Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

topcat 28.04.2010 22:06:14

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240738)
Interesant. Ce carti imi recomanzi pentru mai multe informatii?

Sigur nu crestine ;)

topcat 28.04.2010 22:08:48

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240739)
Eee... eu am glumit, nu intelegeti gresit, asa s-a semnat el.
Imi cer scuze topcat, nu am zis cu rea intentie.

deocamdata da, poate chiar o sa ajunga sa-L prinda.

Nici nu credeam altfel :)
Deocamdata, desigur.
Tot deocamdata si Pamintul e rotund si liliacul mamifer ;)

topcat 28.04.2010 22:38:10

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240738)
Interesant. Ce carti imi recomanzi pentru mai multe informatii?

O carte ai aici http://www.aaas.org/spp/bgenes/publications.shtml
Si un program audio aici http://www.dnafiles.org/programs/dna-behavior

maria-luisa 28.04.2010 22:50:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240767)

multumesc! :)

maria-luisa 28.04.2010 22:52:33

sunteti amuzanti! :)) Mi-ar face placere sa mai stau de vorba cu voi, dar ma certa bunica fiindca nu ma bag la culcare. Mai vorbim. Noapte buna!

modern talking 30.04.2010 17:01:27

Am și eu câteva întrebări pentru creștini,
1.De ce credeți că după ce zeul vostru ar fi creat Universul(care nu se termină odată cu planeta Pluto) s-a întors la biata planetă Pământ și ar fi pus oamenii să-i ofere miei sau ce mama naibii îi oferiți voi jertfă??? Când el avea la dispoziție planete, sisteme solar, nebuloase, galaxii, quasari, big benguri cu care să se joace?
2.De ce continuați să vă rugați la el? E nesigur sau maniac?

"Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul."
3. Prima oară a făcut atmosfera, stratosfera, termosfera etc și după aia Pământul?
3.1 Dacă cerurile se referă la rai, și pentru creștini dumnezeu locuiește în rai, atunci unde locuia el înainte?
4. După ce muriți veți trăi o eternitate, aveți habar ce înseamnă "eternitate"? Hai că merg 50, 100, 200, 500000 de ani, da după 1000000000 n-ați vedea semne de plictiseală, oricât de mult de distractiv ar fi să mergi gol printre copaci?
Mulțumesc celor ce vor răspunde.

Later edit: Iisus a murit pentru noi, suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru, de ce a făcut el așa, nu poatea dumnezeu să ne ierte oricum? De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

eodor nastasa 01.05.2010 00:25:36

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241317)
Am și eu câteva întrebări pentru creștini,
1.De ce credeți că după ce zeul vostru ar fi creat Universul(care nu se termină odată cu planeta Pluto) s-a întors la biata planetă Pământ și ar fi pus oamenii să-i ofere miei sau ce mama naibii îi oferiți voi jertfă??? Când el avea la dispoziție planete, sisteme solar, nebuloase, galaxii, quasari, big benguri cu care să se joace?
2.De ce continuați să vă rugați la el? E nesigur sau maniac?

"Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul."
3. Prima oară a făcut atmosfera, stratosfera, termosfera etc și după aia Pământul?
3.1 Dacă cerurile se referă la rai, și pentru creștini dumnezeu locuiește în rai, atunci unde locuia el înainte?
4. După ce muriți veți trăi o eternitate, aveți habar ce înseamnă "eternitate"? Hai că merg 50, 100, 200, 500000 de ani, da după 1000000000 n-ați vedea semne de plictiseală, oricât de mult de distractiv ar fi să mergi gol printre copaci?
Mulțumesc celor ce vor răspunde.

Later edit: Iisus a murit pentru noi, suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru, de ce a făcut el așa, nu poatea dumnezeu să ne ierte oricum? De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...:36:).
Asa suntem noi mai chivernisiti, strangem bile albe, pentru zile negre...apropo, te uiti pe fereastra(spre orizont) din cand in cand ?

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...:13:)

3 Cerurile=protosfera, din care a "plamadit" Pamantul ulterior(daca vrei explicatie neaparat, ordinea nu are relevanta:3:).

3.1 Dumnezeu nu locuieste undeva, universul, noi, si tu inclusiv locuim in El.

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...:16:).

Nu pot decat sa te citez
Citat:

Iisus a murit pentru noi(adicatelea si tu...), suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru...
de ce a facut asa ? Ei, asta urmeaza sa'ntelegi singur, ca-i greu de explicat in doua trei vorbe...si oricum exista(momentan, sper) sanse putine ca sa intelegi...

voodoo 01.05.2010 08:03:26

Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic .

Citat:

1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...).
Face ceva , ii place mult de tot , dar ii place un an , doi si atat . Nu o eternitate ...

Citat:

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...)
Nu prea vrea sa stea de vorba . Am incercat eu desi cred ca nu-si bate capul cu noi .

Citat:

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...).
Atunci ce sens mai are "vesnicia" ? Ca nu prea mai e vesnicie ...

Citat:

Iisus a murit pentru noi(adicatelea si tu...), suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru...
Adica Dumnezeu prefera sa se enerveze pe un biet anonim cand putea sa ne termine pe toti si facea altii .

eodor nastasa 01.05.2010 10:31:25

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241507)
Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic .

Te increzi prea mult in istorici, s'astia sunt partinitori, se dau dupa vant(invingatori).

Citat:

Face ceva , ii place mult de tot , dar ii place un an , doi si atat . Nu o eternitate ...
Depinde de doza de statornicie, unia sunt mai fatarnici.

Citat:

Nu prea vrea sa stea de vorba . Am incercat eu desi cred ca nu-si bate capul cu noi .
Mai incearca. Trebuie sa mai si vrei .

Citat:

Atunci ce sens mai are "vesnicia" ? Ca nu prea mai e vesnicie ...
Relativ, relativ...

Citat:

Adica Dumnezeu prefera sa se enerveze pe un biet anonim cand putea sa ne termine pe toti si facea altii .
Anonimu', era Fii'su, nu putea sa ne termine, facu-se o promisiune inainte,
asta ar trebui sa'nsemne ceva pentru noi(care nu prea ne tinem de promisiuni).

modern talking 01.05.2010 10:50:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241482)
1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...:36:).
Asa suntem noi mai chivernisiti, strangem bile albe, pentru zile negre...apropo, te uiti pe fereastra(spre orizont) din cand in cand ?

Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului? De ce tocmai planeta asta?
Și nu mă uit pe fereastră, ci mă uit de afară, și ce văd sunt astre.
Și explică de ce a mai făcut și stelele ca să lumineze noaptea? Se știe că sunt tot timpul acolo chiar și ziua, și de ce i-a luat 3-4 zile să facă o biată planeta și dar juma de zi să facă un întreg univers?Tu chiar ignori toate descoperirile de 2000 de ani încoace? De ce în biblie nu este nici vorbă despre lucrurile necunoscute atunci? Simplu. Pentru că a fost scrisă de un om. Iar Moise poate că era bolnav mintal, și tu nu ești mai prejos.

Citat:

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...:13:)
Mă refeream că dumnezeul tău știe de la început ce se va întâmpla, știi expresia, "ce ți-e scris ți-e scris", atunci de ce continui să te rogi atâta timp cât el știe ce va face. E nesigur sau "ego"maniac?

Citat:

3.1 Dumnezeu nu locuieste undeva, universul, noi, si tu inclusiv locuim in El.
Invizibilitatea seamănă foarte mult cu inexistentul.
Citat:

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...:16:).

Nu pot decat sa te citezde ce a facut asa ? Ei, asta urmeaza sa'ntelegi singur, ca-i greu de explicat in doua trei vorbe...si oricum exista(momentan, sper) sanse putine ca sa intelegi...
În biblie se spune că dumnezeu "a făcut" care e la timpul trecut, deci și în invizibilitatea sa există timpul

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:50:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.