catalin2 |
14.09.2011 16:15:58 |
Citat:
În prealabil postat de Savonarola
(Post 400090)
Un citat întâi de la sfântul Chiril al Alexandriei:
sursa: Comentariul sfântului Chiril al Alexandriei la evanghelia după Luca
http://www.tertullian.org/fathers/cy...ns_135_145.htm
Propoziția subliniată de mine spune că Hristos a fost jertfit pentru noi, ca mielul fără vină, fără prihană, în ziua a 14-a a primei luni, adică propriu-zis pe 14 Nissan.
sursa: Sfântul Ioan Hrisostom - Omilii la Matei (PSB 23) - Omilia 84
|
Bun, deci de fapt confirmi ce spune si BO, nu invers. Pastile evreiesti erau intotdeauna pe 15 Nisan, asadar a fost rastignit in ziua pregatirii, prima zi a azimilor.
In ceea ce priveste pe Sf. Ioan Hrisostom, Sf. Apostol Ioan ne spune tot acolo unde scriei ca evreii nu au vrut sa se spurce ca acea zi era ziua pregatirii Pastilor, probabil o scapare a Sf. Ioan. Capitoul 13:
"1. Iar înainte de sărbătoarea Paștilor, știind Iisus că a sosit ceasul Lui, ca să treacă din lumea aceasta la Tatăl, iubind pe ai Săi cei din lume, până la sfârșit i-a iubit.
2. Și făcându-se Cină, și diavolul punând în inima lui Iuda fiul lui Simon Iscarioteanul, ca să-l vândă"
Capitolul 19
"14. Și era Vinerea Paștilor, cam la al șaselea ceas, și a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru."
In traducerile neoprotestante scrie mai clar, ca era ziua pregatirii Pastilor.
Astea le-am mai discutat, de aceea ti-am spus sa recitesti macar mesajele mele.
P.S. Nu stiu daca ai inteles, la evrei ziua incepea cand se insera, mai exact cand apareau 2 sau 3 stele pe cer. Cum ar fi la noi pe la ora 19 azi incepe joia.
|