprox 1800 de ani...pe când credința creștină ortodoxă a fost trăită neîntrerupt timp de 2000 de ani. Și nu uita că în primele secole creștinii trăiau acestă credință (a NT) în sânul Bisericii nu o citeau și o interpretau așa cum voi o faceți, Canonul Noului Testament fiind definitivat abia in secolul IV.
Și nu uita un mare aspect - unui adventist dacă îi iei Sf Scriptură, l-ai debusolat complet, pe când un creștin ortodox trăitor (un călugăr sau pustnic) se descurcă și fără (vezi pustnicii) pentru că el trăiește ceea ce i-a fost trasmis din generație în generațite timp de 2000 de ani.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:22:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.