Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

ucenic 25.05.2012 23:07:23

Sa reproducem intreg contextul Evangheliei dupa Matei, cap.12 - final:

46. Pe cand vorbea inca Iisus noroadelor, iata ca mama si fratii Lui stateau afara si cautau sa vorbeasca cu El.
47. Atunci cineva I-a zis: "Iata, mama Ta si fratii Tai stau afara si cauta sa vorbeasca cu Tine."
48. Dar Iisus a raspuns celui ce-I adusese stirea aceasta: "Cine este mama Mea si care sunt fratii Mei?"
49. Apoi i-a intins mana spre ucenicii Sai si a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei!
50. Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama."

Vedeti cumva ca Domnul cere aici, unde se pomeneste de maica Lui, preamarirea, preacinstirea propriei lui mame sau mai degraba Domnul cere ca fiecare din noi sa fim gasiti credinciosi, loiali, fideli Tatalui Lui si al nostru din Ceruri, in toate lucrurile? Ascultatori si supusi fata de mama Lui de trup sau fata de Tatal Lui din vesnicie???

"Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia..." (Isaia 42:8)

iuliu46 25.05.2012 23:10:09

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 447446)
Sa reproducem intreg contextul Evangheliei dupa Matei, cap.12 - final:

46. Pe cand vorbea inca Iisus noroadelor, iata ca mama si fratii Lui stateau afara si cautau sa vorbeasca cu El.
47. Atunci cineva I-a zis: "Iata, mama Ta si fratii Tai stau afara si cauta sa vorbeasca cu Tine."
48. Dar Iisus a raspuns celui ce-I adusese stirea aceasta: "Cine este mama Mea si care sunt fratii Mei?"
49. Apoi i-a intins mana spre ucenicii Sai si a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei!
50. Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama."

Vedeti cumva ca Domnul cere aici, unde se pomeneste de maica Lui, preamarirea, preacinstirea propriei lui mame sau mai degraba Domnul cere ca fiecare din noi sa fim gasiti credinciosi, loiali, fideli Tatalui nostru din Ceruri, in toate lucrurile? Ascultatori si supusi fata de mama Lui de trup sau fata de Tatal Lui din vesnicie???

"Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia..." (Isaia 42:8)

Numai un inselat de draci se apuca sa caute in scripturi argumente impotriva Maicii Domnului. Ea a fost prima care a facut voia Domnului.Sa fii sanatos.Ti-am spus parerea mea despre tine.

ioanna 25.05.2012 23:10:43

99, ucenicul

REGULAMENT FORUM:
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3
12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !

Orice denigrare la adresa Fecioarei Maria o puteti face pe forumuri adventiste, respectiv penticostale, nu aici!
Orice luare in deradere a "fecioriei" ei o puteti face alaturi de fratii d-voastra, pe forumurile voastre, nu aici!

Citat:

Nutucutu: Imi cer scuze ca intervin in discutie, insa am o rugaminte la dumneavoastra: daca aveti prieteni crestini ortodocsi, pe care ii pretuiti si ii iubiti, ati putea, din dragoste si pretuire pentru ei, sa nu mai atacati si denigrati ceea ce au acestia mai sfint? Ma alatur si eu rugamintei userului Delia31 si va rog acelasi lucru: daca nu puteti sa o iubiti, sa o pretuiti si sa o cinstiti pe sfinta Fecioara Maria, macar nu o denigrati; nici pe ea si nici pe cei care o cinstesc. Dupa cum spunea si userul Delia31, tot ce au mai scump unii crestini, dupa Domnul nostru Isus Cristos este sfinta Fecioara Maria. Postarile dumneavoastra, chiar daca considerati ca sint corecte, sint jignitoare la adresa aceleia care L-a nascut pe Domnul nostru Isus si la adresa acelora care o cinstesc.

osutafaraunu 25.05.2012 23:16:31

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447448)
REGULAMENT FORUM:
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3
12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !

Orice denigrare la adresa Fecioarei Maria o puteti face pe forumuri adventiste, respectiv penticostale, nu aici!
Orice luare in deradere a "fecioriei" ei o puteti face alaturi de fratii d-voastra, pe forumurile voastre, nu aici!

Doamnă, ați dat report degeaba (v-ați mai ales cu o pâră de mărturisit), derâderea fecioriei ei a făcut-o zelosul dumneavoastră confrate, postând acel neinspirat exemplu din Psalmi.

ucenic 25.05.2012 23:16:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 447447)
Sa fii sanatos...

Multumesc, si tu si toata casa ta. De altfel, stiind cat deranj am produs cu aceste postari, ma vad nevoit sa va doresc tuturor celor ce au citit aici, spor la rugaciune, Domnul sa va binecuvinteze, mult har si fie ca credinta si dragostea voastra sa creasca tot mai mult.

Si la vremea Lui, sa fim gasiti credinciosi, fiecare in lucrul incredintat noua.

Pace!

iuliu46 25.05.2012 23:19:29

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 447453)
Multumesc, si tu si toata casa ta. De altfel, stiind cat deranj am produs cu aceste postari, ma vad nevoit sa va doresc tuturor celor ce au citit aici, spor la rugaciune, Domnul sa va binecuvinteze, mult har si fie ca credinta si dragostea voastra sa creasca tot mai mult.

Si la vremea Lui, sa fim gasiti credinciosi, fiecare in lucrul incredintat noua.

Pace!

Imi pare rau stiu ca tu crezi ca esti bine intentionat dar gresesti profund.Gandeste-te cine te impinge sa cauti orice argument impotriva chiar si atunci cand scrie negru pe alb ca Maria a fost prima care a facut aceste lucruri pe care Iisus ni le cere tuturor.

Pelerin spre Rasarit 25.05.2012 23:20:23

,,Nu aș vrea să fiu înger ca să vorbesc despre Maica Domnului. Vreau să vorbesc ca om slab, să pot simți adevărat dragostea și mila Maicii Domnului.Maica Domnului se simte, cred, mai bine printre oameni necăjiți, slabi și prigoniți în orice fel, decât s-ar simți înconjurată de îngeri. Maica Domnului jertfește mereu, suferă mereu apărând pe neputincioșii care o cer în ajutor. Iubește peste închipuire de mult și fără de alegere și pe cei ce sunt răi și chiar și pe cei nepăsători.

Nici un păcătos, oricât de mare ar fi, să nu se piardă, dacă Maica Domnului îl apără.O, fericită încredere! O, scăpare sigură! Maica lui Dumnezeu este Maica mea. Cu câtă siguranță așadar trebuie să nădăjduim, dacă mântuirea noastră atârnă de voința unui Frate atât de bun și a unei Mame atât de îndurătoare!„O, ce fericire este a muri în mijlocul atâtor îngeri! (se zice despre călugări). Ah, nu este timp de odihnă chiar acum când se apropie sfârșitul vieții mele!” Maica Domnului ne iubește mult. Ea vede în noi prețul morții lui Iisus Hristos. Maica Domnului ne dorește lucruri mai mari decât ne dorim noi înșine.

Ea se arată cu inima largă chiar și față de aceia care, fie din nepăsare sau din nerecunoștința, aleargă rar la dânsa. Dar cu cât mai generoasă nu va fi ea cu aceia care neîncetat îi cerșesc ajutorul? Aceștia nu numai că sunt iubiți mult, dar chiar sunt slujiți de dânsa."(Parintele Arsenie Papacioc)

ioanna 25.05.2012 23:21:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447452)
Doamnă, ați dat report degeaba , derâderea fecioriei ei a făcut-o zelosul dumneavoastră confrate, postând acel neinspirat exemplu din Psalmi.

V-am reamintit regulamentul forumului, atata tot. Stati linistit, mai degraba o sa fim noi banati sau o sa plecam de pe forum, decat sa va mai baneze pe d-voastra administratorul.

Adriana Cluj 25.05.2012 23:22:45

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 447446)

Vedeti cumva................

Sfantul Serafim de Sarov, in preajma caruia afirmati ca va bucurati duhovniceste, nu cred ca se bucura citind acestea.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=119

V-a intrebat un coleg de forum ce cautati aici. Ati raspuns:""sa vorbesc despre Domnul Iisus Hristos"" scris chiar asa, cum pretindem noi ortodocsii.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=217

Intreb eu acum: si sa o denigrati pe Maica Sfanta?

Pana la urma adevarul tot iese la lumina.........

osutafaraunu 25.05.2012 23:25:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 447458)
V-am reamintit regulamentul forumului, atata tot. Stati linistit, mai degraba o sa fim noi banati sau o sa plecam de pe forum, decat sa va mai baneze pe d-voastra administratorul.

Eu sunt liniștit, nu am pe conștiință nicio pâră (am spus pentru că v-am văzut editând un report). Și puteți fi și dvs. liniștită: nu o să fiți banată, și nici nu veți pleca. Noapte bună!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:25:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.