![]() |
Mai frate Romeo da patriarhu ala al Ierusalimului participa la WCC si uite Dumnezeu totusi ii pogoara Sfanta Lumina.
Ia uite ce scrie pe siteul WCC referitor la Bisericile crestin ortodoxe: http://www.oikoumene.org/en/member-c...s-eastern.html "The Eastern Orthodox churches hold the same faith, that of the seven ecumenical councils, as well as sacraments." Bisericile Ortodoxe propovaduiesc aceeasi credinta ca cea marturisita la cele sapte Sfinte Sinoade Ecumenice,deasemenea si Sfintele Taine. Mai incolo: "The veneration of icons plays an important role in Orthodox worship, and prayers to the Mother of God and the saints enrich the liturgical texts." Cinstirea icoanelor are un rol important in ortodoxie si rugaciunile la Maica Domnului si la Sfinti imbogatesc textele liturgice. Apoi de unde pana unde WCC e fondata de Rockefeller? Printre membri fondatori ai WCC sunt bisericile crestin ortodoxe. |
Citat:
Am spus ca se va casatori cu el...daca trece la credinta ortodoxa,ceea ce se si pare ca se va intimpla. Unde m-am insotit eu cu Razvan ? ...se poate ? Cind am scris: Citat:
|
Citat:
Dar casatoria intre ortodocsi si neortodocsi se face prin iconomie, am vorbit odata cu Anca despre asta pe alt thread. Se face in toate' bisericile locale canonice. In tarile 'neortodoxe' a devenit lucru comun, poate ca stii asta. Sau nu esti de acord poate? Si daca da, ce zici de compararea cu nerespectarea canoanelor despre rugaciune? Mi se pare ca se face mai mult caz de nerespectarea lor decat a celor impotriva casatoriei... Citat:
Nu insa si la cultivarea la simtului umorului, recunosc. Citat:
Noapte buna! Adica o zi buna, tie. PS Vroiam sa te mai intreb, tu ca ucenic al parintelui Sofronie ce zici de ecumenia lui, si a ucenicului sau parintele Rafail Noica? Sau incurc eu borcanele si si ei au fost antiecumenici tenace si nu s-au rugat niciodata cu neortodocsi? |
Citat:
In anumite cazuri se face prin iconomie, dar acest lucru iarasi nu schimba valabilitatea canonului, caci e vorba de exceptii. Te rog sa tii minte macar de data asta care e canonul si care e exceptia, caci spui lucruri care nu sunt adevarate cu mare seninatate, ca sa nu ii spun altfel. |
Citat:
Iconomia in acest domeniu a devenit in occident mai mult decat o exceptie datorita conditiilor in care traim in zilele noastre. De altfel iconomia nu inseamna exceptie. Revin alta data cu asta. |
Fani71 a scris:
Citat:
Totusi, daca vrei sa poti rade de Rockefelleri cu gura pana la urechi, atunci n-are decat sa fie facut un film despre ei, in care sustinatorii lor, ba poate si unii Rockefeller-i in persoana sa fie satirizati, incat sa pice de prostii pamantului, ba mai mult sa cada impuscati sau secerati in alt mod precum nemtii in filmele indoielnice cu si despre WWII sau un intrus sa le violeze proprietatile si sa le saboteze planurile lor de bine pentru intregul pamant, precum in filmele in care Sir Roger Moore il juca pe neuitatul "Sfant" Simon Templar. |
Abia asa ceva ar declansa cu adevarat turbarea Rockefellerilor si s-ar putea observa ce caractere de fiare, nu de oameni au ei [...]
|
Un articol interesant:
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...nul-bisericii/ |
Suntem Crestinii Aceluiasi Cristos!
Eu, sunt pentru dialog. Nu cred, ca daca suntem intr-o confesiune sau alta, vom fi mantuiti. Cred ca depinde de sansa care ni s-a dat. Adica daca o folosim sau nu, sa ne schimbam. Putem ramane pacatosi, robi ai pacatului. Sau putem sa regretam ca suntem pacatosi, sa ne caim pentru pacatele pe care le-am facut, si Sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ne schimbam. Trebuie sa moara omul pacatos si sa se nasca Omul Virtuos, Omul Iduhovnicit. Putem invata unele Confesiuni de la altele. Nici o Confesiune nu cred ca detine Adevarul Absolut. Poate nici toate Confesiunile la un loc. Nepatrunse sunt Tainele Domnului.
|
Citat:
Oare iconomia nu se aplica celor care nu sunt botezati, dar care au intentie sa se lase botezati? Cand am fost la manastire mi-a aratat preotul de acolo ce canoane si opriri de la Sf. Impartasanie primesc cei casatoriti cu heterodox. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:47:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.