Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   ORTODOXIA SI ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=524)

sofiaiuga 07.04.2008 23:29:06

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Cum pot unii sa condamne ecumenismul promovat insa de Sfantul Sinod al BOR?

il condamna sfintul apostol IOAN ,APOSTOLUL IUBIRII.Iata ce spune el in a doua epistola soborniceasca,in cap 1,9.10,11:oricine se abate si nu ramine in invatatura lui Hristos nu are pe Dumezeu; cel ce ramine in invatatura Lui,acela are si pe Tatal si pe Fiul.Daca cineva vine la voi si nu aduce invatatura aceastasa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti :Bun venit.Caci cel ce zice Bun venit se face partas la faptele lui cele rele.
Deci Mirelat vezi ca il contrazici tocmai pe apostolul iubirii ,pe cel care l-a iubit cel mai mult pe Domnul nostru IISUS HTRISTOS.A LUI SA FIE SLAVA IN VECI ,AMIN.

SSB 08.04.2008 00:04:47

Citat:

Cum pot unii sa condamne ecumenismul promovat insa de Sfantul Sinod al BOR?

Cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei si ai Romaniei, Cleopa Ilie, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Iacob Hozevitul, Dumitru Staniloae, Teofil Paraianu, si multi altii, au zis clar ca ecumenismul este erezie! Sinodul de ce il aproba? Ca sa raspundem la aceasta intrebare trebuie sa raspundem mai intai la urmatoarele intrebari:
- De unde are fonduri Sinodul?
-Unde stau ascunsi tradatorii care au tradat Ortodoxia pe vremea comunismului si le-a prins bine?
-De ce cei mai controversati ierarhi sunt infocati aparatori ai ecumenismului?
-Cum se face ca pana acum ereticii nu au venit la adevar, iar acum au zis ca toti detin adevarul? De ce Sinodul ii aproba? Unde este duhul propovaduirii? Unde este apararea Dreptei Credinte? Unde este Marturisirea adevarului?
-Ecumenismul propovaduieste o noua dogma, in care sunt cinstiti toti dumnezeii, zeii si idolii pamantului. Cumva asta este dogma pe care o astepta Ortodoxia? Atunci de ce Sinodul sustine ecumenismul?
-Nu vor mai veni niciodata ierarhi eretici la carma Bisericii? Nu vor mai avea Macedonie si Nestorie urmasi? Nu se va implini proorocirile Sfintilor care spun ca vor vedi 'lupi in piele de oi' la carma Bisericii?

PadreCory 08.04.2008 01:07:57

Ceea ce spuneti este ff grav deoarece este o critica deschisa la adresa Ierarhiei BOR.

SSB 08.04.2008 01:28:47

Mai grav este ca ASTA ESTE REALITATEA ZILELOR NOASTRE! Si nu este deloc o critica la adresa BOR, ci doar am intrebat! Critica este atunci cand cel mai mare duhovnic din Romania, la ora actuala, parintele IUSTIN PARVU, ii numeste pe ierarhii BOR, 'pästori care nu au nimic crestinesc in ei' si 'au o viata politica'. Eu doar am intrebat.

PadreCory 08.04.2008 01:36:13

Sincer sa fiu mi-e greu sa inteleg.

ancah 08.04.2008 02:21:10

PadreCory: Nici noi nu am inteles, pana nu am citit si ne-am documentat in privinta ecumenismului. E ca un mar frumos pe afara si gaunos pe dinauntru. Sunt multe topicuri pe acest forum dedicate ecumenismului, unde gasiti citate, linkuri si carti postate. Iar daca asta nu vi se pare suficient, puteti da cautare pe Google si apar si mai multe link-uri.

PadreCory 08.04.2008 12:47:12

Ce nu inteleg este aceasta fiferenta intre pozitia oficiala a BOR si pozitia unor calugari sau mireni diferita de cea oficiala.

SSB 08.04.2008 14:06:51

Sfintitii Parinti ne-au zis sa nu avem incredere in ecumenism. Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a zis: Ecumenismul este o initiativa pe care masoneria o incearca de multa vreme! Parintele Iustin Parvu ne-a zis ca: Inca de la primii patriarhi ai Romaniei, cand era vorba de vreo hirotonie de episcop, mai intai verificau daca este din vreo loja, si dupa ce se dovedea a fi, il hirotoneau. Dar, sunt si acum membri ai sinodului, care au 'ceva' cu masoneria... Insa ierarhii pro-ecumenism au ceva pro-masonerie, pentru ca 'ecumenismul este produsul masoneriei' (zicea parintele Dumitru Staniloae, declarat pe dreptate CEL MAI MARE TEOLOG AL SECOLULUI XX). Deci, daca ecumenismul are fondatoare masoneria, ecumenistii sunt fiii masoneriei. De aici mai este un pas pana la 'mostenire'.

vsovi 08.04.2008 14:50:13

Citat:

Ceea ce spuneti este ff grav deoarece este o critica deschisa la adresa Ierarhiei BOR.

Iar ce spui dumneata este mult mai grav deoarece este o critica deschisa shi un indemn la neascultarea sfintzilor parintzi shi Teologi! deci ia mai las-ne shi nu ne bate pe noi cu ierarhia BOR shi intarata in alta parte cu falsa smerita cugetare!

SSB 08.04.2008 18:09:46

Domnule padreCory, va inteleg opozitia, precum si dumneavoastra sunteti de acord sa mi-o credeti pe a mea. Insa, opozitia mea nu este ceva personal, ci este o urmare a ceea ce au spus Sfintii Parinti si mari duhovnici ai Ortodoxiei. Acesta este adevarul! Ce mare duhovnic a contraargumentat ca ecumenismul nu este o erezie sau cati au fost pro? Toti au fost contra ecumenismului! Deci, ei au urmat intru toate Sfintelor Canoane! Cat despre Sinod, este adevarat ca nu se supune Sfintelor Canoane Apostolice! De ce? Pentru ca se roaga cu ereticii, recunosc biserica catolica ca fiind Biserica sor, ceea ce iarasieste erezie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.