Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Taina Sfintei Impartasanii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2739)

anita 29.11.2010 12:07:53

A fost vorba ca nu veti posta decat la sectiunea culte ,secte ,ale religii.
Cat timp nu credeti in cele 7 Taine ale ortodoxiei nu vad de ce ati discuta despre ele.
Chiar ieri la predica parintele ne indemna sa citim sfintele Evanghelii si ce nu intelegem sa intrebam duhovnicul ,nu sa cadem in ratacire ca sectantii care fiecare interpreteaza dupa capul lui.
Dar a recunoaste ca nu intelegi ceva inseamna a te smeri ,macar un pic .
Doamne ajuta !

tricesimusquintus 29.11.2010 12:08:26

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308567)
Aș vrea să te întreb dacă dumneata și secta dumitale credeți că Fiul lui Dumneze S-a înomenit și ce înțelegeți voi prin acest lucru ?? A fost domnule Hristos înomenit, a fost sau nu în trup și suflet omenesc ??

1. Eu nu fac parte dintr-o sectă
2. Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).
3. E suficient să spui că a fost Om. Omul este o ființă completă (trup, suflet, spirit și ce atribute mai vrei să-i adaugi) sau nu este. Pământul din cimitir nu este om, cum la fel suflarea de viață ce o dă Dumnezeu nu este om.

tricesimusquintus 29.11.2010 12:10:42

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308569)
Prostească este doar pentru voi care Îl concepeți pe Hristos ca pe o fantomă !!

Asta a fost faza cea mai comică pe care un ortodox (mai ești ortodox doctore?) ar putea-o arunca unui adventist!:24:

anita 29.11.2010 12:10:51

Ce am scris anterior a fost pentru Tricesimusquintus.
Ce vorbiti d-voastra aici despre sf.Impartasanie nu are nici o valoare.
Aventistii sunt chiar sectanti ,ei s-au despartit de protestanti .

doctor_faustus 29.11.2010 12:12:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308571)
1. Eu nu fac parte dintr-o sectă
2. Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).
3. E suficient să spui că a fost Om. Omul este o ființă completă (trup, suflet, spirit și ce atribute mai vrei să-i adaugi) sau nu este. Pământul din cimitir nu este om, cum la fel suflarea de viață ce o dă Dumnezeu nu este om.

Domnule, dumneata și secta/cultul matale, Îl considerați pe Hristos o fantomă ? Da sau nu ?

tricesimusquintus 29.11.2010 12:12:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 308570)
A fost vorba ca nu veti posta decat la sectiunea culte ,secte ,ale religii.

Cred că ați greșit adresa, sunați câteva etaje mai sus:4:

tricesimusquintus 29.11.2010 12:13:11

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 308573)
Ce am scris anterior a fost pentru Tricesimusquintus.
[...]
Aventistii sunt chiar sectanti ,ei s-au despartit de protestanti .

În cazul meu, eu m-am despărțit de ortodocși, nu de protestanți.

tricesimusquintus 29.11.2010 12:15:18

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308574)
Domnule, dumneata și secta/cultul matale, Îl considerați pe Hristos o fantomă ? Da sau nu ?

Hotărât NU! Fantoma este o năzărire, așa cam ca "sufletul" în accepțiunea ortodocșilor ce ar putea să trăiască independent de corp.

anita 29.11.2010 12:17:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308575)
Cred că ați greșit adresa, sunați câteva etaje mai sus:4:

Asa este ,am vazut dupa aceea ca Strajeru a initiat topicul la sectiunea Secte si culte.
D-voastra v-ati despartit de ortodocsi si ati mers la o secta care s-a departit de protestanti care sunt o culta religioasa.
Deci nu faceti parte din cultul protestant.
Este alegerea d-voastra.
Dumnezeu ne-a lasat liberi.

doctor_faustus 29.11.2010 12:18:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308571)
Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).

Domne, dumneata cred că nu pricepi ce tocmai ai spus. Cum poți să spui că Fiul lui Dumnezeu a devenit om ?? Ce înțelegi dumneata prin faptul că a devenit om ?? Era domnule sau nu o fantomă ??

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:27:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.