Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

laurschepsis 01.05.2010 12:02:50

Daca ai deschidere sa afli, vei afla!

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241507)
Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic.

Hristos a inviat!

Draga frate, despre Dumnezeu Cuvantul, despre Iisus Hristos depun marturie toti Sfintii Parinti. Depune marturie chiar si Dumnezeu Tatal. Depun marturie prooroci din Vechiul Testament. Depun marturie moastele sfintilor (la care poti ajunge fizic si tu si toti cei care cred in orice altceva decat in Dumnezeu). Depune marturie Sfanta Liturghie in fiecare Duminica. Depune marturie Sfantul Mormant in fiecare an. Depun marturie icoanele facatoare de minuni si izvoratoare de mir. Depune marturie Sf Stefan cel Mare. Depune marturie istoria poporului din care faci parte care se confunda cu istoria crestinismului pe aceste locuri. Depun marturie toti cei care au fost exorcizati. Depun marturie sute de milioane de oameni care "au experimentat" relatia cu Iisus Hristos.

Dar, frate draga, fara a incerca tu insuti sa-L cunosti, toate acestea nu vor avea nici o valoare in sufletul fratiei tale. La Iisus Hristos nu ajungi teoretic. Parintele Teofil Paraian, Dumnezeu sa-l odihneasca intre cei drepti, spunea ca "Important este sa ajungem la cunostinta pe care ne-o da Dumnezu si nu la cunostinta despre Dumnezeu". Ca sa fiu ceva mai clar, este important ca tu sa iti pregatesti sufletul pentru a iesi in intampinarea lui Dumnezeu si atunci cand tu vei fi facut un pas catre Dumnezeu, El va face mai multi catre tine. Si astfel, pas cu pas, distanta dintre tine si Dumnezeu se va micsora pana intr-atat incat intr-o zi vei constata ca Iisus Hristos era deja in tine si nu trebuia decat sa te cureti pentru a-L simti cu adevarat. De aceea se spune ca Dumnezeu este Viu.

Pana nu vei face acesti pasi, nu vei intelege mare lucru. Iti spun din proprie experienta, nu doar din auzite sau aflate.

Din pacate, ateul care vrea sa stie, desi este dispus sa incerce tot felul de experimente, totusi, pentru Dumnezeu nu gaseste resurse experimentale suficiente. Nu reuseste sa faca acesti pasi. De ce? Pentru ca i se pare incomod. Si totusi, in situatii limita, cand doar stiinta nu-l mai poate ajuta, incearca. Nu putini sunt aceia care s-au redescoperit astfel. Dar, vorba Sf. Arsenie Boca: "Cand va era bine, unde erati?"

Dupa ce il vei fi cunoscut pe Iisus Hristos, vei afla ca Viata nu este o intamplare, ci un dar inefabil care transcende senzorialul.

Deci, daca vrei, poti! Totul este doar sa vrei sa afli si sa fii 100% sincer cu tine. Restul il va face Sfanta Treime.

Doamne-ajuta!

eodor nastasa 01.05.2010 12:26:56

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241535)
Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului? De ce tocmai planeta asta?
Și nu mă uit pe fereastră, ci mă uit de afară, și ce văd sunt astre.
Și explică de ce a mai făcut și stelele ca să lumineze noaptea? Se știe că sunt tot timpul acolo chiar și ziua, și de ce i-a luat 3-4 zile să facă o biată planeta și dar juma de zi să facă un întreg univers?Tu chiar ignori toate descoperirile de 2000 de ani încoace? De ce în biblie nu este nici vorbă despre lucrurile necunoscute atunci? Simplu. Pentru că a fost scrisă de un om. Iar Moise poate că era bolnav mintal, și tu nu ești mai prejos.

zau ? de ce nu 10²³º ? Pentru ca Biblia este un "manual" despre "bunele maniere" si nu un tratat de stiinta, si mai mult, are caracter local , se refera strict la Pamant. Nu ignor "descoperirile", constat ca inca racaiti in talpa lui Dumnezeu si nimic mai mult.(daca va credeti "cineva" e treaba voastra).
Fiind bolnav mintal am o scuza, tu, ce scuza ai ?:39:

Citat:

Mă refeream că dumnezeul tău știe de la început ce se va întâmpla, știi expresia, "ce ți-e scris ți-e scris", atunci de ce continui să te rogi atâta timp cât el știe ce va face. E nesigur sau "ego"maniac?
Pai, n-ai inteles nimic, eu nu ma rog sa-si schimbe planu', ci din contra, sa-l duca la bun sfarsit(exista riscu' sa-l amane, asa, ca unii ca tine sa aiba timp pentru "desteptare", si asta'nseamna ca noi ceilalti sa te asteptam in loc sa ne bucuram).:4:

Citat:

Invizibilitatea seamănă foarte mult cu inexistentul.
Vezi arerul ? Nu. Asta inseamna ca nu exista ?:4:

Citat:

În biblie se spune că dumnezeu "a făcut" care e la timpul trecut, deci și în invizibilitatea sa există timpul
asa si ???:16:

modern talking 01.05.2010 12:53:54

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241556)
zau ? de ce nu 10²³º ? Pentru ca Biblia este un "manual" despre "bunele maniere" si nu un tratat de stiinta, si mai mult, are caracter local , se refera strict la Pamant. Nu ignor "descoperirile", constat ca inca racaiti in talpa lui Dumnezeu si nimic mai mult.(daca va credeti "cineva" e treaba voastra).
Fiind bolnav mintal am o scuza, tu, ce scuza ai ?:39:

Crime, mâncare care cade din cer, animale care vorbesc..halal "manual despre bunele maniere"!

Citat:

Pai, n-ai inteles nimic, eu nu ma rog sa-si schimbe planu', ci din contra, sa-l duca la bun sfarsit(exista riscu' sa-l amane, asa, ca unii ca tine sa aiba timp pentru "desteptare", si asta'nseamna ca noi ceilalti sa te asteptam in loc sa ne bucuram).:4:
Dar dacă dorința ta îi contravine? Sau tu te consideri o marionetă care face ce vrea cu tine.

Citat:

Vezi arerul ? Nu. Asta inseamna ca nu exista ?:4:
Dacă bagi aerul într-o încăpere la -5000*C o să-l vezi pentru că se solidifică.Ai rămas corigent la chimie sau ceva?

Citat:

asa si ???:16:
În bible nu spune că dumnezeu a făcut planeta Jupiter, dar fără ea n-ai fi fost acuma în fața calculatorului. Probabil că te întrebi de ce, dar până și Jupiter a avut un rol mai important decât dumnezeu.

P.S. ca să nu rămâi în ceață la faza cu Jupiter citește despre Shoemaker-Levy 9, sper că ai destulă inteligență să te prinzi singur!

voodoo 01.05.2010 13:04:30

Citat:

Anonimu', era Fii'su, nu putea sa ne termine, facu-se o promisiune inainte,
asta ar trebui sa'nsemne ceva pentru noi(care nu prea ne tinem de promisiuni).
Si daca facuse o promisiune ce ?
Trebuia sa si-o si tina ? De ce ? Trebuie sa dea socoteala cuiva ???

Anytza 01.05.2010 14:03:01

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241535)
Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului?

Serios? atat de multe? nu mai spune.... pe cine crezi ca pacalesti? te rog nu mai baga minciunele...

modern talking 01.05.2010 14:21:21

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241571)
Serios? atat de multe? nu mai spune.... pe cine crezi ca pacalesti? te rog nu mai baga minciunele...

Este un calcul.
Ng*Ns-Nsfp-Nsfc
Unde
Ng=nr galaxiilor
Ns=nr stelelor dintr-o galaxie
Nsfp=nr stelelor fără planete
Nsfc= nr stelelor fără condiții favorabile (distanța față de soare, mărime etc)
Numărul gaxiilor în (universul vizibil!) e în jur de 100 de miliarde , iar nr stelelor dintr-o galaxie 3·100 miliarde(galaxia noastră, există și mai mari). Nici tu cu căpușorul tău care în secolul 21 mai crede în ființe imaginare n-ai putea calcula exact acest număr.
Și tot nu mi-ați răspuns:
Citat:

De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

Anytza 01.05.2010 14:29:45

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241578)
Este un calcul.
Ng*Ns-Nsfp-Nsfc
Unde
Ng=nr galaxiilor
Ns=nr stelelor dintr-o galaxie
Nsfp=nr stelelor fără planete
Nsfc= nr stelelor fără condiții favorabile (distanța față de soare, mărime etc)
Numărul gaxiilor în (universul vizibil!) e în jur de 100 de miliarde , iar nr stelelor dintr-o galaxie 3·100 miliarde(galaxia noastră, există și mai mari).

E un calcul IPOTETIC! nu ai de unde sa stii numarul galaxiilor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor fara sa cu planete! nu ai de unde sa stii daca sunt planete asemanatoare Pamantului. Nu prea e calcul, ai nevoie de date ca sa calculezi.
Si te rog, fara jigniri, eu nu te-am jignit.

modern talking 01.05.2010 14:45:50

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241579)
E un calcul IPOTETIC! nu ai de unde sa stii numarul galaxiilor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor fara sa cu planete! nu ai de unde sa stii daca sunt planete asemanatoare Pamantului. Nu prea e calcul, ai nevoie de date ca sa calculezi.
Si te rog, fara jigniri, eu nu te-am jignit.

Recunosc că calculul nu este exact . E ca și cum ai număra firele de iarbă de pe un teren de fotbal. AI putea? Sigur dar ar dura mult, așa că, iei 1 cm pătrat, numeri firele, și înmulțești cu numărul total de centrimetri pătrați. Logic nu? Așa faci și cu galaxiile, stelele etc.
Scuză-mi eventualele jigniri.
Repet:
Citat:

De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

eodor nastasa 01.05.2010 14:54:30

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241564)
Crime, mâncare care cade din cer, animale care vorbesc..halal "manual despre bunele maniere"!

"..." = quota = figurat, ai ramas la romana ?

Citat:

Dar dacă dorința ta îi contravine? Sau tu te consideri o marionetă care face ce vrea cu tine.
Hm, marioneta, hm...cine o fi marioneta, si mai ales a cui ?(a negurosului ?):39:

Citat:

Dacă bagi aerul într-o încăpere la -5000*C o să-l vezi pentru că se solidifică.Ai rămas corigent la chimie sau ceva?
zau ? baga-l tu, ca eu n-am de unde sa iau -5000*C. (s'asta cu gradele parca-i din fizicistica)

Citat:

În bible nu spune că dumnezeu a făcut planeta Jupiter, dar fără ea n-ai fi fost acuma în fața calculatorului. Probabil că te întrebi de ce, dar până și Jupiter a avut un rol mai important decât dumnezeu.
De ce ar fi scris ? Nu este relevant. In cazul asta ma'nchin in fata planetei jupiter:77: , care a deviat cometa s'a "halit'o"...

Citat:

P.S. ca să nu rămâi în ceață la faza cu Jupiter citește despre Shoemaker-Levy 9, sper că ai destulă inteligență să te prinzi singur!
Gentu', la Tunguska(in Siberea lu' sovetici, adicatelea), n'a fost nici un meteor, ma'ntelegi, a fost un plasmoid solar, asta daca stii ce-i aia(e la moda e trendi...esti in urma pretine). Spun'le la aia de la nash(p)a sa-si curete ochianu', ca vede'n ceata.:24:

p.s. pastreaza "bunu' lu' simtu'" chiar daca te "strange" pielea s'dai p'afara.:68:

Anytza 01.05.2010 14:55:28

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241580)
Recunosc că calculul nu este exact . E ca și cum ai număra firele de iarbă de pe un teren de fotbal. AI putea? Sigur dar ar dura mult, așa că, iei 1 cm pătrat, numeri firele, și înmulțești cu numărul total de centrimetri pătrați. Logic nu? Așa faci și cu galaxiile, stelele etc.

Da, vezi aproape ca ar suna rezonabil, desigur, pentru cine nu stie nimic din astronomie. pai in primul rand nu poti sa definesti acel "1 cm patrat", mai ales ca Universul e 3D, si apoi habar nu ai numarul "total" de "cm patrati" , si desigur nu stii cate galaxii, stele si planete, asa cum am mai spus. Logic nu? sunt numai presupuneri si nu date stiintifice. nu poti sa asemeni Universul cu-n petic de iarba.
Si nu mai repeta intrebari care nu au sens.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:31:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.