Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioanna 18.03.2013 09:58:36

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 510822)
66 dacă ai pricepe cine a fost Hristos nu ai pune asemenea întrebare penibilă.

Pe un alt topic ne-am hotarat sa ignoram userii adventisti, veniti cu chef de polemica si mai putin cu dorinta de cunoastere. Ei "traiesc" datorita noua. Pacat ca nu ne-am tinut de cuvant si am mutat discutiile pe alt topic. In mod deliberat nu raspund intrebarilor. A se vedea userul Beniamin, care rapid a sarit la "icoane", omitand de exemplu intrebarea asta:
Citat:

Beniamin777:... se stie ca de-a lungul secolelor, au fost prigoniri continue, din partea bisericilor istorice dominante, ale celor care cautau sa cerceteze Scriptura (lucru condamnat) si sa urmeze invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu. Acesti prigoniti au reprezentat, cu adevarat, Biserica lui Hristos.
Citat:

Ioanna:Adventistii de ziua a 7-a au fost prigoniti din sec.I pana-n sec.XIX? Arie, Nestorie, Marcion au reprezentat cu adevarat Biserica lui Hristos? Cu ce comunitate din sec.VI (de exemplu) se idenifica cultul co-fondat de Ellen White? Banuiesc ca nu indrazniti sa negati Sfanta Scriptura si sa spuneti ca Biserica Lui Hristos n-a existat din sec.II pana-n sec.XIX, cand a aparut cultul adventist,nu? Cred ca intrebarea lui Lucian era clara, nu vad de ce o ocoliti.

Un om care crede in Hristos, nu si in doctrinele cultului adventist de ziua a 7-a, face parte din Biserica lui Hristos? Va rog sa nu-mi veniti cu povesti, luminati-ne si pe noi care-s crestinii din sec.VI sau sec.XV care au crezut in doctrinele fundamentele ale cultului din care ati ales sa faceti parte (unde erau ei? care comunitate, in ce tara?). Din moment ce ati spus ca erau oameni ce faceau parte din Biserica Lui Hristos, inseamna ca ei gandeau ca si adventistii de ziua a 7-a, ce se considera Biserica Lui Hristos.Dupa ce raspundeti clar la aceste intrebari, puteti veni sa criticati Biserica Ortodoxa si invatatura ei si sa va angajati in propavaduirea adventismului pe forumul ortodox.

stefan florin 18.03.2013 10:05:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 510822)
66 dacă ai pricepe cine a fost Hristos nu ai pune asemenea întrebare penibilă.

de la cei care il considera pe Hristos arhanghel si pe ingeri extraterestrii, ce poti sa astepti?

Noiembrie 18.03.2013 10:09:07

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510392)
Sa vorbesti despre credinta in Dumnezeu (cel putin teoretic) este gargara. Sa arati uciderea ca o virtute este ceva sfant.

1.DELOC! Sa vorbesti despre credinta dreapta este ceva bun, constructiv, cand la baza sta Scriptura si nu hartoagele "albe" ale d-nei EllenG.W.

Semenii au importanta. De aceea nu-i ucid. Iar pamantul, cu tot ce este pe el, este a lui Dumnezeu.

2.Da, si oamenii si Pamantul sunt ale LUI, NIMENI nu contesta asta, insa aratati-mi si mie UNDE scrie EXACT, in Biblie ca nu trebuie sa ucidem dusmanii care ne-ar ataca tara si poporul!!! Deci nu o dati cotita, draga domnule...

Vedeti ce face televizorul? Va dezvolta o imaginatie nesanatoasa. Eu ma gandesc ca in vreme de razboi poate voi muri. Credinta in invierea promisa de Domnul Iisus Hristos, pentru a mosteni viata vesnica, ma face sa nu-mi fie deloc frica de moarte.

3.Sa fim seriosi! TOTI adventistii pe care i-am cunoscut, sustin ca ei sunt alesii rapirii la cer in "ziua marelui necaz" si tot ei sustin ca dupa momentul mortii nu exista nimic...Deci nu vad zau legatura cu televizorul...Televizoruil ne lumineaza privind invataturile uneori aiuristice ale cultului dvs. Sigur, si unii si altii credem in Dumnezeu, important ramane insa CUM !

"Isi jertfeste viata". Sunt cu totul de acord cu dvs.
4.Sa inteleg ca admiteti doar sa fiti ucisi intr-un ipotetic razboi, nu sa si aparati?!?

Mai circula pe Terra si un mod de gandire ceresc. De acesta nu ati auzit?

5.Sa inteleg ca va credeti inger?Glumesc! Sigur ca exista si un mod ceresc de a gandi si ma intreb cand il veti descoperi si domnia voastra! Numai bine!

centesimusoctavus 18.03.2013 10:12:48

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510829)
de la cei care il considera pe Hristos arhanghel si pe ingeri extraterestrii, ce poti sa astepti?

Exact ceea ce poți aștepta de la cei ce-l consideră pe Gavril arhanghel și pe extra-tereștrii îngeri demni de a primi închinarea ce numai lui Dumnezeu I se cuvine!

nutucutu 18.03.2013 10:14:03

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510821)
1. Dupa ce Maica Domnului a plecat dintre ei, tot nu i s-au inchinat ( cum se face in bisericile istorice). Ba, mai mult, in epistolele lor, Sfintii Apostoli nu au pomenit nici un cuvant despre Maica Domnului. De ce?
2. De ce nu aveau Sfintii Apostoli icoane cu Domnul Iisus Hristos ca se inchine in fata lor?
3. Sfintii Apostoli, fiind in viata, au refuzat categoric sa primeasca inchinare de la oameni. De cand a aparut inchinarea la sfinti?

1. Pentru ca primii crestini erau hraniti cu lapte si nu erau capabili sa digere hrana solida
2.In acest puct 2 exista multa viclenie. Stiti prea bine cam care erau tehnicile de pictura din acele vremuri; era cam greu sa porti la gat o bucata de piatra sau de lemn pe care era pictat ceva, ca sa nu mai spun cam cati pictori se gaseau. Oricum, atat in catacombele Romei cat si in bisericile primilor crestini care exista si azi pe teritoriul Turciei putem vedea picturi cu chipuri de sfinti, inclusiv picturi cu sfanta Fecioara Maria. Acestea sunt dovezi clare ca acei crestini nu se fereau sa foloseasca icoanele; tocmai pentru credinta lor au fost prigoniti. Dumneavoastra alegeti sa ignorati ceea ce faceau primele counitati de crestini spunand ca, chipurile, nu erau chiar de pe vremea apostolilor. Am totusi convingerea ca acei crestini care au trait in catacombele Romei sau in orasele subterane de pe teritoriul Turciei aveau credinta fundamentata chiar pe invatatura data de apostoli, chiar daca au trecut vreo 200 ani de la moartea apostolilor. Si evident, ei, cei prigoniti pentru credinta lor, pot fi pentru noi un model mult mai demn de urmat decat inchipuirile unei pseudo profetese si a unor sarlatani care au inventat un presupus sfarsit al lumii care n-a venit, dupa care au inventat "speranta celei de-a doua veniri" ca sa nu mai cada in ridicol.
3. Sfantul apostol Ioan, in viata fiind, s-a inchinat unui inger. Asta e o dovada de umilinta. Sfantul apostol Petru, in viata fiind, s-a opus cand un crestin i s-a inchinat. Asta e tot o dovada de umilinta. Dumneavoastra va puneti intotdeauna in postura celui lipsit de umilinta (care nu doreste sa recunoasca valoarea sau sfinteinia unui om facand gesturi exterioare, cum ar fi, de exemplu, sarutatul mainii) si alegeti intotdeauna atitudinea aroganta a celui care nu se inchina, chipurile, pentru ca asta ar displace Domnului. Domnului ii place umilinta, iar cine e capabil sa se umileasca in fata unui semen de-al sau pe care il vede, cu atat mai mult va fi capabil sa se umileasca in fata Lui Dumnezeu pe care nu Il vede.

stefan florin 18.03.2013 10:20:27

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510832)
Exact ceea ce poți aștepta de la cei ce-l consideră pe Gavril arhanghel și pe extra-tereștrii îngeri demni de a primi închinarea ce numai lui Dumnezeu I se cuvine!

au fost oameni in Biblie care au ingenuncheat in fata ingerilor, inchinandu-se astfel ingerilor?

Noiembrie 18.03.2013 10:20:37

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 510833)
1. Pentru ca primii crestini erau hraniti cu lapte si nu erau capabili sa digere hrana solida
2.In acest puct 2 exista multa viclenie. Stiti prea bine cam care erau tehnicile de pictura din acele vremuri; era cam greu sa porti la gat o bucata de piatra sau de lemn pe care era pictat ceva, ca sa nu mai spun cam cati pictori se gaseau. Oricum, atat in catacombele Romei cat si in bisericile primilor crestini care exista si azi pe teritoriul Turciei putem vedea picturi cu chipuri de sfinti, inclusiv picturi cu sfanta Fecioara Maria. Acestea sunt dovezi clare ca acei crestini nu se fereau sa foloseasca icoanele; tocmai pentru credinta lor au fost prigoniti. Dumneavoastra alegeti sa ignorati ceea ce faceau primele counitati de crestini spunand ca, chipurile, nu erau chiar de pe vremea apostolilor. Am totusi convingerea ca acei crestini care au trait in catacombele Romei sau in orasele subterane de pe teritoriul Turciei aveau credinta fundamentata chiar pe invatatura data de apostoli, chiar daca au trecut vreo 200 ani de la moartea apostolilor. Si evident, ei, cei prigoniti pentru credinta lor, pot fi pentru noi un model mult mai demn de urmat decat inchipuirile unei pseudo profetese si a unor sarlatani care au inventat un presupus sfarsit al lumii care n-a venit, dupa care au inventat "speranta celei de-a doua veniri" ca sa nu mai cada in ridicol.
3. Sfantul apostol Ioan, in viata fiind, s-a inchinat unui inger. Asta e o dovada de umilinta. Sfantul apostol Petru, in viata fiind, s-a opus cand un crestin i s-a inchinat. Asta e tot o dovada de umilinta. Dumneavoastra va puneti intotdeauna in postura celui lipsit de umilinta (care nu doreste sa recunoasca valoarea sau sfinteinia unui om facand gesturi exterioare, cum ar fi, de exemplu, sarutatul mainii) si alegeti intotdeauna atitudinea aroganta a celui care nu se inchina, chipurile, pentru ca asta ar displace Domnului. Domnului ii place umilinta, iar cine e capabil sa se umileasca in fata unui semen de-al sau pe care il vede, cu atat mai mult va fi capabil sa se umileasca in fata Lui Dumnezeu pe care nu Il vede.

Cata dreptate aveti! Mi-a placut! Toata stima!Doamne ajuta!

beniamin777 18.03.2013 10:23:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510823)
Pentru ca a 4-a oara sugerati ca noi ne inchinam icoanelor,

1. Acesta este raspunsul dvs. la o postare in care nici macar nu ma refeream la icoane.
2. Am folosit, de mai multe ori, expresia "inchinare in fata icoanelor". Inca nu am sugerat niciodata ca va inchinati la icoane.

beniamin777 18.03.2013 10:27:21

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 510830)
5.Sa inteleg ca

Modul in care ati aranjat postarea face sa se inteleaga ca anumite afirmatii ale dvs. imi apartin. Va rog, delimitati clar spusele dvs. de ale mele.

centesimusoctavus 18.03.2013 10:33:35

Citat:

Că dumneavoastră vă considerați doctă într-ale teologiei, hai că pot înțelege; dar să-i considerați pe primii creștini-martiri incapabili a înțelege adevărurile Evangheliei rostite de chiar gura apostolilor, e prea de tot! Dacă am fi spus-o noi, v-ați fi sfâșiat hainele strigând: "A hulit! A hulit!"

Citat:

Stiti prea bine cam care erau tehnicile de pictura din acele vremuri; era cam greu sa porti la gat o bucata de piatra sau de lemn pe care era pictat ceva, ca sa nu mai spun cam cati pictori se gaseau.

În ce privește "tehnicile de pictură", icoanele (no offence!) sunt departe a se ridica la creațiile unui da Vinci ori Tizian, așa că lăsați asemenea argumente de doi bani. Creștini au ajuns până în familiile imperiale, cum nu s-ar fi găsit meșteri pictori printre miile existenți în Imperiu? Hai să fim serioși!

Citat:

evident, ei, cei prigoniti pentru credinta lor, pot fi pentru noi un model mult mai demn de urmat decat inchipuirile unei pseudo profetese

Nu vă cere nimeni să urmați modelul ei (iarăși eterna obsesie), suficient ce vă cere Scriptura: urmați modelul lui Hristos și al sfinților apostoli!

Citat:

sarlatani care au inventat un presupus sfarsit al lumii care n-a venit, dupa care au inventat "speranta celei de-a doua veniri"

Speranța celei de-a doua veniri e de la apostoli, nu de la "șarlatani", dacă nu știați până acum...

centesimusoctavus 18.03.2013 10:34:47

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510838)
au fost oameni in Biblie care au ingenuncheat in fata ingerilor, inchinandu-se astfel ingerilor?

Da, însă au fost mustrați și corectați pe loc!

beniamin777 18.03.2013 10:36:49

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510838)

Au fost oameni care au vrut sa se inchine ingerilor. Dar au fost corectati imediat, chiar de catre inger, sa nu cumva sa faca lucrul acesta.

""Eu, Ioan, am auzit si am văzut lucrurile acestea. si după ce le-am auzit si le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.
Dar el mi-a zis: "Fereste-te să faci una ca aceasta!
Eu sunt un împreună slujitor cu tine, si cu fratii tăi, proorocii, si cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu." (Apocalipsa 22:8,9)

"Fereste-te sa faci una ca aceasta" (sa te inchini la un inger). Cum ramane cu invatatura data copiilor de a se inchina inger, ingerasului?

nutucutu 18.03.2013 11:05:57

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510845)
Că dumneavoastră vă considerați doctă într-ale teologiei, hai că pot înțelege; dar să-i considerați pe primii creștini-martiri incapabili a înțelege adevărurile Evangheliei rostite de chiar gura apostolilor, e prea de tot! Dacă am fi spus-o noi, v-ați fi sfâșiat hainele strigând: "A hulit! A hulit!".

Nu ma consider deloc docta in ale teologiei. Totusi, nu-l puteti contrazice pe sfantul Pavel care spunea ca-i hraneste pe corinteni cu lapte.
Citat:

În ce privește "tehnicile de pictură", icoanele (no offence!) sunt departe a se ridica la creațiile unui da Vinci ori Tizian, așa că lăsați asemenea argumente de doi bani. Creștini au ajuns până în familiile imperiale, cum nu s-ar fi găsit meșteri pictori printre miile existenți în Imperiu? Hai să fim serioși!

Bineanteles ca s-au gasit mesteri pictori de icoane. Icoanele lor le vedeti printre ruinele primelor biserici crestine sau in catacombele Romei. Colegul dumneavoastra vorbea, chipurile, ca primii crestini nu purtau icoane la ei. Evident ca nu purtau, era prea greu, insa se inchinau la icoanele din biserici. Urmele lor se vad si astazi, dar dumneavoastra preferati sa le ignorati.
Citat:

Nu vă cere nimeni să urmați modelul ei (iarăși eterna obsesie), suficient ce vă cere Scriptura: urmați modelul lui Hristos și al sfinților apostoli!

Asta si facem. Dumneavoastra sunteti obsedati sa ne tot aratati ca gresim in credinta noastra, iar noi, nefiind inca sfinti, in loc sa va ignoram, va raspundem. Si cum credinta dumneavoastra e inventata de celabra profetesa si de niste sarlatani care au prevazut un sfarsit al lumii care n-a venit, nu am ce sa fac, va tot reamintesc ca temelia credintei adventiste e o minciuna parfumata cu parfumul milioanelor de secte si sectulite existente pe planeta: sola Scriptura.
Citat:

Speranța celei de-a doua veniri e de la apostoli, nu de la "șarlatani", dacă nu știați până acum...

Speranta celei de-a doua vine de la apostoli. Sarlatanii au adaugat o zi anume pentru a doua venire, profetie la care au renuntat cand au vazut ca au dat-o in bara, zeciuiala, anularea unor carti din Sfanta Scriptura pe care le considera "literatura", rastalmacirea cuvintelor Domnului, inventarea unor aberatii gen Isus Hristos=arthanghelul Mihail etc

centesimusoctavus 18.03.2013 11:19:22

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 510856)
Totusi, nu-l puteti contrazice pe sfantul Pavel care spunea ca-i hraneste pe corinteni cu lapte.

Că-i considerați pe creștinii din Corint pilde bune de urmat, e treaba dumneavoastră; dar așa cu lapte cum îi hrănea, nu le indica o închinare mijlocită de cele materiale (icoane, cruci, moaște). O astfel de închinare infantilă au și păgânii, creștinii se închină altfel: în duh și în adevăr.

Citat:

Bineanteles ca s-au gasit mesteri pictori de icoane. Icoanele lor le vedeti printre ruinele primelor biserici crestine sau in catacombele Romei. Colegul dumneavoastra vorbea, chipurile, ca primii crestini nu purtau icoane la ei. Evident ca nu purtau, era prea greu, insa se inchinau la icoanele din biserici. Urmele lor se vad si astazi, dar dumneavoastra preferati sa le ignorati.

Parcă era vorba pe perioada apostolică, perioadă acoperită de Noul Testament și nu de perioada de după moartea apostolilor.

Citat:

Dumneavoastra sunteti obsedati sa ne tot aratati ca gresim in credinta noastra

Ba de loc! Nu greșiți de fel! Țineți cu strictețe (vorbesc de dumneavoastră, practicanții) credința confesiunii. Vă și laud, dacă acesta e motiv de laudă. Problema nu e la dumneavoastră, ci la această dogmă confesională (ca să ne limităm doar la acest aspect) neacoperită de Scriptură și de practica lui Hristos și a apostolilor.

Citat:

Speranta celei de-a doua vine de la apostoli.

Puteați s-o spuneți de la început.

Citat:

Sarlatanii au adaugat o zi anume pentru a doua venire, profetie la care au renuntat

Ziua (anul) și profeția era corectă căci este pe paginile Scripturii, interpretarea evenimentului a fost greșită. Iar cel greșit nu poate fi numit șarlatan, cred că cunoașteți definiția șarlatanului. Dacă nu, aveți la dispoziție dicționarul.

beniamin777 18.03.2013 11:27:46

Citat:

Totusi, nu-l puteti contrazice pe sfantul Pavel care spunea ca-i hraneste pe corinteni cu lapte.

Nu corintenii sunt modelul nostru ci chiar Sfintii Apostoli.
"Călcati pe urmele mele, întrucît si eu calc pe urmele lui Hristos." (1 Corinteni 11:1).

Poate vreti sa spuneti ca Sfintii Apostoli erau cu cas la gura si de aceea nu ne-au invatat nimic despre inchinarea in fata icoanelor sau la sfinti, moaste sau Maica Domnului.

Citat:

Colegul dumneavoastra vorbea, chipurile, ca primii crestini nu purtau icoane la ei.

Nu am spus nicidecum asa ceva. Am spus, si repet, ca Sfintii Apostoli nu se inchinau in fata icoanelor. De ce? Nu stiau (erau novici)?

Citat:

Si cum credinta dumneavoastra e inventata de celabra profetesa si de niste sarlatani care au prevazut un sfarsit al lumii care n-a venit,

Ne confundati (spun asta "fiind sigur de sinceritatea dvs."). Nici "profeteasa" si nici adventistii de ziua a saptea nu au prevazut un sfarsit a lumii.

Citat:

Speranta celei de-a doua vine de la apostoli.

Intr-o postare anterioara spuneati ca speranta celei de-a doua veniri este de la "niste sarlatani". La Sfintii Apostoli va refereati?

ovidiu b. 18.03.2013 11:31:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 510827)
Pe un alt topic ne-am hotarat sa ignoram userii adventisti, veniti cu chef de polemica si mai putin cu dorinta de cunoastere.

Stai liniștită că eu unul nu le fac jocul. :1:

centesimusoctavus 18.03.2013 11:33:44

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 510871)
Stai liniștită că eu unul nu le fac jocul. :1:

Dar al cui joc îl faceți?:3:

stefan florin 18.03.2013 11:44:10

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510846)
Da, însă au fost mustrați și corectați pe loc!

pe bune? Ia uite aici: Geneza 19:1: "Cei doi Îngeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot ședea la poarta Sodomei. Și văzându-I, Lot s-a sculat înaintea Lor și s-a plecat cu fața până la pământ"; Cronici 21 ,16: "Atunci ridicându-și David ochii săi, a văzut pe îngerul Domnului stând între pământ și cer cu sabia goală în mâna sa, întinsă asupra Ierusalimului; și a căzut David și bătrânii cu fetele la pământ, îmbrăcați în sac"; Daniel 8 ,16-17: " Atunci am auzit un glas de om deasupra fluviului Ulai, glas care striga și spunea: "Gavriile, tâlcuiește celui de acolo vedenia!"
Și el a venit unde eram eu și, când se apropia, m-am înspăimântat și am căzut cu fața la pământ. Și el mi-a grăit: "Ia aminte, fiul omului, căci vedenia este pentru a arăta sfârșitul veacurilor!"

centesimusoctavus 18.03.2013 11:47:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510877)
pe bune? Ia uite aici: Geneza 19:1: "Cei doi Îngeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot ședea la poarta Sodomei. Și văzându-I, Lot s-a sculat înaintea Lor și s-a plecat cu fața până la pământ"; Cronici 21 ,16: "Atunci ridicându-și David ochii săi, a văzut pe îngerul Domnului stând între pământ și cer cu sabia goală în mâna sa, întinsă asupra Ierusalimului; și a căzut David și bătrânii cu fetele la pământ, îmbrăcați în sac"; Daniel 8 ,16-17: " Atunci am auzit un glas de om deasupra fluviului Ulai, glas care striga și spunea: "Gavriile, tâlcuiește celui de acolo vedenia!"
Și el a venit unde eram eu și, când se apropia, m-am înspăimântat și am căzut cu fața la pământ. Și el mi-a grăit: "Ia aminte, fiul omului, căci vedenia este pentru a arăta sfârșitul veacurilor!"

Ștefane, tu faci parte din Biserica Apostolică, ori din Biserica lui Lot?:33:

nutucutu 18.03.2013 12:32:48

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510862)
Că-i considerați pe creștinii din Corint pilde bune de urmat, e treaba dumneavoastră; dar așa cu lapte cum îi hrănea, nu le indica o închinare mijlocită de cele materiale (icoane, cruci, moaște). O astfel de închinare infantilă au și păgânii, creștinii se închină altfel: în duh și în adevăr.

Este foarte adevarat; asa se inchina crestinii. Ma intreb cum puteti sa sustineti ca va inchinati in duh si adevar de vreme ce duhul e invizibil, iar adevarul este al profetesei de care tot amintim. Daca ati crezut ca adevarate profetiile mincinoase ale unuia sau altuia, cum aveti pretentia ca sunteti capabili sa discerneti adevarul si sa ca va inchinati in adevar? Daca nu puteti sa va umiliti in fata unui om vizibil cum as putea sa cred ca va puteti umili in fata Duhului Sfant invizibil? Inchiarea la Dumnezeu prin icoane poate fi numita infantila; totusi, daca nu suntem ca si copiii (adica infantili) nu vom intra in Imparatia Cerurilor, asa ne spune Sfanta Scriptura.
Citat:

Parcă era vorba pe perioada apostolică, perioadă acoperită de Noul Testament și nu de perioada de după moartea apostolilor.

Apostolul Pavel se grabea sa ajunga la Ierusalim pentru sarbatoarea Cinzecimii care se apropia si pe care dorea sa o sarbatoreasca acolo. Daca nu respectati aceasta sarbatoare, asemenea apostolilor, nu vad de ce tot trambitati ca sunteti asemenea lor si de ce ne tot judecati ca prin prisma invataturii si practicilor sfintilor apostoli? De vreme ce nu sunteti asemenea apostolilor nu aveti dreptul sa ne judecati pe noi ca nu am fi ca ei. Ca va impaunati dumneavoastra insiva ca ati fi, asta e alta poveste.
Citat:

Problema nu e la dumneavoastră, ci la această dogmă confesională (ca să ne limităm doar la acest aspect) neacoperită de Scriptură și de practica lui Hristos și a apostolilor.

Iarasi vorbe fara acoperire. Sfintii apostoli mergeau la rugaciunea de la ora a 6-a. Asa ne spune sfanta Scriptura. Dumneavoastra faceti asta? Nu. Crestinii catolici, chiar daca nu toti, da. Sfanta Scriptura ne spune ca apostolii serbau sarbatoarea Cinzecimii. DUmneavoastra faceti asta? Nu. Mai stim ca sfanta Fecioara mergea in fiecare an in pelerinaj la Ierusalim. Dumneavoastra mergeti in pelerinaje? Nu. Mai aflam ca apostolii staruiau in rugaciuni si in frangerea Painii. Dumneavoastra faceti asta? Nu. Apostolii si-au lasat familii, ogoare, case ca sa-L urmeze pe Hristos. Faca adventistii asta? NU. Dadeau apostolii zeciuiala? Nu. Dadea fiecare cat putea, nu zeciuiala cum impuneti dumneavoastra. Deci, pe care invatatura a sfintilor apostoli sau practici ale acestora aveti dumneavoastra intemeiata invatatura? Vorbe goale neacoperite de fapte, cam asta e doctrina adventista.
Citat:

Ziua (anul) și profeția era corectă căci este pe paginile Scripturii, interpretarea evenimentului a fost greșită. Iar cel greșit nu poate fi numit șarlatan, cred că cunoașteți definiția șarlatanului. Dacă nu, aveți la dispoziție dicționarul.

Cel care a gresit e chiar un sarlatan sau, in cel mai bun caz, un om pacalit de duhul rau si care, poate, pana la moarte s-a cait pentru ceea ce a facut. Un om inspirat de Duhul Sfant nu face NICIODATA profetii false, lucrul asta il stim din Sfanta Scriptura.

Iar dumneavoastra ar trebui sa stiti ca in Sfanta Scriptura este scris ca nimeni nu cunoaste ceasul cand va fi a doua venire, numai Tatal. Lucrul asta ne este spus chiar de Domnul nostru Isus Hristos. Iar adventistii prefera sa puna la indoiala cuvintele spuse chiar de Domnul nostru. Va lansati in analiza a tot felul de "profetii" si puneti accent pe invatarea pe de rost a diverselor citate din Sfanta Scriptura insa nu puneti accent pe lucrul de baza pe care l-am invatat de la apostoli, adica lupta cu pacatul, sfintirea proprie etc.

In afara de a ataca religiile istorice si pe credinciosii lor, de a face comparatii, mai faceti si altceva in timp ce asteptati cea de-a doua venire?

Din acest motiv pleaca oamenii din bisericile istorice: pentru ca este mai simplu sa spuna ca sunt pur si simplu sfinti doar pentru ca cineva ii convinge de asta, insa mult mai greu sa ia crucea, sa se lepede de sine si sa-L urmeze pe Hristos.

stefan florin 18.03.2013 12:37:12

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510880)
Ștefane, tu faci parte din Biserica Apostolică, ori din Biserica lui Lot?:33:

eu fac din Biserica Crestin-Ortodoxa. Si apropos...in afara de versetul biblic referitor la Lot, ti-am dat unul cu regele David si unul cu profetul Daniel. Cu mult inainte de ei a fost dat Decalogul. Chiar daca in primele 2 porunci se specifica ca NUMAI lui Dunmnezeu trebuie sa te inchini, totusi Dumnezeu nu s-a suparat pentru faptul ca atat David cat si Daniel s-au inchinat in fata unor ingeri

centesimusoctavus 18.03.2013 13:59:08

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 510888)
Ma intreb cum puteti sa sustineti ca va inchinati in duh si adevar de vreme ce duhul e invizibil

Pentru că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24) și cine I se închină trebuie să se închine în duh, nu în materie (icoane, statui, moaște, apă sfințită, cruci). Deci dacă Hristos spune că trebuie în acest fel, cum puteți susține că aveți libertatea de a vă închina chiar pe dos?

Citat:

iar adevarul este al profetesei de care tot amintim.

Adevărul este al Cuvântului lui Dumnezeu (Ioan 17,17), nu al oamenilor (profetese, părinți bisericești, duhovnici).

Citat:

Daca ati crezut ca adevarate profetiile mincinoase ale unuia sau altuia

Eu nu am treabă cu profețiile mincinoase, ci cu Scriptura.

Citat:

Inchiarea la Dumnezeu prin icoane poate fi numita infantila; totusi, daca nu suntem ca si copiii (adica infantili) nu vom intra in Imparatia Cerurilor, asa ne spune Sfanta Scriptura.

E o diferență apreciabilă între credința sinceră ca de copil și o credință infantilă.

Citat:

Apostolul Pavel se grabea sa ajunga la Ierusalim pentru sarbatoarea Cinzecimii care se apropia si pe care dorea sa o sarbatoreasca acolo.

Unde scrie că "dorea să o sărbătorească"?

[quote=nutucutu;510888]
Citat:

Iarasi vorbe fara acoperire. Sfintii apostoli mergeau la rugaciunea de la ora a 6-a. Asa ne spune sfanta Scriptura. Dumneavoastra faceti asta? Nu. Crestinii catolici, chiar daca nu toti, da. Sfanta Scriptura ne spune ca apostolii serbau sarbatoarea Cinzecimii. DUmneavoastra faceti asta? Nu. Mai stim ca sfanta Fecioara mergea in fiecare an in pelerinaj la Ierusalim. Dumneavoastra mergeti in pelerinaje? Nu. Mai aflam ca apostolii staruiau in rugaciuni si in frangerea Painii. Dumneavoastra faceti asta? Nu. Apostolii si-au lasat familii, ogoare, case ca sa-L urmeze pe Hristos. Faca adventistii asta? NU. Dadeau apostolii zeciuiala? Nu. Dadea fiecare cat putea, nu zeciuiala cum impuneti dumneavoastra. Deci, pe care invatatura a sfintilor apostoli sau practici ale acestora aveti dumneavoastra intemeiata invatatura? Vorbe goale neacoperite de fapte, cam asta e doctrina adventista.

Vorba lungă [și fără acoperire], sărăcia [spirituală a] omului...

Citat:

Un om inspirat de Duhul Sfant nu face NICIODATA profetii false, lucrul asta il stim din Sfanta Scriptura.

Profeția la care probabil vă referiți nu e falsă, ea aparține omului lui Dumnezeu (proorocul Daniel). O profeție nu devine falsă prin greșita interpretare dată de un om (care nici măcar nu a fost adventist de ziua a șaptea).

Citat:

Iar dumneavoastra ar trebui sa stiti ca in Sfanta Scriptura este scris ca nimeni nu cunoaste ceasul cand va fi a doua venire, numai Tatal. Lucrul asta ne este spus chiar de Domnul nostru Isus Hristos. Iar adventistii prefera sa puna la indoiala cuvintele spuse chiar de Domnul nostru. Va lansati in analiza a tot felul de "profetii" si puneti accent pe invatarea pe de rost a diverselor citate din Sfanta Scriptura insa nu puneti accent pe lucrul de baza pe care l-am invatat de la apostoli, adica lupta cu pacatul, sfintirea proprie etc.

Iarăși vorbă lungă în totală necunoștință de cauză. De ce nu vă informați în prealabil?

Citat:

In afara de a ataca religiile istorice si pe credinciosii lor, de a face comparatii, mai faceti si altceva in timp ce asteptati cea de-a doua venire?

Da, răspund (degeaba) la postări lungi și fără substanță.

centesimusoctavus 18.03.2013 14:03:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510891)
Chiar daca in primele 2 porunci se specifica ca NUMAI lui Dunmnezeu trebuie sa te inchini, totusi Dumnezeu nu s-a suparat pentru faptul ca atat David cat si Daniel s-au inchinat in fata unor ingeri

"Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei." (Apoc.19,10)

"Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" (Apoc.22,9)

"Și am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veșnică celor ce locuiesc pe pământ și la tot neamul și seminția și limba și poporul, Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc.14,6-7)

"Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului" (Apoc.14,9-10)

Uite că Se supără... și încă Se supără... foc! http://yoursmiles.org/tsmile/demon/t1467.gif

celestial_pottery 18.03.2013 14:12:22

Observatie:

Ereticii astia nu inteleg un lucru elementar: biblia e o carte, deci un obiect, chiar daca un vector de informatie. Ca orice obiect, este mort. Ce ii da forta si face sa fie Biblia din Biserica, nu o biblie prafuita pe undeva pe un raft, este Autoritatea Bisericii.
Voi astia, cu pseudosabatul si suinofobia: voi cum ati invatat carte, cand erati copii? De la abecedar sau de la invatator? Nu e clar ca abecedarul, fara invatator, este egal cu o "piatra de poticnire"? Chiar ca adventismul e brainwashing din cel mai sinistru.

centesimusoctavus 18.03.2013 14:36:24

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 510902)
Ce ii da forta si face sa fie Biblia din Biserica, nu o biblie prafuita pe undeva pe un raft, este Autoritatea Bisericii.

Când omul ajunge să respingă autoritatea lui Dumnezeu, recurge la autoritatea instituțiilor. Biserica fără Capul ei (Acesta fiind Hristos, nu papa; să fie clar!) este o simplă instituție omenească...

Citat:

Voi astia, cu pseudosabatul

Mai încet cu pseudosabatul pe scări că se prăbușește, iar prăbușirea mare-i va fi de se vor boci toate națiile pământului! Alea universale, mondiale și de pe întregul pământ...

Citat:

voi cum ati invatat carte, cand erati copii? De la abecedar sau de la invatator? Nu e clar ca abecedarul, fara invatator, este egal cu o "piatra de poticnire"?

Lăsând deoparte pe autodidacți (că oricum au devenit cal de bătaie), Abecedarul se învață cel mai bine de la Autorul de manual, nu de la învățător-sau mă rog... cel cu veleități de învățător.

stefan florin 18.03.2013 15:11:45

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510901)
"Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei." (Apoc.19,10)

"Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" (Apoc.22,9)

"Și am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veșnică celor ce locuiesc pe pământ și la tot neamul și seminția și limba și poporul, Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc.14,6-7)

"Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului" (Apoc.14,9-10)

Uite că Se supără... și încă Se supără... foc! http://yoursmiles.org/tsmile/demon/t1467.gif

pe David si pe Daniel DE CE NU S-A SUPARAT?

stefan florin 18.03.2013 15:46:01

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510765)
Nu o evit. Nu sunt suficient documentat. Dar sa stiti ca adventistii nu au descoperit nimic nou. Totul se gaseste clar in Sfanta Scriptura si a fost pazit de-a lungul vecurilor. Uneori s-a facut mai pe ascuns din cauza prigonirilor Romei papale. Vezi cazul valdenzilor ( retrasi in muntii Piemontului - unde au fost si masacrati) si albigenzilor. Apoi au fost si alte grupari care au pazit credinta dupa Cuvantul Domnului, dar trebuiau sa se fereasca de puterea papala.

Acum, vedeti ceva gresit daca adventistii pazesc ceea ce spune Scriptura? Mai este nevoie si de alte explicatii, de genul celor istorice?

Ma intreb ce veti raspunde dvs. la faptul ca in Biserica Apostolica nu se practica inchinarea la icoane, sfinti, Maica Domnului. Nu le gasim in Sfanta Scriptura. De unde si cand au aparut acestea?

lasa vrajeala. Uite ca si in Biblie se practica inchinarea la obiecte sfinte, "chipuri cioplite" cum le ziceti voi:
"Atunci Iosua și-a sfâșiat veșmintele sale, a căzut cu fața la pământ înaintea chivotului Domnului și a stat așa până seara și el și bătrânii lui Israel și și-au presărat pulbere pe capetele lor.
Atunci a zis Iosua: "O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tău poporul acesta peste Iordan? Oare, ca să-l dai în mâinile Amoreilor și să ne pierzi? Mai bine rămâneam să locuim de cealaltă parte de Iordan!" (Iosua 7:6-7)
A ingenuncheat Iosua inaintea chivotului Legii si a facut rugaciuni inaintea lui? A facut! Asa ca amice, m-ai bine ai citi Biblia cu sinceritate si nu trecuta prin filtrul adventist si a invataturilor Lenutei si nu m-ai critica pe ortodocsi si pe catolici ca se inchina la icoane

AlinB 18.03.2013 15:46:06

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510903)
Când omul ajunge să respingă autoritatea lui Dumnezeu, recurge la autoritatea instituțiilor. Biserica fără Capul ei (Acesta fiind Hristos, nu papa; să fie clar!) este o simplă instituție omenească...

La fel de bine Adventismul de Ziua a Saptea poate fi proclamat o institutie omeneasca, fara autoritatea lui Dumnezeu, fiind inlocuita de autoritatea unor profeti mincinosi, la care se face de fapt apel in ultima instanta.

Citat:

Abecedarul se învață cel mai bine de la Autorul de manual, nu de la învățător-sau mă rog... cel cu veleități de învățător.
La fel, este o pretentie fara acoperire din partea AZS, in dreptul lor, si eliminand-o verbal din dreptul altora.

Cu ce ar fi AZS mai buni decat iehovistii care isi aroga aceesi Autoritate, fara o avea de fapt, ascuzandu-se in spatele Sfintei Scripturi pe care au inlocuit-o defapt cu interpretari gresite?

Cu nimic.

beniamin777 18.03.2013 17:11:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510906)
pe David si pe Daniel DE CE NU S-A SUPARAT?

Sunteti tributar inchinarii vechitestamentare (unde era permisa inchinarea la reprezentari sau reprezentanti a lui Dumnezeu). Nu sunteti un adept al inchinarii crestin-apostolice, in duh si adevar (Ioan 4:23).

Ignorati corectia pe care a primit-o Sfantul Evanghelist Ioan, cand a vrut sa se inchine ingerului. Nu va place inchinarea crestin-apostolica (in duh si adevar - fara reprezentanti si reprezentari) si o preferati pe cea de tip mozaic practicata pana la venirea Mantuitorului?

beniamin777 18.03.2013 17:19:39

Citat:

Ereticii astia nu inteleg un lucru elementar: biblia e o carte, deci un obiect, chiar daca un vector de informatie. Ca orice obiect, este mort. Ce ii da forta si face sa fie Biblia din Biserica, nu o biblie prafuita pe undeva pe un raft, este Autoritatea Bisericii.

Forta Bibliei este data de autoritatea Autorului (Insusi Dumnezeu). Eu cred ca biserica nu-si aroga dreptul de autoritate a Scripturii. Iar daca o face, asta se cheama incumetare.

Citat:

Voi astia, cu pseudosabatul.

Banuiesc ca va adresati celor care pazesc o alta zi de odihna inchinata Domnului, in afara de ziua a saptea (singura zi a saptamanii in care Dumnezeu S-a odihnit, a binecuvantat-o si a sfintit-o). Orice alta zi, pazita ca zi de sabat (odihna) poate fi numita pseudosabat.

Asta ati vrut sa spuneti, nu-i asa?

Noiembrie 18.03.2013 17:33:43

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510843)
Modul in care ati aranjat postarea face sa se inteleaga ca anumite afirmatii ale dvs. imi apartin. Va rog, delimitati clar spusele dvs. de ale mele.

Ooooo Doamne, cu ce gaselnita mai veniti!!!Chiar ma amuzati copios! V-am raspuns punctual la afirmatiile dvs. vizavi de ceea ce va scrisesem intr-un mesaj anterior...Asa ca....hai lasati-o moarta...Oricum , e clar ca necuratul lucreaza si graieste prin indivizi care vin sa incerce tulburarea dreptei credinte, astfel incat nu voi mai risipi orzul pe gaste...Numai bine!
ps. Atentie..."apa vie" este pentru toti cei insetati de adevar, cu sinceritate, iar mistificatorii plini de "bune intentii" raman papusi de lemn dansandu-si limitarea pe calea inspre iad, unde arderea e vesnica...
pps. Degeaba se poarta culoarea alba daca se uita ca nuanta luminii vesnice este TOTAL diferita...

beniamin777 18.03.2013 18:28:11

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 510944)
Ooooo Doamne,

"Sa nu iei in desert Numele Domnului" - spune porunca.

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 510944)
cu ce gaselnita mai veniti!!!Chiar ma amuzati copios! V-am raspuns punctual la afirmatiile dvs. vizavi de ceea ce va scrisesem intr-un mesaj anterior...Asa ca....hai lasati-o moarta...

Va place cum arata postarea aceasta?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1403
Oricine citeste poate crede ca tot ce este incadrat in chenar este "postat de beniamin777" (desi ceea ce este numerotat va apartine).

Nu este nici o gaselnita. Doar ca nu as vrea sa mi se atribuie, in mod nemeritat, vreuna din ilustrele dvs. afirmatii. Nu sunt demn de asa ceva. O recunosc cu umilinta.

Lucian008 18.03.2013 19:11:38

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510812)
Ce este aceea "Comma Johanneum"? Nu am auzit de asa ceva.

Referitor la intrebarea dvs.: cred ca nu va indoiti de faptul ca Duhul Sfant este o persoana a Dumnezeirii. Toti credem in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.

Va dau cateva argumente care vorbesc despre Dumnezeirea Duhului Sfant:
-Fiul, ca persoana a Dumnezeirii ne-a lasat in loc alt Mangaietor: Duhul Sfant (Ioan 14:16-17).
- Duhul Sfant cunoaste. "Nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu"(1 Corinteni 2:11)
- Duhul Sfant are vointa si infaptuirea. "Dar toate aceste lucruri le face unul si acelasi Duh, care da fiecaruia in parte, cum voieste" (1 Corinteni 12:11).
- Duhul Sfant are nazuinta si mijloceste pentru sfinti. ""Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti, dupa voia lui Dumnezeu" (Romani 8:27).
- Duhul Sfant are dragoste. "Va indemn dar, fratilor, pentru Domnul nostru Iisus Hristos si pentru dragostea Duhului, sa va luptati impreuna cu mine in rugaciunile voastre catre Dumnezeu pentru mine" (Romani 15:30). Vedeti, in acest verset, cele 3 persoane ale Dumnezeirii (Tatal, Fiul si Duhul Sfant)?

Mai sunt si alte argumente care vorbesc despre Dumnezeirea Duhului Sfant. Stiu ca nu va indoiti de acest lucru. Ati vrut doar sa ma testati. Sunteti multumit?

Nu. Sunt departe de a fi multumit. Si nu era nici nu test. Invatatura despre Dumnezeirea Duhului Sfant este luata din Traditia Bisericii. Sa fim seriosi, toate explicatiile si exemplele date sunt valide. Dar validitatea lor este data de Traditie, de cunostinta ce a precedat studierea pasajelor respective ca Duhul Sfant este a treia Persoana a Sfintei Treimi.
Ca spunem Duhul lui Dumnezeu, nu inseamna explicit ca Duhul este Persoana si nici ca face parte din Fiinda Dumnezeiasca, asa cum nici a spune ingerul lui Dumnezeu nu il face pe inger Dumnezeu. Faptul ca Hristos a trimis un Mangaietor, la o studiere superficiala si fara ajutorul Traditiei ar putea presupune superioritatea si autoritatea lui Hristos asupra Duhului. Si nici de aici nu reiese dumnezeirea Duhului. In concluzie, nicaieri, dar nicaieri in Sf Scriptura nu este spus explicit ca Duhul Sfant este Dumnezeu. Completarea o face doar Sf Traditie.

Lucian008 18.03.2013 19:13:39

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 510815)

A nu se intelege ca noi nu o cinstim pe Maica Domnului. Este cea aleasa de Dumnezeu pentru ca Fiul sa se intrupeze. Noi respectam invatatura Maicii Domnului: "sa faceti orice va va zice El" (Ioan 2:5).

Concret cum o cinstiti pe Maica Domnului nefiind prezenta in rugaciuni, in cantari?

Lucian008 18.03.2013 19:15:14

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510818)
Gura înțeleptului adevăr grăiește! Iar acum discutăm doar aspectul închinării [zice-se chipurile] în duh și adevăr, adică în icoane și moaște...:58: S-a închinat Hristos prin [intermediul] icoane și moaște?

Dumnezeu sa se inchine fapturii?????? Hristos era icoana Tatalui. Cine L-a vazut pe El L-a vazut si pe Tatal. Nu este o definitie suficient de exacta???
Sau trupul lui Hristos nu era material???

Lucian008 18.03.2013 19:24:00

Chiar daca autorul a fost banat s-or gasi altii, daca nu tot el cu alt cont, sa raspunda.

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510819)
Nu doar că adventiștii susțin, dar sunt realități istorice care demonstrează că de la apostoli până la 1800 nu s-au pierdut adevărurile evanghelice. Dacă se pierdeau complet, atunci într-adevăr ați fi putut concluziona că Biserica Creștină a fost biruită de Iad.

Neeee. Concret. Membrii Bisericii respecta toate invataturile. Au existat persoane, in mod continuu, care au respectat toate invataturile adventiste intre apostoli si adventisti. Nu. Astept sa fiu contrazis. Dar cu argimente nu cu fabulatii. Daca nu, adventistii nu au nici un temei pe care sa isi argumenteze existenta.

Citat:

Ce anume din Fapte 10 nu păzesc adventiștii?

Faptul ca ei considera porcul necurat.[/quote]

Citat:

Bun, dar ce ne facem cu acele "învățături orale" ce intră în conflict flagrant cu învățătura Scripturii?

Iar ne jucam de-a aruncatul cu ideii fara argumentare? Concret. Daca vorbim de ziua de odihna vi s-a exeplicat de n-spe ori ca noi consideram nai importanta ziua in care Hristos ne-a mantuit decat ziua de odihna ce a fost data unui alt popor se fie respectata doar de membrii poporului respectiv ca semn distinctiv. Asa cum este si circumcizia. Ca nici adventistii nu ce circumcid.

Citat:

E atât de evident că și adventiștii își regăsesc predecesorii în apostoli (prin chiar dovada Scripturii) că... nu reușiți să observați! Deși doar despre asta vorbim: Scriptura, învățătura apostolilor, etc...

Da. Scriptura. Interpretata prost de unii alienati care visau sfarsitul lunii pe la 1800 si ceva. Vreau sa imi spun aun adventist ca el a luat Sf Scriptura si a ajuns singur la concluziile respective, nu ca l-a invatat cineva pentru ca "i-a vandut" mai bine niste argumente.

Lucian008 18.03.2013 19:25:14

Citat:

În prealabil postat de centesimusoctavus (Post 510820)
Înfiorător de adevărat!

Icoanele maicii Domnului și ale apostolilor sunt singurele folosite în Biserica Ortodoxă?

Doar Maica Domnului si Apostolii sunt sfinti ai lui Dumnezeu?

iuliu46 18.03.2013 19:29:42

Cine vrea sa joace in Divizia A sau Liga 1 cum se numeste acum, trebuie intai sa obtina licenta.
Faptul ca niste oameni se aduna, pun mana pe Biblie si apoi trec la atac, vazand in altii inamicul care nu respecta Biblia nu le da lor dreptul la licenta.
Deci intai adventistul trebuie sa arate cum s-a botezat primul adventist, pentru ca pentru a fi crestin trebuie sa te botezi in biserica. Iar daca a existat o biserica in care primul adventist s-a botezat si ei sau rupt de biserica aia inseamna ca iar sunt eretici.

In Biblie vedem clar cum stau lucrurile. Vedem ca Pavel ii spune lui Timotei "ai grija pe cine pui mainile ". Cine a pus mainile pe primul preot adventist ? Si daca aveau har de ce v-ati rupt de ei ?

Daca nu poti raspunde la intrebarile astea de ce vii si ii acuzi pe altii in vreme ce biserica ta nu respecta nici macar bazele crestinismului asa cum e descris in aceeasi Biblie ?

Lucian008 18.03.2013 19:29:48

Citat:

1. Dupa ce Maica Domnului a plecat dintre ei, tot nu i s-au inchinat ( cum se face in bisericile istorice). Ba, mai mult, in epistolele lor, Sfintii Apostoli nu au pomenit nici un cuvant despre Maica Domnului. De ce?

De unde stiti tot ce au facut apostolii. Am mai spus Epistolele (nu prea sunt toate) au adus doar corectii, avertismente, indrepatari si mesaje ce au precedat venirea lor. Invatatura nu s-a transmis prin Epistole in cea mai mare parte.
Asa ca de unde stiti ce au facut apostolii. Mai mult Traditia Bisericii invata de icoane picate de Sf Evanghelist Luca.

Citat:

2. De ce nu aveau Sfintii Apostoli icoane cu Domnul Iisus Hristos ca se inchine in fata lor?

A spus cineva ca icoanele sunt mai importante decat invatatura. Icoanele completau si intregeau invatatura. Si in plus aveau. Aveau mahrama, aveau icoane picate de Sf Evanghelist Luca.
Citat:

3. Sfintii Apostoli, fiind in viata, au refuzat categoric sa primeasca inchinare de la oameni. De cand a aparut inchinarea la sfinti?

De dupa Sfintii Apostoli. Doar nu erau sa se inchine unii la altii.

Lucian008 18.03.2013 19:33:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 510891)
eu fac din Biserica Crestin-Ortodoxa. Si apropos...in afara de versetul biblic referitor la Lot, ti-am dat unul cu regele David si unul cu profetul Daniel. Cu mult inainte de ei a fost dat Decalogul. Chiar daca in primele 2 porunci se specifica ca NUMAI lui Dunmnezeu trebuie sa te inchini, totusi Dumnezeu nu s-a suparat pentru faptul ca atat David cat si Daniel s-au inchinat in fata unor ingeri

Ce carcotasi esti. Nu poti sa faci asa ceva. Repede-repede cu interpretari eretice ale Sfintei Scripturi. Asta nu se adresa adventistilor. Toata Scriptura trebuie respectata, mai putin partile care nu ne convin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:41:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.