![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2.In acest puct 2 exista multa viclenie. Stiti prea bine cam care erau tehnicile de pictura din acele vremuri; era cam greu sa porti la gat o bucata de piatra sau de lemn pe care era pictat ceva, ca sa nu mai spun cam cati pictori se gaseau. Oricum, atat in catacombele Romei cat si in bisericile primilor crestini care exista si azi pe teritoriul Turciei putem vedea picturi cu chipuri de sfinti, inclusiv picturi cu sfanta Fecioara Maria. Acestea sunt dovezi clare ca acei crestini nu se fereau sa foloseasca icoanele; tocmai pentru credinta lor au fost prigoniti. Dumneavoastra alegeti sa ignorati ceea ce faceau primele counitati de crestini spunand ca, chipurile, nu erau chiar de pe vremea apostolilor. Am totusi convingerea ca acei crestini care au trait in catacombele Romei sau in orasele subterane de pe teritoriul Turciei aveau credinta fundamentata chiar pe invatatura data de apostoli, chiar daca au trecut vreo 200 ani de la moartea apostolilor. Si evident, ei, cei prigoniti pentru credinta lor, pot fi pentru noi un model mult mai demn de urmat decat inchipuirile unei pseudo profetese si a unor sarlatani care au inventat un presupus sfarsit al lumii care n-a venit, dupa care au inventat "speranta celei de-a doua veniri" ca sa nu mai cada in ridicol. 3. Sfantul apostol Ioan, in viata fiind, s-a inchinat unui inger. Asta e o dovada de umilinta. Sfantul apostol Petru, in viata fiind, s-a opus cand un crestin i s-a inchinat. Asta e tot o dovada de umilinta. Dumneavoastra va puneti intotdeauna in postura celui lipsit de umilinta (care nu doreste sa recunoasca valoarea sau sfinteinia unui om facand gesturi exterioare, cum ar fi, de exemplu, sarutatul mainii) si alegeti intotdeauna atitudinea aroganta a celui care nu se inchina, chipurile, pentru ca asta ar displace Domnului. Domnului ii place umilinta, iar cine e capabil sa se umileasca in fata unui semen de-al sau pe care il vede, cu atat mai mult va fi capabil sa se umileasca in fata Lui Dumnezeu pe care nu Il vede. |
Citat:
|
Citat:
Cata dreptate aveti! Mi-a placut! Toata stima!Doamne ajuta! |
Citat:
2. Am folosit, de mai multe ori, expresia "inchinare in fata icoanelor". Inca nu am sugerat niciodata ca va inchinati la icoane. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
""Eu, Ioan, am auzit si am văzut lucrurile acestea. si după ce le-am auzit si le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: "Fereste-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, si cu fratii tăi, proorocii, si cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu." (Apocalipsa 22:8,9) "Fereste-te sa faci una ca aceasta" (sa te inchini la un inger). Cum ramane cu invatatura data copiilor de a se inchina inger, ingerasului? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Călcati pe urmele mele, întrucît si eu calc pe urmele lui Hristos." (1 Corinteni 11:1). Poate vreti sa spuneti ca Sfintii Apostoli erau cu cas la gura si de aceea nu ne-au invatat nimic despre inchinarea in fata icoanelor sau la sfinti, moaste sau Maica Domnului. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și el a venit unde eram eu și, când se apropia, m-am înspăimântat și am căzut cu fața la pământ. Și el mi-a grăit: "Ia aminte, fiul omului, căci vedenia este pentru a arăta sfârșitul veacurilor!" |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar dumneavoastra ar trebui sa stiti ca in Sfanta Scriptura este scris ca nimeni nu cunoaste ceasul cand va fi a doua venire, numai Tatal. Lucrul asta ne este spus chiar de Domnul nostru Isus Hristos. Iar adventistii prefera sa puna la indoiala cuvintele spuse chiar de Domnul nostru. Va lansati in analiza a tot felul de "profetii" si puneti accent pe invatarea pe de rost a diverselor citate din Sfanta Scriptura insa nu puneti accent pe lucrul de baza pe care l-am invatat de la apostoli, adica lupta cu pacatul, sfintirea proprie etc. In afara de a ataca religiile istorice si pe credinciosii lor, de a face comparatii, mai faceti si altceva in timp ce asteptati cea de-a doua venire? Din acest motiv pleaca oamenii din bisericile istorice: pentru ca este mai simplu sa spuna ca sunt pur si simplu sfinti doar pentru ca cineva ii convinge de asta, insa mult mai greu sa ia crucea, sa se lepede de sine si sa-L urmeze pe Hristos. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[quote=nutucutu;510888] Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" (Apoc.22,9) "Și am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veșnică celor ce locuiesc pe pământ și la tot neamul și seminția și limba și poporul, Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc.14,6-7) "Și al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei și chipului ei și primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, Va bea și el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului" (Apoc.14,9-10) Uite că Se supără... și încă Se supără... foc! http://yoursmiles.org/tsmile/demon/t1467.gif |
Observatie:
Ereticii astia nu inteleg un lucru elementar: biblia e o carte, deci un obiect, chiar daca un vector de informatie. Ca orice obiect, este mort. Ce ii da forta si face sa fie Biblia din Biserica, nu o biblie prafuita pe undeva pe un raft, este Autoritatea Bisericii.
Voi astia, cu pseudosabatul si suinofobia: voi cum ati invatat carte, cand erati copii? De la abecedar sau de la invatator? Nu e clar ca abecedarul, fara invatator, este egal cu o "piatra de poticnire"? Chiar ca adventismul e brainwashing din cel mai sinistru. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Atunci Iosua și-a sfâșiat veșmintele sale, a căzut cu fața la pământ înaintea chivotului Domnului și a stat așa până seara și el și bătrânii lui Israel și și-au presărat pulbere pe capetele lor. Atunci a zis Iosua: "O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tău poporul acesta peste Iordan? Oare, ca să-l dai în mâinile Amoreilor și să ne pierzi? Mai bine rămâneam să locuim de cealaltă parte de Iordan!" (Iosua 7:6-7) A ingenuncheat Iosua inaintea chivotului Legii si a facut rugaciuni inaintea lui? A facut! Asa ca amice, m-ai bine ai citi Biblia cu sinceritate si nu trecuta prin filtrul adventist si a invataturilor Lenutei si nu m-ai critica pe ortodocsi si pe catolici ca se inchina la icoane |
Citat:
Citat:
Cu ce ar fi AZS mai buni decat iehovistii care isi aroga aceesi Autoritate, fara o avea de fapt, ascuzandu-se in spatele Sfintei Scripturi pe care au inlocuit-o defapt cu interpretari gresite? Cu nimic. |
Citat:
Ignorati corectia pe care a primit-o Sfantul Evanghelist Ioan, cand a vrut sa se inchine ingerului. Nu va place inchinarea crestin-apostolica (in duh si adevar - fara reprezentanti si reprezentari) si o preferati pe cea de tip mozaic practicata pana la venirea Mantuitorului? |
Citat:
Citat:
Asta ati vrut sa spuneti, nu-i asa? |
Citat:
ps. Atentie..."apa vie" este pentru toti cei insetati de adevar, cu sinceritate, iar mistificatorii plini de "bune intentii" raman papusi de lemn dansandu-si limitarea pe calea inspre iad, unde arderea e vesnica... pps. Degeaba se poarta culoarea alba daca se uita ca nuanta luminii vesnice este TOTAL diferita... |
Citat:
Citat:
Va place cum arata postarea aceasta? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1403 Oricine citeste poate crede ca tot ce este incadrat in chenar este "postat de beniamin777" (desi ceea ce este numerotat va apartine). Nu este nici o gaselnita. Doar ca nu as vrea sa mi se atribuie, in mod nemeritat, vreuna din ilustrele dvs. afirmatii. Nu sunt demn de asa ceva. O recunosc cu umilinta. |
Citat:
Ca spunem Duhul lui Dumnezeu, nu inseamna explicit ca Duhul este Persoana si nici ca face parte din Fiinda Dumnezeiasca, asa cum nici a spune ingerul lui Dumnezeu nu il face pe inger Dumnezeu. Faptul ca Hristos a trimis un Mangaietor, la o studiere superficiala si fara ajutorul Traditiei ar putea presupune superioritatea si autoritatea lui Hristos asupra Duhului. Si nici de aici nu reiese dumnezeirea Duhului. In concluzie, nicaieri, dar nicaieri in Sf Scriptura nu este spus explicit ca Duhul Sfant este Dumnezeu. Completarea o face doar Sf Traditie. |
Citat:
|
Citat:
Sau trupul lui Hristos nu era material??? |
Chiar daca autorul a fost banat s-or gasi altii, daca nu tot el cu alt cont, sa raspunda.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Cine vrea sa joace in Divizia A sau Liga 1 cum se numeste acum, trebuie intai sa obtina licenta.
Faptul ca niste oameni se aduna, pun mana pe Biblie si apoi trec la atac, vazand in altii inamicul care nu respecta Biblia nu le da lor dreptul la licenta. Deci intai adventistul trebuie sa arate cum s-a botezat primul adventist, pentru ca pentru a fi crestin trebuie sa te botezi in biserica. Iar daca a existat o biserica in care primul adventist s-a botezat si ei sau rupt de biserica aia inseamna ca iar sunt eretici. In Biblie vedem clar cum stau lucrurile. Vedem ca Pavel ii spune lui Timotei "ai grija pe cine pui mainile ". Cine a pus mainile pe primul preot adventist ? Si daca aveau har de ce v-ati rupt de ei ? Daca nu poti raspunde la intrebarile astea de ce vii si ii acuzi pe altii in vreme ce biserica ta nu respecta nici macar bazele crestinismului asa cum e descris in aceeasi Biblie ? |
Citat:
Asa ca de unde stiti ce au facut apostolii. Mai mult Traditia Bisericii invata de icoane picate de Sf Evanghelist Luca. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:41:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.