Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta baiatului neinsurat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15043)

Florinvs 05.12.2013 14:05:45

Tocmai de aia sunt de parere (stiu- multi colegi de forum a sa spuna ca nu "crestineste") ca inainte de a te casatori e bine sa fii impreuna cu persoana respectiva un timp mai indelungat (nici exagerat de mare), pentru a aveea posibilitate sa o cunosti, in masura in care poti cunoaste un om.

Cei care dupa ce s-au "cunoscut"" de cateva luni si gata la ofiterul starii civile fac o mare greseala.

Corinusha 05.12.2013 14:40:15

Nici macar intr-o familie de crestini practicanti din toate punctele de vedere nu gaanteaza nimeni ca va fi o casnicie de durata. Pana si in familiile de genul pot aparea divorturi, iar in cel mai rau caz, unul din soti poate ajunge sa nu mai aiba strop de demnitate, sa fie agresat sau mai stiu eu ce, doar pentru ca "nu e crestineste sa divortezi, Biserica nu iti da voie". Dar la cate se acumuleaza si ce ajung sa gandeasca unul despre celalalt... ajung sa-si faca mai multe pacate decat daca divorteaza.

Exista cazuri, nu zic ca-s multe sau putine, ca habar nu am, dar ele exista.
Cea mai sanatoasa modalitate de a trai, eu zic ca e combinand viata lumeasca cu invataturile crestine. Nu e bin nici cand o faci DOAR intr-un fel, dar nu e bine nici daca o faci DOAR in celalalt fel. ECHILIBRUL in tot ceea ce faci est crucial pentru o ezvoltare armonioasa.

Mihailc 05.12.2013 14:51:56

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 542760)
Sunt convins ca domnul Florin-Ionut vorbeste din experienta! Nu vreau sa-l intreb despre chestiuni si amanunte personale pe dumnealui- daca considera necesar le poate face publice pe forum dumnealui.

Iar la intrebare "daca dintr-o parte slabeste iubirea"": am precizat cred ca destul de clar ca ""atunci când iubesti si esti iubit"". Se poate intampla sa mai fie neintelegeri, insa sunt situatii care chiar conteaza si in care- dupa modul in care se comporta si iti este alaturi sau nu- iti dai seama daca femeia respectiva te iubeste sau nu.
Vorba aia- dragoste cu forta nu se poate.

Florine din Vaslui, nu vreau să mă contrazic cu tine, ci doar să te invit la un exercițiu de luciditate. Faptul de a iubi și a fi iubit nu poate fi impus ca o condiție, fiindcă oamenii, în general, trăiesc sub vremi și sunt influențați de mulți factori exteriori cuplului, ca să nu mai spun că nu există garanții (cu o singură excepție) că iubirea începuturilor va dăinui peste ani.
Tu vrei să ne convingi că ești deja pregătit, și că nimic nu-ți lipsește, să abordezi cu curaj marea dragoste. Înțelepciunea populară însă te avertizează că "socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg", prin urmare ar fi indicat să te pregătești pentru multe neprevăzute.
Dacă ar fi să mă îngrijoreze ceva în felul cum pui tu problema, m-aș opri asupra tendinței de a jongla exclusiv cu "certitudini aeriene". N-ai întrebări, nedumeriri ci doar o ofertă imponderabilă ce ignoră numeroasele subterane ale naturii umane căzute. La tine totul pare încheiat deja înainte de a începe, ca și cum ceilalți oamenii ar fi niște roboți care urmează traiectorii riguros fixe.

Florinvs 05.12.2013 15:08:19

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 542774)
Florine din Vaslui, nu vreau să mă contrazic cu tine, ci doar să te invit la un exercițiu de luciditate. Faptul de a iubi și a fi iubit nu poate fi impus ca o condiție, fiindcă oamenii, în general, trăiesc sub vremi și sunt influențați de mulți factori exteriori cuplului, ca să nu mai spun că nu există garanții (cu o singură excepție) că iubirea începuturilor va dăinui peste ani.
Tu vrei să ne convingi că ești deja pregătit, și că nimic nu-ți lipsește, să abordezi cu curaj marea dragoste. Înțelepciunea populară însă te avertizează că "socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg", prin urmare ar fi indicat să te pregătești pentru multe neprevăzute.
Dacă ar fi să mă îngrijoreze ceva în felul cum pui tu problema, m-aș opri asupra tendinței de a jongla exclusiv cu "certitudini aeriene". N-ai întrebări, nedumeriri ci doar o ofertă imponderabilă ce ignoră numeroasele subterane ale naturii umane căzute. La tine totul pare încheiat deja înainte de a începe, ca și cum ceilalți oamenii ar fi niște roboți care urmează traiectorii riguros fixe.

Nu am zis nicioadata ca oamenii ar fi "roboti"" sau ca ar urma ""trasee prestabilite""! Am zis doar ca stiu foarte clar ce vreau, iar atunci când am ocazia actionez in consecinta.
Prea multa filozofie pentru niste lucruri normale. Acum sa va spun la modul concret cum as proceda, cum m-as comporta, etc nu cred ca are rost- pur si simplu natural, FIRESC, normal!

AlinB 05.12.2013 15:14:24

Deci tu de fiecare data cand mergi la cumparaturi, te intorci acasa cu exact ce ai cautat. :)
Adica ...stii...ce ar putea merge gresit?

Apropo, in ce lume perfecta traiesti?

Florinvs 06.12.2013 07:45:51

Domnule AlinB, aveti un talent deoasebit de Gica contra la orice subiect discutat! Eu m-am saturat sa va tot explic nise lucruri simple, care tin de firescul uman, iar dupa aia dumneavoastra sa dezvoltati o intreaga filozofie contra!

Barsaumas 06.12.2013 10:53:17

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 542771)
Nici macar intr-o familie de crestini practicanti din toate punctele de vedere nu gaanteaza nimeni ca va fi o casnicie de durata. Pana si in familiile de genul pot aparea divorturi, iar in cel mai rau caz, unul din soti poate ajunge sa nu mai aiba strop de demnitate, sa fie agresat sau mai stiu eu ce, doar pentru ca "nu e crestineste sa divortezi, Biserica nu iti da voie". Dar la cate se acumuleaza si ce ajung sa gandeasca unul despre celalalt... ajung sa-si faca mai multe pacate decat daca divorteaza.

Cea mai sanatoasa modalitate de a trai, eu zic ca e combinand viata lumeasca cu invataturile crestine. Nu e bin nici cand o faci DOAR intr-un fel, dar nu e bine nici daca o faci DOAR in celalalt fel. ECHILIBRUL in tot ceea ce faci est crucial pentru o ezvoltare armonioasa.

Ai atins esenta. Ai perfecta dreptate. Nu as fi putut sa o spun mai bine.

Florinvs 06.12.2013 11:02:52

Intradevar, bine spus! Traind in lume (nu la manastire) trebuie sa tinem cont si sa echilibram ambele fatete ale personalitatii umane: cea trupeasca, lumeasca si cea emotionala si religioasa.

stefan florin 06.12.2013 11:33:37

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 542771)

FOARTE CORECT spus doamna

stefan florin 06.12.2013 11:35:05

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 542852)
Intradevar, bine spus! Traind in lume (nu la manastire) trebuie sa tinem cont si sa echilibram ambele fatete ale personalitatii umane: cea trupeasca, lumeasca si cea emotionala si religioasa.

trebuie sa dam Cezarului, cele ce sunt ale Cezarului si Lui Dumnezeu, cele ce sunt ale lui Dumnezeu

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:38:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.