Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

antoniap 18.05.2012 15:45:53

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria și ale tuturor Sfinților Părinților noștri, Te rugăm cu negrăită și neștiută umilință sufletească, miluiește și mântuiește sufletele tuturor celor chemați la Taina mântuirii și pe toți cei părăsiți, uitați, neștiuți, rătăciți, căzuți sau pentru care nu se roagă nimeni, fiecare după numele său, și nu lăsa urâciunea pustiiriii să pătrundă în Sfintele Tale Altare, iar de cumva a pătruns, întoarce întru nimic lucrarea sa împotrivitoare, pentru ca toți, de la vlădică până la opincă, să facem numai Voia Ta cea dumnezeiască și nu pe-a noastră, cea omenească, în tot locul, în toată vremea și în toate împrejurările acum și pururea și-n vecii vecilor. Amin.

Sursa: Comentarii - Apologeticum

antoniap 22.05.2012 07:21:47

fluturas antiecumenism4

Sursa:

FLUTURAS ANTI ECUMENISM – varianta finala

ioan cezar 25.05.2012 02:48:25

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 445669)
Nu stiu daca imi amintesc foarte exact, dar odata fiind intrebat ceva de catre un reporter a raspuns ceva de felul:""eram treaz?"" :21:

................

antoniap 20.02.2013 11:21:01

http://apologeticum.wordpress.com/20...este/#comments

ovidiu b. 20.02.2013 11:56:15

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505082)

Corect, să sesizăm un aspect foarte important pe care părintele l-a spus: că el se roagă pentru ceilalți, îi iubește pe erectici și îi vede ca pe niște făpturi ale lui Dumnezeu, dar să nu ne amestecăm cu ei când vine vorba de credință.

Dacă am ține minte aceste cuvinte nu vom putea cădea nici în ecumenism, dar nici în dușmănie față de eretici și sectari. Ce mai sigură e calea de mijloc, cea a iubirii, a răbdării, a jertfei și a rugăciunii pentru toți și toate. :1:

catalin2 20.02.2013 12:01:29

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505082)

Foarte frumoase cuvinte.

ioanna 20.02.2013 13:55:27

Serile ecumenice din cadrul octavei de rugaciune pentru unitate mi se par anti-ecumenice si formale, de suprafata. Formale, pentru ca te intalnesti doar ca sa areti comunitatii europene ca esti unit cu ceilalti si ca exista o buna intelegere intre culte si anti-ecumenice pentru ca mijlocul de realizare al unitatii e privit in mod diferit de cei ce se roaga impreuna pentru unitate. Unitatea profunda e prin constiinta apartenentei reale la trupul Lui Hristos (Biserica), la comuniunea prin credinta, iar in ceea ce priveste credinta sunt puncte ireconciliabile intre culte, ce nu se pot negocia, din moment ce tin de credinta.

iuliu46 20.02.2013 14:00:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505105)
Serile ecumenice din cadrul octavei de rugaciune pentru unitate mi se par anti-ecumenice si formale, de suprafata. Formale, pentru ca te intalnesti doar ca sa areti comunitatii europene ca esti unit cu ceilalti si ca exista o buna intelegere intre culte si anti-ecumenice pentru ca mijlocul de realizare al unitatii e privit in mod diferit de cei ce se roaga impreuna pentru unitate. Unitatea profunda e prin comuniunea de credinta.

Chiar si numai ideea ca te intalnesti ca sa arati ceva cuiva e tulburatoare.Si nu am inteles niciodata de unde vine initiativa.Cine propune asta ?

ioanna 20.02.2013 14:09:16

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 505106)
Chiar si numai ideea ca te intalnesti ca sa arati ceva cuiva e tulburatoare.Si nu am inteles niciodata de unde vine initiativa.Cine propune asta ?

De obicei BGC are initiativa serilor de socializare [eu asa le spun... oficial cred ca-s numite "octave de rugaciune pentru unitate"] :) E foarte bine sa socializezi cu ceilalti, sa te unesti pentru diferite cauze (in special caritative), sa participi la activitati comune, expozitii, concerte,conferinte, lansari de carte ... aratandu-ti fratietatea si voluntariatul, dar nu trebuie exagerat si alunecat pe panta sincretismului religios: rugaciuni comune, impartasit comun, predicare comuna etc. Astea mi se pare deja anti-ecumenice, pentru ca in ceea ce priveste inchinarea,predicarea,rugaciunea, fiecare trebuie sa ramana in cadrul comunitatii in a carui invatatura crede si traieste,nu amesteci planurile.

iuliu46 20.02.2013 14:45:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505110)
De obicei BGC are initiativa serilor de socializare [eu asa le spun... oficial cred ca-s numite "octave de rugaciune pentru unitate"] :) E foarte bine sa socializezi cu ceilalti, sa te unesti pentru diferite cauze (in special caritative), sa participi la activitati comune, expozitii, concerte,conferinte, lansari de carte ... aratandu-ti fratietatea si voluntariatul, dar nu trebuie exagerat si alunecat pe panta sincretismului religios: rugaciuni comune, impartasit comun, predicare comuna etc. Astea mi se pare deja anti-ecumenice, pentru ca in ceea ce priveste inchinarea,predicarea,rugaciunea, fiecare trebuie sa ramana in cadrul comunitatii in a carui invatatura crede si traieste,nu amesteci planurile.

Sper sa fie doar un gest gresit facut de cei din BGC si sa nu fie un teatru de papusi in care toti trebuie sa arate ceva cuiva care are chef de un spectacol din cand in cand.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:25:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.