Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

Miha-anca 11.01.2013 17:38:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 494965)
Si eu am semnat petitia. Si mi-am asumat riscul de a primi critici, aducand-o in discutie pe acest forum.

Daca s-au acceptat legitimatiile, conform Ordonantei de urgenta, cu sau fara cip, atunci este normal ca si la cardul de sanatate si carnetul de conducere sa se procedeze la fel.

ioanna 11.01.2013 18:36:59

Cardul de sanatate va fi un mare "fas", indiferent de ideea initiala buna de un sistem national unic cu evidenta asiguratilor. Va fi obligatoriu, asa cum e obligatorie si asigurarea pe locuinta, daca ma intelegeti :) Nu e corect sa-i obligi pe medici sa-si cumpere fiecare dintre ei cititoare de card si calculator, suportand ei cheltuiala, fiind totodata obligatoriu sa stie opera pe calculator, ca sa treaca datele pe card. Asa scrie in lege, doar medicul tau personal poate inscriptiona cardul, alti medici la care apelezi in diferite circumstante pot vizualiza informatile, fara a edita. Inteleg de ce ei refuza. Le introduc si lor formulare tipizate, sa nu ne mai delecteze cu scrisul lor indescifrabil :) De acum incolo vor scrie pe calculator reteta si o vor lista, daca e necesar, dar si inscriptiona pe card.

dorinastoica14 11.01.2013 19:10:38

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 494976)
Cardul de sanatate va fi un mare "fas", indiferent de ideea initiala buna de un sistem national unic cu evidenta asiguratilor. Va fi obligatoriu, asa cum e obligatorie si asigurarea pe locuinta, daca ma intelegeti :) Nu e corect sa-i obligi pe medici sa-si cumpere fiecare dintre ei cititoare de card si calculator, suportand ei cheltuiala, fiind totodata obligatoriu sa stie opera pe calculator, ca sa treaca datele pe card. Asa scrie in lege, doar medicul tau personal poate inscriptiona cardul, alti medici la care apelezi in diferite circumstante pot vizualiza informatile, fara a edita. Inteleg de ce ei refuza. Le introduc si lor formulare tipizate, sa nu ne mai delecteze cu scrisul lor indescifrabil :) De acum incolo vor scrie pe calculator reteta si o vor lista.

Fără a respinge tehnologia care cu sau fără voia noastră avansează mi se pare de-a dreptul ilogică această implementare ce respinge o alternatvă neinformatizată a rețetei electronice sau a cardului. Se pot produce catastrofe, se poate întrerupe curentul internetul să nu meargă și câte altele. În astfel de situații implicarea cadrelor medicale se cade să fie foarte mare. Ce vor face oare fără calculator? Sau medicul de țară (dacă mai există...)care nu are intrnet.
Mie mi se pare că acum este mai importantă înregimentarea pacienților decât sănătatea lor.

Laura19 11.01.2013 19:15:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 494976)
Cardul de sanatate va fi un mare "fas", indiferent de ideea initiala buna de un sistem national unic cu evidenta asiguratilor. Va fi obligatoriu, asa cum e obligatorie si asigurarea pe locuinta, daca ma intelegeti :) Nu e corect sa-i obligi pe medici sa-si cumpere fiecare dintre ei cititoare de card si calculator, suportand ei cheltuiala, fiind totodata obligatoriu sa stie opera pe calculator, ca sa treaca datele pe card. Asa scrie in lege, doar medicul tau personal poate inscriptiona cardul, alti medici la care apelezi in diferite circumstante pot vizualiza informatile, fara a edita. Inteleg de ce ei refuza. Le introduc si lor formulare tipizate, sa nu ne mai delecteze cu scrisul lor indescifrabil :) De acum incolo vor scrie pe calculator reteta si o vor lista, daca e necesar, dar si inscriptiona pe card.

Eu ma intreb ce a facut ministerul pentru sanatate in ultimii ani. Cardurile astea sunt praf in ochi. Nu s-a facut nimic bun ptr. sanatate, sistemul este la pamant, unele spitale ca vai de ele, medicii au un salariu de 2 lei-mai ales rezidentii si incepatorii-, spitalele sunt subfinantate si pacientul trebuie sa isi duca pastile si alttele de acasa etc. Nu cardul asta va face mai bun sistemul. Chiar nu cred. E aceiasi magarie ca si in sistemul de invatamant. Sunt curioasa daca treaba asta cu cardurile a fost ideea romanilor sau vine de la UE. Tind sa cred ca este a doua varianta.

ioanna 11.01.2013 19:24:09

Ai si tu dreptate: n-are importanta daca scrii de mana sau scrii pe calculator si pui pe card sau pe un stick, important e sa pui diagnosticul corect si sa dai tratamentul bun, iar la capitolul pregatire suferim.

andra_v 11.01.2013 20:06:32

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 494761)
Momentan, ai pamant la tara pe care il lucrezi sau ai luat in arenda de la cineva care nu-l poate lucra? Intreb de curiozitate, ca vad ca din confortul fotoliului citandin iti permiti sa-i judeci aspru pe cei care aleg sa-si vanda pamantul, deci trag concluzia ca tu cunosti foarte bine ce inseamna munca asta si esti la curent cu viata rurala de la noi si problemele cu care se confrunta. Daca taranului exploatarea pamantului nu-i mai asigura un trai decent, inseamna ca nici vecinului nu-i va asigura, deci problema nu se reduce doar la neputinta lui de a lucra pamantul.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...12&postcount=2

Ma refeream, ecident, la situatiile in care vecinul poate si vrea sa lucreze pamantul.

bluester 11.01.2013 20:25:19

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 494983)
Fără a respinge tehnologia care cu sau fără voia noastră avansează mi se pare de-a dreptul ilogică această implementare ce respinge o alternatvă neinformatizată a rețetei electronice sau a cardului. Se pot produce catastrofe, se poate întrerupe curentul internetul să nu meargă și câte altele. În astfel de situații implicarea cadrelor medicale se cade să fie foarte mare. Ce vor face oare fără calculator? Sau medicul de țară (dacă mai există...)care nu are intrnet.
Mie mi se pare că acum este mai importantă înregimentarea pacienților decât sănătatea lor.

aveti mare dreptate in ceea ce priveste intreruperea curentului.... ca sa nu mai spun ca si la oras se mai opreste curentul din cand in cand.
In plus , sistemul este facut prost : cunosc pe cineva care de curand a fost la medicul de familie. Programarea la consult a fost facuta la ora 13:00 si a terminat de abia la ora 17:00. Retele se scriu foarte greu , si ma gandesc la batranii care trebuie sa astepte cu orele pentru o reteta. Inainte - cand erau retele scrise de mana- nu dura mai mult de 15-20 minute un consult la medicul de familie.

Mihailc 11.01.2013 21:08:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 494938)
Să înțeleg că dacă nu sunt de acord cu asemenea paranghelie: sunt necreștin? :71:

Mă întrebai oarecând cum e cu sectarismul cu aparență ortodoxă... uite că ajungi singur la răspuns.

Mihailc 11.01.2013 21:22:34

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 494791)
Dumnezeu sa te ierte si sa te binecuvanteze!

O replică identică am primit altădată de la un penticostal rămas și el în pană de argumente. Să fie oare o simplă coincidență uzul de clișee pur retorice din repertoriul pietist neoprotestant?

Miha-anca 11.01.2013 22:54:02

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 495030)
O replică identică am primit altădată de la un penticostal rămas și el în pană de argumente. Să fie oare o simplă coincidență uzul de clișee pur retorice din repertoriul pietist neoprotestant?

La penticostali ai auzit binecuvantari?!? Mai, te pomenesti, ca de la penticostali avem binecuvantarile?!? Nu cred acest lucru.
Eu am urmat sfatul Sf. Vasile, care ne spune sa ne binecuvantam unii pe altii.
Am preferat sa binecuvantez, in loc sa ma supar.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:14:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.